Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Dziewczyny,dziękuję za miłe słówka :).

Ja też ostatnio mało wpadam,a jeśli juz to po jakieś dodatkowe informacje czy zgapienie umiejscowienia kontaktów - gniazdek ;)

Wszystko unormuje się po 9 maja,bo teraz mam mały zapierdalek.

Dziewczyny planujecie,macie oświetlenie na ścianie tv?-chodzi mi o sufitowe(2 w jednym pomieszczeniu czy jedno centralnie).I jeszcze czy dajecie oświetlenie tuż za wiatrołapem - w przedpokoju?

Aguś,trzymaj się już niedługo!:)

Danuś, Ty nie szalej, bo do 9 maja jeszcze całe dwa tygodnie - zdążysz spokojnie ze wszystkim :)

a na ścianie tv, pod samym sufitem mam taką szczelinę na świetlówki lub ledy, taka sama jest pod drugiej stronie sralonu - na ścianie z kanapą:rolleyes:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś,tego właśnie się boję:cool: - że gdzieś wstawię za mało,albo za dużo;)

Nie wiem czy we wszystkich pokojach ciagnąc kable od netu,tv ?

A gdzie wstawiłaś kontakty za szafką kuchenną,czy nad blatem?

Witaj Danusiu.......

kable do netu i TV mam na poddaszu w każdej sypialni.......

natomiast w kuchni mam kontakty nad blatem :)

..........ale prawda jest taka, że dopiero w praktyce sie okaże czy to dobre rozwiązania ;)

Danka ile byś nie zaplanowała gniazd to i tak będzie mało;) kontakty musisz dać tam gdzie będzie tobie wygodnie zapalć i gasić światło czyli ustal gdzie dajesz górne oświetlenie. U mnie każda część domu ma włane górne oświetlenie tj. wiatrołap, przedpokój, kuchnia,wykusz-jadalnia, salon. I tak np. kontakt w przedpokoju jest na ściance tej która jest przy lodówce, do jadalnii na ścianie przy wykuszu (jak tylko się on kończy), do salonu kontakt znajduje się na ścianie przy schodach, światło do wejścia na piętro jest na ścianie przy schodach i tam mam zrobioną schodówkę tzn.jak zapalam na dole to na górze mogę zgasić:)

Ewka,kontakty mam juz pozaznaczane.Wyobrażam sobie jak wchodze do różnych pomieszczeń i tak daję przyciski ;).Właśnie na ściane od witrołapu dam przycisk od światełka jadalnianego,kuchennego-centralnego i z przedpokoju.

Bardziej chodziło mi o rozstaw światła w przedpokoju-czy dac bliżej wiatrołapu czy bliżej schodów.Masz już światło,więc widzisz co,gdzie można byłoby zmienic;)

Danuś, Ty nie szalej, bo do 9 maja jeszcze całe dwa tygodnie - zdążysz spokojnie ze wszystkim :)

a na ścianie tv, pod samym sufitem mam taką szczelinę na świetlówki lub ledy, taka sama jest pod drugiej stronie sralonu - na ścianie z kanapą:rolleyes:

Elenuś,najgorsze jest to, że nie mam jeszcze nic kupione dla siebie.Wszyscy juz maja, a ja bidulka wybredna;)

Muszę dobrze oblukac u Ciebie pomysł ze ścianą :)

Elenuś,najgorsze jest to, że nie mam jeszcze nic kupione dla siebie.Wszyscy juz maja, a ja bidulka wybredna;)

Muszę dobrze oblukac u Ciebie pomysł ze ścianą :)

Kochana, to zacznij od tego :) a reszta pójdzie już gładko :)

Danuś, teraz tą zabudowę nad ścianką zrobiłabym chyba inaczej - ona dochodzi prostopadle do ściany z oknami tarasowymi, a że nadproża u nas niskie, to nie bardzo mogę karnisz na całą ścianę przez tą zabudowę powiesić. Na tych fotkach widać o co chodzi:

fb4ac884190aa55817c.jpg

c48ae6ee3e8ae8e143.jpg

Ewka,kontakty mam juz pozaznaczane.Wyobrażam sobie jak wchodze do różnych pomieszczeń i tak daję przyciski ;).Właśnie na ściane od witrołapu dam przycisk od światełka jadalnianego,kuchennego-centralnego i z przedpokoju.

Bardziej chodziło mi o rozstaw światła w przedpokoju-czy dac bliżej wiatrołapu czy bliżej schodów.Masz już światło,więc widzisz co,gdzie można byłoby zmienic;)

acha;) u mnie światło w przedpokoju jest tak pośrodku pomiędzy schodami a waitrołapem:) dzisiaj jadę na zakupy ogrodnicze:wave:muszę zaopatrzyć się na majówkę:cool::)

Kochana, to zacznij od tego :) a reszta pójdzie już gładko :)

Danuś, teraz tą zabudowę nad ścianką zrobiłabym chyba inaczej - ona dochodzi prostopadle do ściany z oknami tarasowymi, a że nadproża u nas niskie, to nie bardzo mogę karnisz na całą ścianę przez tą zabudowę powiesić. Na tych fotkach widać o co chodzi:

[ATTACH=CONFIG]2042[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]2043[/ATTACH]

Jesteś kochana :).

