Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewelinko,bardzo fajny projekt :)Kuchnia zapowiada się rewela ;) Pochwal się jak już będzie gotowa.

Masz bardzo duży salon-takie przestrzenie, że hej;)

Mam pytanie-tak jak obliczasz,to ile wychodzi Ci za m2 ?

Ewka,a skąd ty wyczasłaś tą p.Martę? z naszego forum?

całkiem przypadkowo natrafiłam na nią w skelpie i od słowa do słowa...:D

A nie przeliczałam sporo kasy kuchnia mnie będzie więcej kosztować niż schody

A co do urlopu to ja mam nadzieje że nie będzie padać

jest szansa na dobrą pogodę:D słyszałam, że;)czerwiec ma być ładny i słoneczny a lipiec kapryśny i chłodny także Ewelinko trzymam kciuki:yes: takie tempo nadałaś na budowie, że należy Tobie się zasłużony odpoczynek:) a parapety zamontowane;):)

jest szansa na dobrą pogodę:D słyszałam, że;)czerwiec ma być ładny i słoneczny a lipiec kapryśny i chłodny także Ewelinko trzymam kciuki:yes: takie tempo nadałaś na budowie, że należy Tobie się zasłużony odpoczynek:) a parapety zamontowane;):)

Wczoraj mariusz przywiózł pewnie niedługo będą zamontowane :)

Cześć i bawcie sie dobrze a ja zmykam się pakować

Dzięki Dobrusia!, tylko że teraz po Twojej wypowiedzi już nie jestem taka pewna czy chcę akurat takie okna:)), zabiłaś mi klina!,-ale zwykłe będą tańsze:), to tż ma swoją zaletę:)

Przyszła wyena z Oknoplastu- 25421,52 ze szprosami i z dwoma oknami w miejsce tego okrągłego nad garażem, (no i jeszcze w tym jakiś niski próg w drzwiach balkonowych, ale to pomału mąż mi wybija z głowy, bo trzeba przy tym wiedzieć już na tym etapie czy na podłodze będzie parkiet, deska, czy panele, żeby dostosować odpowiednio wysokość ),dużo???- chyba trochę dużo, Dobrusia jak to wyglądało u Ciebie?

Danusia też podawała cenę swoich okien, ale nie pamiętm, muszę poszperać w jej zapiskach:)

Faktycznie najlepiej sobie zobacz jak ten system działa w salonie - chociaż niekoniecznie jest to współmierne. Na małych oknach (np. wykuszowych) wrażenie o którym mówiłam jest niezbyt odczuwalne, ale już na dużych balkonowych np. w gabinecie to już inna bajka. Ja za moje okna zapłaciłam 20.800 ze szprosami, klamki na górze mam z kluczykami. My też zastanawialiśmy się nad obniżonym progiem, ale stwierdziliśmy że okna wyjdą ostatecznie za drogie i zrezygnowaliśmy

Ewka ależ masz już ślicznie w domku - ja też się dziwię, że się nie wprowadzasz. My stwierdziliśmy, że jak tylko zamontują nam kuchnię to się wprowadzamy, bo co więcej do szczęścia potrzebne :) Oczywiście będzie nadal pełno niedoskonałości, ale może jak się już będzie cały czas "na placu budowy" to też się więcej zrobi.

Jeśli chodzi Bikkersa (napiszę niepytana :) to ja mu przelałam pieniążki. Stwierdziłam, że kupi sobie co mu będzie potrzebne, a przy ciężkiej paczce wydam sporo na wysyłkę.

Ewka ,ja to już bym mieszkała.Przecie ty masz całą chate juz urządzoną ;)

Zorganizowałaś juz paczkę dla Bikkersa?Co wysyłasz?

jeszcze troszkę nam brakuje:yes: dzisiaj mają być panowie z drzwiami wejściowymi ale taka kiepska pogoda, że nie wiem czy przyjadą:( a górę mam dalej nie skończoną:cool: a tak niewiele jeszcze trzeba. Powoli listwy przypodłogowe montujemy i brak jest kafli w pralnio-suszarnii:rolleyes:

Danka do Bikkersa wysłałabym przede wszystkim coś z chemii, ręczniki raczej takie środki czystości a podał tobie adres?

Ewka ależ masz już ślicznie w domku - ja też się dziwię, że się nie wprowadzasz. My stwierdziliśmy, że jak tylko zamontują nam kuchnię to się wprowadzamy, bo co więcej do szczęścia potrzebne :) Oczywiście będzie nadal pełno niedoskonałości, ale może jak się już będzie cały czas "na placu budowy" to też się więcej zrobi.

Jeśli chodzi Bikkersa (napiszę niepytana :) to ja mu przelałam pieniążki. Stwierdziłam, że kupi sobie co mu będzie potrzebne, a przy ciężkiej paczce wydam sporo na wysyłkę.

właśnie i w tym u nas jest problem, że jak się do czegoś przyzwyczaimy to trudno jest nam to zmienić:yes: w obecnym mieszkaniu do dziś zakładamy listwy wykończeniowe a część leży sobie śliczniutko poskładana:cool: trzeba mieć dużą motywację aby kończyć po przeprowadzce a nam z pewnością jej by zabrakło:D dlatego mój małżonek urlop mi zafundował byleby wprowadzić się jak już w miarę wszystko będzie gotowe;):D odpuścił tylko dolną łazienkę, którą zostawiamy sobie na wiosnę przyszłego roku:D

Ewka,dostałam adres od Bikkersa, ale zastanawiam się czy nie lepiej będzie wysłac pieniążki.Może dla niego i jego rodzinki będzie wygodniej kupic,to co w danym momencie będzie potrzebne.
adres też dostałam sprzwdziłam teraz pocztę. Danuś zapytałam się Bikkersa co będzie wolał jak mi odpisze dam Tobbie znać:yes:

jeszcze troszkę nam brakuje:yes: dzisiaj mają być panowie z drzwiami wejściowymi ale taka kiepska pogoda, że nie wiem czy przyjadą:( a górę mam dalej nie skończoną:cool: a tak niewiele jeszcze trzeba. Powoli listwy przypodłogowe montujemy i brak jest kafli w pralnio-suszarnii:rolleyes:

Ewka,kafle jakie kafle?-ja to bym na takie szczegóły nie zwracała uwagi;)-tylko wprowadzaj się i nadzoruj.