Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zgrałysmy się w jednym czasie :wink:

dokładnie tak samo liczę.........przecie czy ja upust dolicze do netto czy później brutto to nie gra roli..............wiec o co chodzi sprzedającemu :roll:

Pomyslałam podpytam księgową :lol: :wink: bo dziad wciska mi jakiś "kanał" :-?

ale to tam, gdzie kupujesz teraz okna czy gdzieś indziej?

Danuś matematycznie to wszystko jest możliwe :wink: ale tak na chłopski rozum jeżeli kwota wyjściowa to 1584,00 zł to jak po 25% upuście może wyjść kwota 1555,50 zł?

przy kwocie 1584,00 zł rabat 1,8% da nam 1555,50 (wyliczenie: 1584,00x1,8%=28,51; 1584,00-28,51=1555,49 dokładnie)

no dokładnie!

co to za probl;em odjac upust do ceny netto + 22% vatu

czy brutto minus upust!

nie wiem może doliczył mi o jedno za dużo :roll: jutro dzwonię albo najlepiej pojadę,ale powiem Ci,że mi się juz nie chce jeździc.............kiedy ja sobie odsapnę :lol: :wink:

zgrałysmy się w jednym czasie :wink:

dokładnie tak samo liczę.........przecie czy ja upust dolicze do netto czy później brutto to nie gra roli..............wiec o co chodzi sprzedającemu :roll:

Pomyslałam podpytam księgową :lol: :wink: bo dziad wciska mi jakiś "kanał" :-?

ale to tam, gdzie kupujesz teraz okna czy gdzieś indziej?

nie,nie okna dachowekupuję w składzie budowlanym w którym zaopatruję się w cement i takie tam pierdółki :wink:

czekoladkowy to piękny kolor :lol:

tak CALa rozmawialiśmy dzisiaj z gościem i wybieramy się na wielkie oglądanie :wink: dalej podobają mi się te o numerze 291

Z tego co pamietam robią teraz grubsze z Cala-podpytaj koniecznie

Wzór bardzo ładny,moze skusze się na takie same :lol:

drzwi robią wrażenie :D facet nam mówił, że są jakieś listwy do futryn, które jak gdyby powiększają wizualnie drzwi :o aż jestem ciekawa jak to wygląda dlatego między innymi chcemy jechać na wizję lokalną :wink:

Danuś matematycznie to wszystko jest możliwe :wink: ale tak na chłopski rozum jeżeli kwota wyjściowa to 1584,00 zł to jak po 25% upuście może wyjść kwota 1555,50 zł?

przy kwocie 1584,00 zł rabat 1,8% da nam 1555,50 (wyliczenie: 1584,00x1,8%=28,51; 1584,00-28,51=1555,49 dokładnie)

no dokładnie!

co to za probl;em odjac upust do ceny netto + 22% vatu

czy brutto minus upust!

nie wiem może doliczył mi o jedno za dużo :roll: jutro dzwonię albo najlepiej pojadę,ale powiem Ci,że mi się juz nie chce jeździc.............kiedy ja sobie odsapnę :lol: :wink:

hi, hi :lol: nigdy podczas budowy :wink: myślałam, że przy wykończeniówce będzie łatwiej :roll: ale nic bardziej mylnego - jest jeszcze gorzej :( teraz to dopiero nie mamy czasu dzisiaj do domu zjechaliśmy dopiero o 20/30