Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusiu, okienka bez taśm wyglądają zdecydowanie lepiej :) dobrze, że je zdjęliście, bo jak za długo na słońce są wystawione, to potem mogą zostać ślady na ramach okiennych.

W kuchni gniazdek nie żałuj, 10 to minimum: za szafkami do zmywarki, piekarnika, kuchenki (jeśli elektryczna/ indukcyjna), lodówki czy innych sprzętów w zabudowie; reszta nad blatem np. czajnik, robot kuchenny, toster, krajalnica itp. Pamiętaj o wyprowadzeniu kabla jesli ma być oświetlenie pod szafkami kuchennymi i o kablu do okapu.

I jeśli lodówka ma być z kostkarką, to warto podciągnać wodę do tego miejsca - u siebie tego nie przewidziałam, ale Ty już nie musisz popełnić mojego błędu ;)

Elenuś,dziękuję :) - zaraz wszyściutko zanotuję.

Mam do Ciebie pytanko-jakie planujesz dodatkowe oświetlenie w kuchni.Dajesz pod szafkowe czy sufitowe?

nie za ma co ;)

oprócz głównego oświetlenia daję halogenki rozmieszczone w obniżonym suficie nad blatem roboczym plus oświetlenie podszafkowe - a dokładnie szafkowe :) bo w wiszących szafkach zamiast zwykłego dna daję coś takiego:

0000320..jpg

to jest podświetlane dno szafki, które jednocześnie oświetla blat - inne fajne akcesoria meblowe mają na stronie tco.com.pl

a tu widać kawałek sufitu, w którym będą halogenki, oraz gniazdka i kable wystające ze ściany :) jeszcze krzywo, ale mąż ma poprawić ;)

5778880f7fb26e2a3d&#.jpg

Bardzo pomysłowe jest,to oświetlenie szafkowe :).Drogo wychodzi za metr?

oni liczą za sztukę:

np. do szafki 60cm - 538zł, do 90cm - 617zł

a tu jest opis ze strony:

http://www.tco.com.pl/images/zamowonline.gifDNO PODŚWIETLANE

Dno podświetlane wykonane z aluminium i szkła. Nowoczesny element szafek wiszących, oświetla blat i wnętrze szafki.

grubość dna 31 mm

do szafek szer. 450, 600, 900 i 1200 mm

montaż na kołki Ø8 mm do szafek z płyty 18 mm

przedni profil dna wyposażony jest w uszczelkę amortyzującą

profil przedni pełni funkcję uchwytu

wbudowany włącznik

źródło światła: jarzeniówka o mocy 8, 14, 21 i 28W

Kaluś,tego właśnie się boję:cool: - że gdzieś wstawię za mało,albo za dużo;)

Nie wiem czy we wszystkich pokojach ciagnąc kable od netu,tv ?

A gdzie wstawiłaś kontakty za szafką kuchenną,czy nad blatem?

Hej kobitki tak wpadlem do was na chwilke :) Danusia co do kabli od neta to chyba nie lepiej zostawic kabel jeden na pietrze i jeden na patrerze np gabinet a reszta domu puscic przez ruter???.Bo jak dziewczynki urosna to beda chcialy laptopy a nie stacjonarne:rolleyes: moze juz teraz sie daje laptopy na komunie jak to wyglada ty powinnas wiedziec najlepiej ;)

my pociągnęliśmy do każdej sypialni i do gabinetu - od przybytku głowa nie boli ;)

Ciebie Elana Tez odwiedzilem ;) i znalazlem fajowski kominek podoba mi sie :yes: A powiedz no mi co to z rury takie grube masz wentylacje reku??? czy odkurzacz,co do kotki to powinnas jej jakis kask kupic

Edytowane przez Kasiatomek

Hej kobitki tak wpadlem do was na chwilke :) Danusia co do kabli od neta to chyba nie lepiej zostawic kabel jeden na pietrze i jeden na patrerze np gabinet a reszta domu puscic przez ruter???.Bo jak dziewczynki urosna to beda chcialy laptopy a nie stacjonarne:rolleyes: moze juz teraz sie daje laptopy na komunie jak to wyglada ty powinnas wiedziec najlepiej ;)

Cześc :)

Rzeczywiście planuję(tak przyszłościowo) do pokoików laptopy-ten stacjonarny bedzie w gabinecie;)

Córka ma obiecane,że dołożymy do kasy komunijnej i będzie miała swój.Tak naprawdę,to ja z tego cieszę się najbardziej:yes:.Koniec z podkradaniem!!!!!

