Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

ale wówczas nie będę miała w pokoju balkonu, a chcę:)

Dla mnie,to też była priorytetowa sprawa;)

Nadal czekam na wycenę okien w Oknoplaście, nie śpieszy się im za bardzo, wymyśliłam sobie platinium z chowanymi zawiasami, ciekawa jestem jaką cenę zobaczę, w jednej z naszych lokalnych firm- BETA- wyceniono mi okna i drzwi balkonowe na ok 17tys zł +szprosy ok 3 tys., ale okna z Oknoplastu podobaja mi sie bardziej

Pozdrawiam!

Reniu,podpytaj Dobrusię o te chowane zawiasy-niby dziwne wrażenie.

Co do Oknoplastu-ja wycenę miałam w dwa dni.Ale firma firmie nierówna.Ile już czekasz?

Szkoda,że nie masz bliżej do Gniezna - fajny pkt.Oknoplastu;)

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nasze drzwi już są ale przywózkę do nas i montaż umówiłam dopiero na przyszły poniedziałek:) teraz w końcu kończymy górę już a tak niewiele nam tam zostało: kafle w pralnio-suszarnii, pomalowanie i położenie paneli w pokoju gościnnym:D

i nic więcej jak tylko przeprowadzka;)

Ewka,jakie drzwi-wejściowe?

Ewelinko,napisz coś więcej o swojej kuchni.

też bedzie od p.Marty?

Reniu,podpytaj Dobrusię o te chowane zawiasy-niby dziwne wrażenie.

Hejka dziewczęta :)

Więc jeśli chodzi o okna i chowane zawiasy - nadal podtrzymuję swoje zdanie że "dziwne wrażenie" jest podczas otwierania. Okno jakby spadało na Ciebie. Na samym początku było to okropne. Zareklamowaliśmy okna, bo myśleliśmy, że wadliwie zamontowane albo wykonane. Przyjechał rzeczoznawca z Oknoplastu i powiedział, że wszystko jest ok. Tak ma być. Ale jak rozmawialiśmy z nim, to okazało się że bardzo dużo ludzi reklamuje te zawiasy . Więc jest coś na rzeczy. Teraz już się przyzwyczaiłam, więc przestaje mi to przeszkadzać. Fakt faktem, że okna bez tych szpecących zawiasów wyglądają cudnie. Więc suma sumarum raczej nie żałuję :) :)

też bedzie od p.Marty?

Też będzie Marty będzie taka wiśniowa pełen połysk czarny blat, srebrne dodatki, dół same szuflady tandem boxy. Dała bym projekt ale nie umie w tej nowej wersji forum dodawać zdjęć więc jak dacie maila to wam prześle.

a w ogóle to cierpię na brak czasu bo w sobotę jadę na urlop. I cały czas siedzę w samochodzie bo to to tamto muszę załatwić i musiałam dodatkowe badania zrobić bo podejrzewać cukrzyce ale dzisiaj zrobiłam 2 badanie i zmieściłam się w normie więc mogę dalej lody jeść :)

A na budowie u nas dalej postępy gładzie schną mam nadzieje że jak przyjedziemy za 2 tyg to będą wyszlifowane i sufit w salonie zrobiony. trawa zasiana. Dookoła domu posprzątane schody zamówione. Jak przyjedziemy to będziemy kafle na salon i łazienki zamawiać, drzwi wejściowe itd.

Też będzie Marty będzie taka wiśniowa pełen połysk czarny blat, srebrne dodatki, dół same szuflady tandem boxy. Dała bym projekt ale nie umie w tej nowej wersji forum dodawać zdjęć więc jak dacie maila to wam prześle.

Wprawdzie do mojej kuchni daleko, ale bardzo chętnie zobaczę:) [email protected]

Dzięki Dobrusia!, tylko że teraz po Twojej wypowiedzi już nie jestem taka pewna czy chcę akurat takie okna:)), zabiłaś mi klina!,-ale zwykłe będą tańsze:), to tż ma swoją zaletę:)

Przyszła wyena z Oknoplastu- 25421,52 ze szprosami i z dwoma oknami w miejsce tego okrągłego nad garażem, (no i jeszcze w tym jakiś niski próg w drzwiach balkonowych, ale to pomału mąż mi wybija z głowy, bo trzeba przy tym wiedzieć już na tym etapie czy na podłodze będzie parkiet, deska, czy panele, żeby dostosować odpowiednio wysokość ),dużo???- chyba trochę dużo, Dobrusia jak to wyglądało u Ciebie?

Danusia też podawała cenę swoich okien, ale nie pamiętm, muszę poszperać w jej zapiskach:)

Reniu,ja dałam za okienka coś ok.17000zł z termoramką.

Najlepiej sama złap za okienko bez zawiasów i zobaczysz czy Tobie odpowiada.Wiesz!? Ja jak byłam i wypytywałam przemiłą panią,to tak zgrabniutko operowała tym okienkiem,że nie było mowy o złym wrażeniu;).

Niski próg też chciałam,ale na zapytanie (podczas obmiarów) czy okienko ze zwykłym progiem jest bardziej sztywne,to stwierdził,że ........tak.

Warto prześledzic temat .........szukam dobrych okien.......... -bardzo dużo ciekawych informacji.np. bardzo zachwalaja klamki HOPPE- secustik.

Edytowane przez dankaf

też bedzie od p.Marty?

do przeprowadzki to jeszcze ho,ho;):Dostatecznie zdecydowaliśmy się na drzwi z CAL-a 291. Teraz szykujemy wiatrołap i w poniedziałek mają nam je montować :D Ewelino jak Tobie zazdroszczę urlopu:yes:;) do mojego pozostało aż 22 dni:(

do przeprowadzki to jeszcze ho,ho;):Dostatecznie zdecydowaliśmy się na drzwi z CAL-a 291. Teraz szykujemy wiatrołap i w poniedziałek mają nam je montować :D

Ja,również do nich wciąż wracam;)

Wybrałaś z sosny czy dębu?- no i cene dawaj;)

Ewelino jak Tobie zazdroszczę urlopu:yes:;) do mojego pozostało aż 22 dni:(

Ja też!!!!!!!!!!!

Kiedy ja będę mogła poleżec z dupskiem;)

Ewelinko,bardzo fajny projekt :)Kuchnia zapowiada się rewela ;) Pochwal się jak już będzie gotowa.

Masz bardzo duży salon-takie przestrzenie, że hej;)

Mam pytanie-tak jak obliczasz,to ile wychodzi Ci za m2 ?

Ewka,a skąd ty wyczasłaś tą p.Martę? z naszego forum?

Danusia m2 ale czego ?

Mam nadzieje ze z tym urlopem to wyjdzie ok bo szwagier dostał pilne skierowanie do szpitala na laryngologie i mam nadzieje ze mojego męża nie ściagna do pracy

Ja,również do nich wciąż wracam;)

Wybrałaś z sosny czy dębu?- no i cene dawaj;)

Ja też!!!!!!!!!!!

Kiedy ja będę mogła poleżec z dupskiem;)

drzwi są dębowe kosztują 3980,00 z montażem:) a do mojego urlopu pozostało: 21 dni:D:D będę leżeć na plaży, smażyć się na słoneczku a pod parasolem będę nadrabiać przez całe dwa tygodnie braki w czytaniu książek acha a w międzyczasie troszkę popływam:yes: Danka poczekaj do wykańczeniówki ;):D ja mojemu mężowi dałam ultimatum: albo wprowadzamy się w ustalonym przeze mnie terminie czyli w czerwcu albo jedziemy na urlop i co wybrał;)