Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Bierzesz projektanta?po co?
bo tak do końca nie bardzo wiem jak kostkę ułożyć i jakie iglaki posadzić, kompletnie nie mam pomysłu :-? dlatego chcę zobaczyć co projektant zaproponuje 8)

może podsunie Ci coś fajnego

Ja już zaczynam planowanie :lol:

licze na to bo osoba która się takim czymś zajmuje profesjonalnie to ma zupełnie inne spojrzenie :D a jaką Ty masz wizję ogrodu?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak, teraz to już po obiadku :wink: :lol: Danka jak tam fryzurka???????

jutro ma przyjechać lodówka i okap na budowę :lol: może też jutro albo w sobotę będziemy oglądać drzwi wejściowe :wink: mam nadzieję, że będą wyglądać na żywo równie dobrze jak na zdjęciu :wink:

nareszcie zamalowałam odrosty :wink: i teraz mam piekny ciemny,czekoladowy kolorek :lol:

Drzwi kupujecie z Cala?Widziałam je w sklepie wyglądały na solidne.Sama myslę o tej firmię :wink:

Ewka,jeżeli okienko kosztuje 1298,36 netto a 1584,00 brutto

do tego otrzymalismy 25% upustu

Twoim zdaniem ile ono kosztuję?bo gościu doliczył mi za dużo :roll:

jezeli cena wyjściowa to 1700,00 zł netto to rabat 25% wynosi 425,00 zł czyli po rabacie okno powinno kosztować 1275,00 zł netto a tu masz 1298,36 zł czyli o 23,36 zł za dużo

tak, teraz to już po obiadku :wink: :lol: Danka jak tam fryzurka???????

jutro ma przyjechać lodówka i okap na budowę :lol: może też jutro albo w sobotę będziemy oglądać drzwi wejściowe :wink: mam nadzieję, że będą wyglądać na żywo równie dobrze jak na zdjęciu :wink:

nareszcie zamalowałam odrosty :wink: i teraz mam piekny ciemny,czekoladowy kolorek :lol:

Drzwi kupujecie z Cala?Widziałam je w sklepie wyglądały na solidne.Sama myslę o tej firmię :wink:

czekoladkowy to piękny kolor :lol:

tak CALa rozmawialiśmy dzisiaj z gościem i wybieramy się na wielkie oglądanie :wink: dalej podobają mi się te o numerze 291

Ewka,jeszcze raz

podałam Ci cenę jednego okienka

1298,36zł natto a z vatem kosztuję 1584,00zł do tego upust czyli powinnam zapłacic za nie 1555,50zł

dobrze liczę?[/i]

jakbyś nie liczyła czy od netto czy od brutto to wyjdzie tak samo:

(1) netto 1298,36 zł x25%=973,77 zł x22%vat=1188,00 zł brutto,

(2) brutto 1584,00 złx25%=1188,00 zł brutto

przy założeniu, że kwotą wyjściową do "negocjacji" jest kwota brutto 1584,00 zł czyli netto 1298,36 zł po upuście za okno powinnaś zapłącić 1188,00 zł brutto czyli 973,77 zł netto

Ewka,podałam Ci cenę jednego okna i tak

1298,36 netto

1584,00 brutto czyli za okienko po upuście 25% powinnam zapłacic 1188zł

Matematykę może nie wielbiłam ale cos tam wiem a gośc upiera się i ciągle podaje mi zawyzoną cenę :roll:

jeżeli tak się upiera to niech poda dokładnie jak to wyliczył, że akurat wyszła mu taka a nie inna cena