Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co to się stało, że taka cisza?????????

mój ostatni weekend był bardzo pracowity:cool: myłam i szorowałam okna z tyłu domu. Miałam do tego takie okropne mleczko - fakt okna ślicznie teraz wyglądają- ale moje ręce do dzisiaj wołają o pomoc;) w sobotę oglądaliśmy parapety i mamy już ustalony plan działania na kolejną sobotę z obsadzaniem roślinek z przodu domu - oby tylko pogoda dopisała:yes:

Cześc dziewczyny :)

Jestem,jestem! Wszystko wyszło idealnie.Mama spisała się w kościele bardzo dobrze-rozdawałam kwiatki(trza było pamiętac komu - jakie);)

Córeczka wyrecytowała pięknie wierszyk:).Pogoda była cudowna.Cały tydz. padało, a w niedzielę świeciło słoneczko.

Nie wspominam w ogóle o prezentach-teraz,to dzieciaki mają dobrze.Lepiej niż na weselu ;)

Ps.Nie będzie mnie jakiś czas,ponieważ oddaję kompa do odświeżenia.Muszę - bo ledwie kręci:eek:

A mój też :) Mam zamontowane parapety trawę zasianą obrobione skrzynki od rolet. Posadzone malinki :)
a parapety widziałam:D cudniaste:D a u nas zakup parapetów przesunięty w czasie zresztą jak kilka innych rzeczy;) jedziemy na URLOP:D:D:D póki co to nie mogę doczekać się soboty: montujemy na górze drzwi:D

Jestem,jestem! Wszystko wyszło idealnie.Mama spisała się w kościele bardzo dobrze-rozdawałam kwiatki(trza było pamiętac komu - jakie);)

Córeczka wyrecytowała pięknie wierszyk:).Pogoda była cudowna.Cały tydz. padało, a w niedzielę świeciło słoneczko.

Nie wspominam w ogóle o prezentach-teraz,to dzieciaki mają dobrze.Lepiej niż na weselu ;)

Ps.Nie będzie mnie jakiś czas,ponieważ oddaję kompa do odświeżenia.Muszę - bo ledwie kręci:eek:

to świetnie, że pogoda dopisała bo to teraz różnie bywa a propo przezentu za dwa tygodnie wybieramy się też na komunię i oczywiście mamy problem z prezntem:yes: duży wybor wszystkiego i jeszcze większe niezdecydowanie co kupić;)

To super, że uroczystość się udała :)

wracaj do nas szybko

Witaj Danusiu, część Dziewczyny :)

Danusiu, cieszę się, że komunia się udała i że pogoda Wam dopisała, bo prawie w całej Polsce jednak lało jak z cebra. Naprawiaj szybko komputer i wracaj szybciutko do nas!

Ja jeszcze w dwupaku i mam nadzieję, że tak dotrwam do czerwca.

Z dobrych informacji, to taka, że w końcu, po kilku ładnych miesiącach czekania, mamy wstępne warunki zabudowy!!! Jeszcze musi to klepnąć jakiś tam urząd i to ma potrwać ok. miesiąca, ale Gmina ma dać nam już teraz ksero tego dokumentu, żebyśmy mogli załatwiać sprawy adaptacji z architektem. Jest szansa, że pod koniec sierpnia ruszymy z budową!!! W końcu, po prawie roku papirologii coś drgnęło! (może jeszcze nie powinnam się tak cieszyć i powinnam czekać na papier w ręku, ale wiecie, po tak długim czasie, to ciężko jest pozbawić się radości nawet z obietnic ;) )

to świetnie, że pogoda dopisała bo to teraz różnie bywa a propo przezentu za dwa tygodnie wybieramy się też na komunię i oczywiście mamy problem z prezntem:yes: duży wybor wszystkiego i jeszcze większe niezdecydowanie co kupić;)

To może w kopertę?Jeśli dziecko ma swoje marzenie i chciałoby coś droższego?

