Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienkę na górze mam dokładnie zgodnie z projektem - obok łazienki jest przejście na strych - czyli to co nad garażem. Tam przerzuciliśmy media i będzie pralnia, suszarnia itp. Kabina jest na przeciwko wejścia do łazienki i zaraz obok drzwi (na razie wirtualnych) na stryszek.

Kabina jest 120x90. Zamawiana u szklarza. Koszt 2700 z montażem. W sklepach widziałam takie za ok. 5 tys. Brakuje nam jeszcze sporo rzeczy -np. tam gdzie jest murek w środku chcemy zrobić w kowalstwie artystycznym jakiś bajerek (generalnie żeby nie było za bardzo widać, jak ktoś siedzi na kibelku). I z takiego samego materiału będziemy mieć nogi do wanny (jest wolnostojąca).

Cieszę się, że się podoba :)

Ewka! Ślicznie!!! Kuchnia robi wrażenie a blat i płyta już w ogóle obłędne! Bardzo mi się podoba. Ja już dawno bym mieszkała w tak wykończonym Orionku ;)

Danusiu, 42 osoby na komunii! Ja tyle miałam na weselu ;) :) A jakie prezenty teraz się daje na komunię, bo ja to się na czasach zegarka i ewentualnie roweru zatrzymałam? ;)

Danusiu, niecierpliwie czekam na zdjęcia dachu no i okienek oczywiście, ale chociaż sam dach wklej – proszę.

Dobrusiak, piękna łazienka! Szklana kabina świetnie wygląda! Cud, miód!

My wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy ze wsi. Moja córcia zachwycona nowym domkiem a szczególnie ogródkiem i psem sąsiadów. Tak wybrudzonego mojego dziecka jeszcze nie widziałam, czuję, że tak będzie na wsi ;) , chyba jakiś dodatkowy fundusz na środki piorące muszę przeznaczyć ;) :) . Chyba fajnie nam się tam będzie mieszkać, choć dla mnie jako mieszczucha, to wszystko jest zupełnie nowe i muszę się dopiero rozeznać.

Witam !! :)

jak moja córka szła do komuni..........to lataliśmy do kościoła codziennie!!!!!!

..dla dzieci były próby, ustawianie w ławkach, śpiew itd.......

a dla rodziców były nauki.......

Miałam wrażenie, że już mieszkam w kościele :))

Kaluś,ja swoją córkę juz tylko odprowadzam.......wycwaniłam się

Szkoda,że tylko z rańca mogę pisac.Wieczorem coś net mi nie działa:(

Dobrusiu,śliczna łazienka.Wpadł mi w oko prysznic liniowy-fajna sprawa.Ogólnie sprawia wrażenie takiego lekkiego przez te tafle szkła ;)

Też myślę o wolnostojacej wannie,ale mężuś kręci nochem :cool:

Ps.Avatarek orginalny ;)

Danusiu, 42 osoby na komunii! Ja tyle miałam na weselu ;) :) A jakie prezenty teraz się daje na komunię, bo ja to się na czasach zegarka i ewentualnie roweru zatrzymałam? ;)

Danusiu, niecierpliwie czekam na zdjęcia dachu no i okienek oczywiście, ale chociaż sam dach wklej – proszę.

My wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy ze wsi. Moja córcia zachwycona nowym domkiem a szczególnie ogródkiem i psem sąsiadów. Tak wybrudzonego mojego dziecka jeszcze nie widziałam, czuję, że tak będzie na wsi ;) , chyba jakiś dodatkowy fundusz na środki piorące muszę przeznaczyć ;) :) . Chyba fajnie nam się tam będzie mieszkać, choć dla mnie jako mieszczucha, to wszystko jest zupełnie nowe i muszę się dopiero rozeznać.

Aguś,teraz na komunię,to dają kasę ;) (z wygody)

Ojcem chrzestnym jest mój brat i poprosiłam go ,aby zamiast pieniązków kupił Małgosi rower ...........z wielką ,czerwoną kokardą :D.Jak ona czeka na rower.Myślę,że prezent bardziej ucieszy dziecko niż biała koperta.

Aguś,moje dziewczęta wygladają tak codziennie.Jak wchodzę do łazienki pod koniec tyg.,to prawię płaczę-patrząc na kosz brudnych rzeczy ;)

Ale są tak szczęśliwe,.że tylko się cieszyc.Mieszkając w bloku musisz specjalnie wychodzic z dzieckiem na plac zabaw.A tutaj wypuszczasz i masz dziecko za oknem.........na oku.Maluszka też wystawisz w wóziczku i cały dzień na świeżym powietrzu.Same plusy! Ja też kobieta z blokowisk (no może tak na pół) i nigdy do bloku juz bym nie wróciła ;).

PS.Dzisiaj wstawię zdjęcia.

oj........w błędzie jesteś :(

nie mam czasu na nic..wszystko w biegu........mam juz dośc tego galopu :(

Dobrze, że mój mąż ma pracę taką jaką ma........strażak.......czyli często jest w domu..........i dzielimy się obowiązkami :)

Jest takie powiedzonko:

"wszedzie jest dobrze,gdzie nas nie ma" i jest w tym ziarenko prawdy.

Edytowane przez dankaf

Dziewczyny ja na wsi nigdy nie mieszkałam ale już teraz wiem, że jak się przeprowadzę do naszego Orionka to do miasta nie wrócę:D tam jest cisza, spokój i najważniejsze OGRÓD w którym jak się okazało uwielbiam pracować o co bym siebie wcześniej nie podejrzewała;):D jak można z czegoś takiego zrezygnować na rzecz miejskiego szumu i gwaru;)

Cześc :D

Gdybam nad tarasem.Jakie kształaty macie swoich tarasów?Bardzo ale to bardzo chciałam miec półokrągły.Ale Udek twierdzi,że bedzie z nim więcej problemu - chociażby docięcie płytek :(.W ogóle mam tam spad i taras będzie wysoki.Nie podobają mi się tarasy usypane ziemią a do tego ograniczone zejście tylko z jednej strony:(.Postanowiłam i uparłam się,że zejście ma byc na całej lini tarasu(za filarem rezygnuje ze zejścia).Z tego wyjdą mi trzy schody i wlezą na połowę ogrodu ;).Jak masz Ewka?

Cześc :D

Gdybam nad tarasem.Jakie kształaty macie swoich tarasów?Bardzo ale to bardzo chciałam miec półokrągły.Ale Udek twierdzi,że bedzie z nim więcej problemu - chociażby docięcie płytek :(.W ogóle mam tam spad i taras będzie wysoki.Nie podobają mi się tarasy usypane ziemią a do tego ograniczone zejście tylko z jednej strony:(.Postanowiłam i uparłam się,że zejście ma byc na całej lini tarasu(za filarem rezygnuje ze zejścia).Z tego wyjdą mi trzy schody i wlezą na połowę ogrodu ;).Jak masz Ewka?

u mnie taras jest pomniejszony i wyszedł "tarasik";):D ale jest owalny czy pasowałby prosty... raczej nie Orion ładnie wygląda z takim tarasem jaki jest w projekcie czyli półokrągłym. Danka dla dobrego kafelkarza nie stanowi problemu docinanie kafli:) Udek chce iść na łatwiznę;) nie daj się;) jak masz taki - a masz fajny- pomysł na taras:)

Witam nasz taras też jest półokrągły wydaje mi się że wygląda to lepiej jak mi się uda to wkleję wieczorem kilka zdjęć. Obecnie jesteśmy na etapie ocieplania poddasza powoli robi się już domo ale długa droga jeszcze przed nami.

SP_A0007.jpg

Edytowane przez Ester