Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

rozumiem Ciebie doskonale-cholerną mamy w tym roku pogodę :(

mnie też w tym roku czeka elewacja i oczywiście taras i schody zewnetrzne(a miały już byc),ale jakoś czasu brakuje:(

Zastanawiam się nad płytami tarasowymi-czy nie wyjdzie taniej

takiej pogody to jeszcze u nas nie było fatalna to za mało powiedziane:jawdrop:u mnie płytki miały być na tarasie a co innego planowałaś?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie płytki miały być na tarasie a co innego planowałaś?

własnie się w tej materii zastanawiam,bo.............

nie wiem czy wylac beton i go zazbroic i zapłacic za robociznę,czy lepiej kupic płyty tarasowe,które można połozyc na piasku-cos w stylu LIBET tzw.taras w jeden dzien.Podejrzewam,że jednak to co mi się podoba to jednak będzie kosztowac

http://www.libet.pl/?pid=222&mid=90

a fotki gdzie są;) tynki to się super fajnie ogląda:D jakie dajesz ogrzewanie?

nic mi nie mów-zniedbałam coś ostatnio mój dziennik

nie mam jeszcze żadnego wpisu o moich roslinkach :(

co do ogrzewania ide w eko-groszek,drewienko,gruby węgiel,miał-bedzie piec z zasobnikiem i dodatkowym rusztem

własnie się w tej materii zastanawiam,bo.............

nie wiem czy wylac beton i go zazbroic i zapłacic za robociznę,czy lepiej kupic płyty tarasowe,które można połozyc na piasku-cos w stylu LIBET tzw.taras w jeden dzien.Podejrzewam,że jednak to co mi się podoba to jednak będzie kosztowac

http://www.libet.pl/?pid=222&mid=90

całkiem fajnie to wygląda:D też jestem ciekawa jaka byłaby cena:cool: my mamy taras zbrojnony i wylewany ale u mnie jest on taki tyci, tyci;):)

nic mi nie mów-zniedbałam coś ostatnio mój dziennik

nie mam jeszcze żadnego wpisu o moich roslinkach :(

co do ogrzewania ide w eko-groszek,drewienko,gruby węgiel,miał-bedzie piec z zasobnikiem i dodatkowym rusztem

włąsnie, właśnie;):yes: a jak u Ciebie różyczki? bo u mnie co niektóre mają dużo pączków to powinny ślicznie zakwitnąć:D

masz już upatrzony piec?

Ewuś,ja już niestety musiałam psikac na mszyce-tyle tego dziadostwa :( a dodatkowo pojawiła się na moich różach nimułka różana.

masz już upatrzony piec?

nasz instalator proponuję "FOKUSA" wstawil tych piecyków z kilkadziesiąt i nie ma z nimi żadnych problemów.kwestia jedynie czy 25 kw nie będzie zbyt dużą mocą.przed podjęciem decyzji chcialabym zrobic świadectwo energetyczności-jakie zapotrzebowanie na ciepło ma nasz domek,jakie straty.....

Zdecydowaliśmy się dobrze ocieplic domek (15-20cm na elewację,20cm w posadzkę,20 +5 poddasze)-dlatego piec mniejszy mógłby wystarczyc-nie chce przewymarowac.

Ewuś,ja już niestety musiałam psikac na mszyce-tyle tego dziadostwa :( a dodatkowo pojawiła się na moich różach nimułka różana.

nasz instalator proponuję "FOKUSA" wstawil tych piecyków z kilkadziesiąt i nie ma z nimi żadnych problemów.kwestia jedynie czy 25 kw nie będzie zbyt dużą mocą.przed podjęciem decyzji chcialabym zrobic świadectwo energetyczności-jakie zapotrzebowanie na ciepło ma nasz domek,jakie straty.....

Zdecydowaliśmy się dobrze ocieplic domek (15-20cm na elewację,20cm w posadzkę,20 +5 poddasze)-dlatego piec mniejszy mógłby wystarczyc-nie chce przewymarowac.

na moich różyczkach w tym roku jeszcze nie miałam mszycy ale lepiej nie zapeszać;) w casto doradzono mi żeby róże popryskać zapobiegawczo takim środkiem, który wchłaniał się bezpośrednio do rośliny oprócz tego przy różach posadziłam czosnek i chyba to wszystko działa:yes: taka chciałam być opiekuńcza dla moich roślinek;) że zniszczyłam jedną jabłonkę:( tak ją spryskałam, że liście jej wyschły:stirthepot:

my ocieplamy chyba 15:cool: a mamy piec 29kw ale on ma ogrzewać zarówno Oriona jak i domek gospodarczy:yes: właśnie się dowiedziałam, że montują drzwi wejściowe:wave:

Dziewczyny nie "cykłam" fotki,bo troszkę mi głupio było tak u kogoś;).

Ale schody fajne i dobrze wykonane,więc zaklepałam stolarza.Mam zadzwonic we wrześniu i wtedy ustalimy termin,czy późna jesień czy zima.

Dzisiaj jeszcze wyceniałam u jednego gościa,to krzyknął mi cene jeszcze raz tyle.Miał pewnie wiele zamówień.

Schody będą całe w drewnie-nie wiem tylko czy wziąśc ażurowe czy pełne.