EwaWoj 31.05.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 rozumiem Ciebie doskonale-cholerną mamy w tym roku pogodę mnie też w tym roku czeka elewacja i oczywiście taras i schody zewnetrzne(a miały już byc),ale jakoś czasu brakuje:( Zastanawiam się nad płytami tarasowymi-czy nie wyjdzie taniej takiej pogody to jeszcze u nas nie było fatalna to za mało powiedziane:jawdrop:u mnie płytki miały być na tarasie a co innego planowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewuś,już jestem od internetu miałam gości.Będą wymieniac nową antenę,bo to jest dziadostwo-za 2 tyg.ale ma za to śmigac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Danuś a co teraz u Ciebie dzieje się na budowie??? w tej chwili mamy tynkarzy-dzisiaj pewnie cała góra będzie skończona.Na dole będzie gorzej bo jenak doszły sufity,ale mam nadzieję,że w tym tyg.skończa i od przyszłego zaczynamy instalacje co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewuś,już jestem od internetu miałam gości.Będą wymieniac nową antenę,bo to jest dziadostwo-za 2 tyg.ale ma za to śmigac;) nowa antena powinna pomóc:yes: ale z szybkością działania internetu jest różnie:cool: u mnie zmienieli ale jakoś nie zauważam różnicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wczoraj dzwonił instalator że miedź,aluminium idzie o góry.Nie pozostało nam nic innego jak wsiadac do samochodu i od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kaloryferków i rurek miedzianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 w tej chwili mamy tynkarzy-dzisiaj pewnie cała góra będzie skończona.Na dole będzie gorzej bo jenak doszły sufity,ale mam nadzieję,że w tym tyg.skończa i od przyszłego zaczynamy instalacje co a fotki gdzie są tynki to się super fajnie ogląda:D jakie dajesz ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 u mnie płytki miały być na tarasie a co innego planowałaś? własnie się w tej materii zastanawiam,bo............. nie wiem czy wylac beton i go zazbroic i zapłacic za robociznę,czy lepiej kupic płyty tarasowe,które można połozyc na piasku-cos w stylu LIBET tzw.taras w jeden dzien.Podejrzewam,że jednak to co mi się podoba to jednak będzie kosztowac http://www.libet.pl/?pid=222&mid=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a fotki gdzie są tynki to się super fajnie ogląda:D jakie dajesz ogrzewanie? nic mi nie mów-zniedbałam coś ostatnio mój dziennik nie mam jeszcze żadnego wpisu o moich roslinkach co do ogrzewania ide w eko-groszek,drewienko,gruby węgiel,miał-bedzie piec z zasobnikiem i dodatkowym rusztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 własnie się w tej materii zastanawiam,bo............. nie wiem czy wylac beton i go zazbroic i zapłacic za robociznę,czy lepiej kupic płyty tarasowe,które można połozyc na piasku-cos w stylu LIBET tzw.taras w jeden dzien.Podejrzewam,że jednak to co mi się podoba to jednak będzie kosztowac http://www.libet.pl/?pid=222&mid=90 całkiem fajnie to wygląda:D też jestem ciekawa jaka byłaby cena:cool: my mamy taras zbrojnony i wylewany ale u mnie jest on taki tyci, tyci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 nic mi nie mów-zniedbałam coś ostatnio mój dziennik nie mam jeszcze żadnego wpisu o moich roslinkach co do ogrzewania ide w eko-groszek,drewienko,gruby węgiel,miał-bedzie piec z zasobnikiem i dodatkowym rusztem włąsnie, właśnie;) a jak u Ciebie różyczki? bo u mnie co niektóre mają dużo pączków to powinny ślicznie zakwitnąć masz już upatrzony piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewuś,ja już niestety musiałam psikac na mszyce-tyle tego dziadostwa a dodatkowo pojawiła się na moich różach nimułka różana. masz już upatrzony piec? nasz instalator proponuję "FOKUSA" wstawil tych piecyków z kilkadziesiąt i nie ma z nimi żadnych problemów.kwestia jedynie czy 25 kw nie będzie zbyt dużą mocą.przed podjęciem decyzji chcialabym zrobic świadectwo energetyczności-jakie zapotrzebowanie na ciepło ma nasz domek,jakie straty..... Zdecydowaliśmy się dobrze ocieplic domek (15-20cm na elewację,20cm w posadzkę,20 +5 poddasze)-dlatego piec mniejszy mógłby wystarczyc-nie chce przewymarowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewuś,ja już niestety musiałam psikac na mszyce-tyle tego dziadostwa a dodatkowo pojawiła się na moich różach nimułka różana. nasz instalator proponuję "FOKUSA" wstawil tych piecyków z kilkadziesiąt i nie ma z nimi żadnych problemów.kwestia jedynie czy 25 kw nie będzie zbyt dużą mocą.przed podjęciem decyzji chcialabym zrobic świadectwo energetyczności-jakie zapotrzebowanie na ciepło ma nasz domek,jakie straty..... Zdecydowaliśmy się dobrze ocieplic domek (15-20cm na elewację,20cm w posadzkę,20 +5 poddasze)-dlatego piec mniejszy mógłby wystarczyc-nie chce przewymarowac. na moich różyczkach w tym roku jeszcze nie miałam mszycy ale lepiej nie zapeszać w casto doradzono mi żeby róże popryskać zapobiegawczo takim środkiem, który wchłaniał się bezpośrednio do rośliny oprócz tego przy różach posadziłam czosnek i chyba to wszystko działa:yes: taka chciałam być opiekuńcza dla moich roślinek;) że zniszczyłam jedną jabłonkę tak ją spryskałam, że liście jej wyschły:stirthepot: my ocieplamy chyba 15:cool: a mamy piec 29kw ale on ma ogrzewać zarówno Oriona jak i domek gospodarczy:yes: właśnie się dowiedziałam, że montują drzwi wejściowe:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Super Ewka!koniecznie wstaw zdjecia.Sama jestem ciekawa jak będą prezentowac się na ścianach orionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Super Ewka!koniecznie wstaw zdjecia.Sama jestem ciekawa jak będą prezentowac się na ścianach orionka mam fotki i zaraz je wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 fotki:http://picasaweb.google.pl/ewawoj00/DrzwWejsciowe?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewka,śliczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pięknie prezentują się ..................mężusiowi tez się podobają zaraz jade obejrzec realizację schodów jednego stolarza-jak mi się robota spodoba,to go zaklępię kliknę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.05.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 to rób fotki.........i pokaż nam te schody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.05.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ewka,śliczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pięknie prezentują się ..................mężusiowi tez się podobają zaraz jade obejrzec realizację schodów jednego stolarza-jak mi się robota spodoba,to go zaklępię kliknę później jakie schody planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.05.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dziewczyny nie "cykłam" fotki,bo troszkę mi głupio było tak u kogoś. Ale schody fajne i dobrze wykonane,więc zaklepałam stolarza.Mam zadzwonic we wrześniu i wtedy ustalimy termin,czy późna jesień czy zima. Dzisiaj jeszcze wyceniałam u jednego gościa,to krzyknął mi cene jeszcze raz tyle.Miał pewnie wiele zamówień. Schody będą całe w drewnie-nie wiem tylko czy wziąśc ażurowe czy pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.05.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 mi sie zawsze ażurowe marzyły!!!!!!!ale muszą być u mnie pełne:(........a z jakiego drzewa beda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts