Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo ładne.Bez względu na to jak wykończysz Orionka,to drzwi będą pasowały.Czy to jest kolor orzech?

A z której strony dajecie przeszklenie?-tam gdzie będzie lustro czy może szafeczka?

Kolor to dokładnie nie wiem,ale są robione w dębie.Od razu mi się spodobały i będę identyczne zamawiał ale w sośnie bo są tańsze (2800 netto na gotowo).

cena rewelacyjna!

kaflelki w kuchni wyszły na zdjęciu za żółte w realu takie nie są i mają kolor beżowy :-? zdjęcia muszę zrobić przy dziennym świetle :wink:

http://lh4.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S654huAzDeI/AAAAAAAACaU/60w86asVKG0/s640/DSC00560.JPG

Ewka,bardzo ładne płyteczki..........lodóweczka również :wink: Dzisiaj mierzyłam ścianę od wiatrołapu i ma 156cm-chyba mi wejdzie szersza lodówka.

zdecydowałam się na zrobienie ścianki do garderoby z przesuwanymi drzwiami:

http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S657AlxAgGI/AAAAAAAACbA/v4PL09N2U7I/s512/DSC00554.JPG

to przejście po lewej stronie jest do pralni?

zdujęcie robiłam z przejścia do sypialnii a po lewej widać drzwi do pralnii. Mam już pomalowaną kuchnię, garderobę i to pomieszczenie gdzie na fotce stoi krzesełko :lol:

Danusiu, chudziak cud, miód malina!

Ewa, ale macie tępo! Bardzo ładnie wszystko wygląda, już się nie mogę większej ilości zdjęć z wykończonego domu doczekać.

My w środę wybieramy się do gminy, do składu budowlanego i na działkę. Musimy też spotkać się z budowlańcem, ale jeszcze nie ustaliliśmy terminu. Nawarstwiło się nam kilka spraw do załatwienia i teraz powolutku musimy je pozałatwiać.

adammxxx bardzo ładne drzwi wejściowe, takie proste w formie i cena świetna.

Danusiu, staram się jakoś trzymać, ale łatwo nie jest, strasznie szybko to wszystko się stało i tak naprawdę, po zapewnieniach lekarzy, że to będzie trwało dużo dłużej, to nas cała sytuacja bardzo zaskoczyła. Niestety stres był spory i zaczęła mi się skracać szyjka a tu jeszcze 2 miesiące do porodu, więc lekarz kazał mi leżeć, co robię, choć całkiem się nie da.

Co do budowy, to ma się zacząć w sierpniu, ale dokładniej będziemy wiedzieć jak pojedziemy do gminy i dowiemy się na jakim etapie są nasze papiery o zagospodarowaniu terenu. Jak by im się udało szybciej zrobić te papiery, to i budowę można by zacząć szybciej.

Teraz zastanawiamy się nad tym czy cos zrobić z terenem działki, czy wyrównać ziemię, ogrodzić, czy czekać i zrobić to przed samą budową? Jak to powinno być, jak Wy robiłyście?

Aguś,to niech mężuś teraz troszkę pobiega, a Ty odpoczywaj.Wiem,że chcesz uczestniczyc w sprawach budowlanych,ale tak naprawdę,to tylko w tej chwili jest sama papierologia.Leż i to dużo.

A w temacie działki-masz ze spadkiem terenu?

My chyba bedziemy narazie robic siatke leśną-czekam teraz na moje stemple budowlane(pożyczyłam).W tym roku planuję rozwieźc cały humus zalegający i jesli zajdzie taka potrzeba,to będę załatwiac ziemię-urodzajną.Nasza działka jest ze spadkiem i trzeba będzie kombinowac :wink:.Jak juz dom stoi,to widac ile, czego potrzeba :wink:

Czesc Danus ,no i gratuluje chudziaka ,od razu tak ładniutko sie zrobiło i czyściutko , :D :D :D

dziękuję :wink:

Najważniejsze,że juz nie ma nocnego przymrozku,bo przez niego wszystko sie poprzesuwało :-?

no nie tylko u Ciebie :roll: u nas to samo ,i narazie czekamy na swieta i dopiero po swietach ruszamy dalej ale mam nadzieje ze chłopaki moje sie uwina z domkiem bo na lipiec chce zamówić hydraulika i elektryka żeby działać dalej mam nadzieję ze sie wyrobią :roll:

Danusiu, staram się teraz dużo leżeć, i tylko tam gdzie muszę być osobiście, to się ruszam z domu. Inna sprawa, ze męża ostatnio często nie ma w Krakowie, bo jeździ na delegację i tak naprawdę, to papirologią miałam się ja zajmować, no ale plany swoje a życie swoje jak widać.

Działkę mamy płaską, no może jakaś różnica między jednym końcem działki a drugim jest, ale nie można tego spadkiem ani krzywizną nazwać. Ziemię na działce mamy podobno kiepską, bo tam jest teren skalisty, dużo skał wapiennych, więc podobno nawet ciężko się kopie. Zobaczymy jak zacznie y jakieś prace, bo na razie, to nawet łopaty w ziemię jeszcze nie wbiliśmy. Nie wiem czy warto ogradzać działkę przed budową? W składzie budowlanym namawiali nas, żebyśmy sobie zwykła siatką ogrodzili, bo to zawsze trochę odstrasza złodziei. Na działce rośnie długa trawa, teraz to właściwie leży na ziemi, ale to taki busz prawie do kolan, no i zastanawiamy się, czy to przed budową skosić a ziemię jakoś spulchnić, czy zrobić, to dopiero przed wykopem fundamentów, czy może w ogóle się tym nie przejmować, bo i tak jak zacznie się budowa, to będzie pełno ziemi wszędzie? Zupełnie nie mam doświadczenia w tej sprawie.

Jessi, bardzo fajnie się Twój dom zapowiada, świetny projekt. W jakiej części małopolski budujesz?

Czesc Danus ,no i gratuluje chudziaka ,od razu tak ładniutko sie zrobiło i czyściutko , :D :D :D

dziękuję :wink:

Najważniejsze,że juz nie ma nocnego przymrozku,bo przez niego wszystko sie poprzesuwało :-?

no nie tylko u Ciebie :roll: u nas to samo ,i narazie czekamy na swieta i dopiero po swietach ruszamy dalej ale mam nadzieje ze chłopaki moje sie uwina z domkiem bo na lipiec chce zamówić hydraulika i elektryka żeby działać dalej mam nadzieję ze sie wyrobią :roll:

skoro tylu chłopa,to robota będzie szła ekspresowo :wink:

czy to przed budową skosić a ziemię jakoś spulchnić, czy zrobić, to dopiero przed wykopem fundamentów, czy może w ogóle się tym nie przejmować, bo i tak jak zacznie się budowa, to będzie pełno ziemi wszędzie? Zupełnie nie mam doświadczenia w tej sprawie.

Aguś,nie warto spulchniac teraz ziemi.Zobaczysz jak wjadą samochody ciężarowe co będzie się dziac.Chyba,że odzielisz kawałek działki i juz tam będziesz robic kącik rekreacyjny.Poczekaj aż wstawią Tobie okienka wtedy samochodów coraz mniej :wink:

Ja w tej chwili przerzuciłam składzik mieszania cementu na przód domu i chłopaki mają zakaz wchodzenia z brudactwem na tył domu.W tym roku zaczynam walkę o ogród :lol: :wink:

Cześć laseczki widze że postepy wszedzie idą pełną parą.

Ewcia dzieki za palet mój piec wszystko żerny więc bardzo dobrze sie pali. Mój mąż stwierdził że u was tez by sie palił tylko trzeba by go wysuszyć. A nalezy ci się alebo jakiś ładny kwiat do ogrodu i coś mocnego do popicia. Ewcia u ciebie już tak domowo i przyjemnie sie robi. I jak się ze wszystkim obrobie to wpadne do ciebie obejrzeć twoja lodówk bo fajnie wygląda.

Danusia u ciebie też już idzie robota teraz to z górki poleci.

Aga a ty to musisz mocno na siebie teraz uważać a budowa nie zając nie ucieknie.

Idzie,to Wam ekspresowo..........czy nie chcecie i nam pomóc :lol: :wink:
ekspresowo to nam malowanie w garderobie poszło :wink: wybrałam dwa kolory: jogurtowe coś tam i brzoskwinkę 8) jogurt na skosie wyszedł nawet ładnie ale brzoskwinka na ścianach :o która miała być matowa wyszła..... plamiasto, świeci jak żarówa i troszkę nie udało nam się malowanie na łączeniach z sufitem jednym słowem będzie poprawka :roll: także nie wiem czy takich pomagierów byś chciała mieć :wink: :D