Albo fajną encyklopedię zwierząt lub matematyki,biblię dla dzieci,złote kolczyki.......

dziewczynka czy chłopczyk?

Witaj Danusiu, część Dziewczyny :)

Danusiu, cieszę się, że komunia się udała i że pogoda Wam dopisała, bo prawie w całej Polsce jednak lało jak z cebra. Naprawiaj szybko komputer i wracaj szybciutko do nas!

Ja jeszcze w dwupaku i mam nadzieję, że tak dotrwam do czerwca.

Z dobrych informacji, to taka, że w końcu, po kilku ładnych miesiącach czekania, mamy wstępne warunki zabudowy!!! Jeszcze musi to klepnąć jakiś tam urząd i to ma potrwać ok. miesiąca, ale Gmina ma dać nam już teraz ksero tego dokumentu, żebyśmy mogli załatwiać sprawy adaptacji z architektem. Jest szansa, że pod koniec sierpnia ruszymy z budową!!! W końcu, po prawie roku papirologii coś drgnęło! (może jeszcze nie powinnam się tak cieszyć i powinnam czekać na papier w ręku, ale wiecie, po tak długim czasie, to ciężko jest pozbawić się radości nawet z obietnic ;) )

Aguś,cieszę się razem z Tobą :).Na pewno w tym roku zdążysz zadaszyc.................ale fajnie!!!!!!!!!!

Dobrze ,że cały czas w dwupaku;)...............jeszcze troszeczkę musisz wytrwac.Pamiętaj kochana,że wszystkie internetowe cioteczki trzymają kciukasy i czekają na najświeższe informacje i zdjęcia Twojego synusia:yes:.

Przeżywam,jakbym sama miała rodzic;)

Cześc Renatko :)

W cenę wchodzi :

- dachówka podstawowa,skrajna - lewa-prawa

-gąsiory

-zakończenia gąsiora

-klamara do gąsiora

-kliny do kosza

-spinki do dachówek

-klamry

-uchwyty do kalenicy

-10 szt dachówek wentylacyjnych

-grzebień okapowy

-siatka do dachówki wentylacyjnej

-uszczelka kalenicy

cena nie zawiera taśmy kominiarskiej ok.380zł

Chcialabym jeszcze zaznaczyc,że dachówka była kupowana w lutym 2009r.

Dobrusiu, wg mnie bardzo fajnie będzie wyglądała dębowa podłoga i ciemne okna i meble. Co do drzwi, to jakoś nie mogę sobie do tego białych wyobrazić, więc ja bym obstawała przy dębowych albo ciemnych. Bardzo jestem ciekawa tego zdjęcia, o którym pisała Danusia a którego nie może znaleźć. Może jak bym zobaczyła to zestawienie, to bym się przekonała – ja "niewierny Tomasz" jestem, jak nie zobaczę, to nie uwierzę ;) :lol:

Co do kuchni, to ja jeszcze myślałam, o takiej wersji, żeby szafki były jasne-białe a blat ciemne drewno, w kolorze okien np. orzech. Tutaj podobna kolorystyka, o której myślę:

http://img171.imageshack.us/img171/3764/kuchniab.jpg

Albo coś takiego (to dalszy ciąg tego mieszkania z krzesłem):

http://img22.imageshack.us/img22/9122/66120489.jpg[/quote

no i znowu! biała kuchnia, ciemne okna i drewniane blaty..... i to jest piękne zestawienie no i jaka inna podłoga wygląda lepiej niż... też drewniana.....ojojojojojoj zakochać się można

moja kuchnia będzie z IKEA lindigo

a ja szukam właśnie do takiego zestawienia rolet rzymskich idealnie pasujących a reszta domu tak jak u gospodarzy ORIONCZYKOW... w stylu kolonialnym.... ciekawa jestem Waszych efektow... ja za 4 m-ce mam się wprowadzać a na razie szukam szukam....