Dziękuję;)

Witaj Danusiu, witajcie Dziewczyny :)

Danusiu, ślicznie Orionem wygląda! Okna boskie, no i rolety! Swoją drogą, to nie wiedziałam, że je planujesz. Dach bardzo mi się podoba i ten kolor dachówki wygląda dość ciemno – to dobrze, bo zaczęłam się obawiać, ze zbyt jasny brąz kupiliśmy, ale widzę, że jest ok. Co teraz Danusiu dalej planujesz, poza tarasem oczywiście ;)

Ja od kilku dni mieszkam już w podkrakowskiej wsi i jak na razie jest nieźle, choć cały czas jeszcze jesteśmy na walizkach. Niestety widoków jakiś ładnych tutaj nie mam, ale najgorzej nie jest, za to coraz bardziej doceniam urok naszej działki, myślę, że tam dopiero fajnie się będzie mieszkało. Mam problem z zasięgiem netu, dlatego rzadko wpadam. Będziemy musieli coś z tym zrobić, ale teraz kilka innych rzeczy wydaje się ważniejszych.

Piksel, gratuluję chłopczyka!

Pozdrawiam Was serdecznie :)

gratulacje i będzie parka:) jak tam domek???? kiedy kuchnię zamawiasz???

Ewcia muszę się do ciebie przejechać po namiary na twoja babkę. U nas jutro próba centralnego i we wtorek albo środę zalewanie podłóg. I dopiero wtedy zacznę zamawianie kuchni schodów itd. :) Ale wygląda do wszystko coraz bardziej domowo. Fajny macie zielony kolor u młodego w pokoju :)

Dziewczyny,dziękuję za miłe słówka :).

Ja też ostatnio mało wpadam,a jeśli juz to po jakieś dodatkowe informacje czy zgapienie umiejscowienia kontaktów - gniazdek ;)

Wszystko unormuje się po 9 maja,bo teraz mam mały zapierdalek.

Dziewczyny planujecie,macie oświetlenie na ścianie tv?-chodzi mi o sufitowe(2 w jednym pomieszczeniu czy jedno centralnie).I jeszcze czy dajecie oświetlenie tuż za wiatrołapem - w przedpokoju?

Aguś,trzymaj się już niedługo!:)

Ewcia muszę się do ciebie przejechać po namiary na twoja babkę. U nas jutro próba centralnego i we wtorek albo środę zalewanie podłóg. I dopiero wtedy zacznę zamawianie kuchni schodów itd. :) Ale wygląda do wszystko coraz bardziej domowo. Fajny macie zielony kolor u młodego w pokoju :)
ale masz daleko 2 sekundy i jesteś u nas;):) jak już wylejecie posadzki to My Was odwiedzimy:)

kurczę, tak widać tą zieleń;) na opakowaniu była stonowana i bardziej delikatna :) ale młodemu też się podoba:wiggle:

Dziewczyny,dziękuję za miłe słówka :).

Ja też ostatnio mało wpadam,a jeśli juz to po jakieś dodatkowe informacje czy zgapienie umiejscowienia kontaktów - gniazdek ;)

Wszystko unormuje się po 9 maja,bo teraz mam mały zapierdalek.

Dziewczyny planujecie,macie oświetlenie na ścianie tv?-chodzi mi o sufitowe(2 w jednym pomieszczeniu czy jedno centralnie).I jeszcze czy dajecie oświetlenie tuż za wiatrołapem - w przedpokoju?

Aguś,trzymaj się już niedługo!:)

Danka ile byś nie zaplanowała gniazd to i tak będzie mało;) kontakty musisz dać tam gdzie będzie tobie wygodnie zapalć i gasić światło czyli ustal gdzie dajesz górne oświetlenie. U mnie każda część domu ma włane górne oświetlenie tj. wiatrołap, przedpokój, kuchnia,wykusz-jadalnia, salon. I tak np. kontakt w przedpokoju jest na ściance tej która jest przy lodówce, do jadalnii na ścianie przy wykuszu (jak tylko się on kończy), do salonu kontakt znajduje się na ścianie przy schodach, światło do wejścia na piętro jest na ścianie przy schodach i tam mam zrobioną schodówkę tzn.jak zapalam na dole to na górze mogę zgasić:)