Elenuś,Ty to masz ustawny salon-jakie powierzchnie!

Rzeczywiście gdyby ścianka od świetlówek był ciut krótsza,to i zasłonka by się wcisneła;).Ale gdyby,gdyby............nikt nie jest w stanie wszystkiego na TIP TOP przewidziec.

Widzę,ze masz sporo kontaktów na ścianie tv.A mi wciskają,że 4,to dużo(bo niby reszta może iśc na listwie)-a przecie chodzi o to, żeby nie szła.

Chyba znów rozłożę leżaczek:rolleyes:

Jesteś kochana :).

Elenuś,Ty to masz ustawny salon-jakie powierzchnie!

Rzeczywiście gdyby ścianka od świetlówek był ciut krótsza,to i zasłonka by się wcisneła;).Ale gdyby,gdyby............nikt nie jest w stanie wszystkiego na TIP TOP przewidziec.

Widzę,ze masz sporo kontaktów na ścianie tv.A mi wciskają,że 4,to dużo(bo niby reszta może iśc na listwie)-a przecie chodzi o to, żeby nie szła.

Chyba znów rozłożę leżaczek:rolleyes:

jest o tyle ustawny, że tylko w jednym miejscu kanapa pasuje :rolleyes: ale dobrze, że jest ją gdzie postawić... chciałam taką z szezlongiem czy jak to się nazywa, ale za krótka ta ściana... żałujemy, ze nie wyciągnęliśmy jej o metr w stronę tarasu.

nie daj sobie wciskać, że 4 kontakty wystarczą - dokładnie o to chodzi, żeby żadne listwy się nie plątały

ehh, też chętnie bym rozłożyła leżaczek, ale musiałabym wziąć urlop... a za oknem tak ładnie:cool:

jest o tyle ustawny, że tylko w jednym miejscu kanapa pasuje :rolleyes: ale dobrze, że jest ją gdzie postawić... chciałam taką z szezlongiem czy jak to się nazywa, ale za krótka ta ściana... żałujemy, ze nie wyciągnęliśmy jej o metr w stronę tarasu.

Takie teraz są salony.Myślę,że idzie wszystko pod klienta - dobrze doświetlony salon,wygodne wyjście na taras (najlepiej ze dwa).

Jesli mam byc szczera,to mi się podoba :).Ładny jasny salon.A szezlong nie wejdzie bliżej kominka ?

nie daj sobie wciskać, że 4 kontakty wystarczą - dokładnie o to chodzi, żeby żadne listwy się nie plątały

I nie dam się!.Juz pozaznaczalam ściany złotym sprejem;).Szczególnie ma byc dobrze "uzbrojona"kuchnia w kontakty i światełka.

ehh, też chętnie bym rozłożyła leżaczek, ale musiałabym wziąć urlop... a za oknem tak ładnie:cool:

Kochana teraz możesz się wyleżakowac-przerwa majowa:)

Cześć Danusiu,

my w długi weekend harowaliśmy tak, że do tej pory gnaty mnie bolą... i kolejny weekend zapowiada się podobnie :(

cieszę sie, że salon Ci sie podoba :) pewnie jakbym się uparła, to wcisnęłabym ten szezlong, ale nie chcę ustawiać mebli na ścisk, bo kiepsko będzie to wyglądało

a stół z krzesłami będzie w jadalni - na tym zdjęciu niżej na prawo od scianki telewizyjnej widać kawałek jadalni z oknem

Cześć Danusiu,

my w długi weekend harowaliśmy tak, że do tej pory gnaty mnie bolą... i kolejny weekend zapowiada się podobnie :(

cieszę sie, że salon Ci sie podoba :) pewnie jakbym się uparła, to wcisnęłabym ten szezlong, ale nie chcę ustawiać mebli na ścisk, bo kiepsko będzie to wyglądało

a stół z krzesłami będzie w jadalni - na tym zdjęciu niżej na prawo od scianki telewizyjnej widać kawałek jadalni z oknem

u mnie też było pracowicie:( podczas majówki narobiłam się w ogrodzie a w ten weekend czeka już nas praca w domu i będziemy układali panele na górze

Eleno jak dałaś radę malować ściany:jawdrop:ja próbowałam i to była katastrofa ;) odcieni było tyle, że nie sposób tego zliczyć:cool: a to spotkanie z dzikiem...szok u nas są sarenki, zajączki ale dzik:jawdrop:

Ewa, ja sama nie wiem, ale do dziś czuję to w kościach... malowanie to mało - ja szlifowałam skosy k-g bo mi nie pasowały ;) i szpachlowałam tynki c-w :D

nasz domek stoi na granicy puszczy kampinoskiej, stąd ta dzika zwierzyna :)