dankaf 01.06.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Kaluś,a dlaczego u Ciebie muszą byc pełne? Zdecydowalam,że wybiorę dąb.Właściwie to gościu robi tylko w jesionie i dębie. Pokazałam mu projekt i zdjęcie jaki mi się marzą.Podjął się realizacji.Stwierdził,że jeśli wyceni te schody,to taka zostanie cena-bez żadnych kombinacji.Jesli już to jedynie zwiększy się cena o 200-300zł w zależności co jeszcze wynajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 04.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witaj Danusiu, cześć Dziewczyny:) Znowu mnie chwilkę nie było, ale miałam powód, bo 25 maja o godzinie 18:50 przyszedł na świat mój Synek Dawidek. Trochę przed czasem, bo termin miałam na 8-11 czerwca, ale w sumie, to się cieszę, że mały już jest z nami, bo bardzo kiepsko się czułam pod koniec tej ciąży – teraz czuję się jak nowo narodzona! Danusiu pozwolisz, że pochwalę się tutaj moim tygodniowym skarbem: http://img709.imageshack.us/img709/5030/dawideku.jpg Danusiu, ale pięknie rośnie Twój Orionek i jakich masz słodkich i głodnych lokatorów ) Ewka, ładne drzwi! Piksel, co u Ciebie? Jak tam Dzidziuś? U mnie w sprawach budowlanych trochę ruszyło do przodu. Wstępne warunki zabudowy już mamy i byliśmy zanieść projekt do adaptacji. Niestety okazało się, że nie jest tak prosto ze zbudowaniem domu w wersji podstawowej, jeżeli mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym. Mimo zgody projektanta na budowanie w wersji odwrotnej, urząd wydający pozwolenia na budowę domaga się oryginału projektu w takiej wersji w jakiej dom będzie wybudowany a wcześniej zapewniano nas, że wystarczy w odbiciu lustrzanym zaznaczyć, że będziemy budować w wersji podstawowej. Najprawdopodobniej będziemy musieli kupić jeszcze raz projekt a ten w odbiciu lustrzanym postaramy się sprzedać. Druga sprawa, to jestem ciekawa Waszej opinii co do ceny za adaptację projektu, bo nasz kierownik budowy, który ma nam ten projekt adaptować, zażyczył sobie za projekt bez zmian 3000zł a za pracę jako kierownik budowy dodatkowo 1400zł. To jeszcze rozumiem, ale jakoś dużo wydaje mi się 3000zł za naniesienie projektu domu i mediów na mapkę. Co myślicie? Zmykam, bo mały woła jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 04.06.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Aguś,śliczniutkiego masz synusia:).Gratuluję serdecznie z całego,wielkiego serducha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszę się,że wszystko poszło po Twojej myśli:).Ucałuj Dawidka od cioci Danusi i dwóch starszych,forumowych koleżanek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 04.06.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Druga sprawa, to jestem ciekawa Waszej opinii co do ceny za adaptację projektu, bo nasz kierownik budowy, który ma nam ten projekt adaptować, zażyczył sobie za projekt bez zmian 3000zł a za pracę jako kierownik budowy dodatkowo 1400zł. To jeszcze rozumiem, ale jakoś dużo wydaje mi się 3000zł za naniesienie projektu domu i mediów na mapkę. Co myślicie? Zmykam, bo mały woła jeść. Aguś,ja za adaptację ze zmianą(dołożyłam ściankę działową-tą od wykombinowanej kotłowni) zapłaciłam 1500zł. Fakt osobno płaciłam za projekt przyłącza wody i szambo.Kierownik zażyczył sobie ogólem 1000zł (500zł przed i następne 500zł po zakończeniu budowy). PS.Zmykaj,zmykaj ............coś czuję,że rzadko będziesz zaglądac...........przynajmniej narazie;) Przesyłam buziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 04.06.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A i jeszcze jedno.............moja Marcelinka dostała się do przedszkola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.06.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 wiadomośc przeniesiona z dziennika Ładna dachówka. Masz już pomysł na elewację? Cześc Magda, zdecyduję się na jasną elewację.Przy ciemniejszych okienkach powinno wszystko ze sobą współgrac.Nie wiem jeszcze, czy dac ramki w tym samym kolorze czy może coś dla kontrastu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.06.2010 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Cześć Danusiu fajnie, że kolejny etap budowy prawie zakończony i gratuluję świeżo upieczonego przedszkolaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.06.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 cześć Dziewczyny! jak nastroje po tak pięknym weekendzie? u mnie całkiem dobrze a zwłaszcza, że mam już zamkniętą całą górę no zostały tylko listwy przypodłogowe ale to taki szczególik;) Danka super, że tynki masz już za sobą szykuj farbę na ściany:yes: Aga gratuluję Tobie i oczywiście małżonkowi narodzin Dawidka:D:D:D:wave: słodziutkie dzieciątko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.06.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Cześć Danusiu fajnie, że kolejny etap budowy prawie zakończony i gratuluję świeżo upieczonego przedszkolaka Dziękuję Mam jeszcze jedno w zanadrzu.............od jutra wracam do pracy;).Żal mi troszkę dzieciaków - koniec wygody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.06.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 cześć Dziewczyny! jak nastroje po tak pięknym weekendzie? u mnie całkiem dobrze a zwłaszcza, że mam już zamkniętą całą górę no zostały tylko listwy przypodłogowe ale to taki szczególik;) Danka super, że tynki masz już za sobą szykuj farbę na ściany:yes: Weekend miałam strasznie pracowity.Zaczynam pomalutku przeobrażac gruzowisko w ogródek;)...........dużo jeszcze roboty mnie czeka,oj dużo! Ewka,tak a propos farby.Zaczynam tonąc w temacie "wiem,że nic nie wiem";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.06.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Weekend miałam strasznie pracowity.Zaczynam pomalutku przeobrażac gruzowisko w ogródek;)...........dużo jeszcze roboty mnie czeka,oj dużo! Ewka,tak a propos farby.Zaczynam tonąc w temacie "wiem,że nic nie wiem" hi,hi:) jestem ciekawa jakie dasz kolory:yes: najlepsze jest to, że farba inaczej wygląda na wzorniku, inaczej w wiaderku a jeszcze inna wychodzi na ścianie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 08.06.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Dziękuję Mam jeszcze jedno w zanadrzu.............od jutra wracam do pracy.Żal mi troszkę dzieciaków - koniec wygody . a będziesz w pracy miała dostęp do neta;) i nie martw się dzieci dadzą sobie radę wiem bo moje dzieciątko już nawet z nami na urlp nie chce jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 08.06.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Weekend miałam strasznie pracowity.Zaczynam pomalutku przeobrażac gruzowisko w ogródek;)...........dużo jeszcze roboty mnie czeka,oj dużo! Ewka,tak a propos farby.Zaczynam tonąc w temacie "wiem,że nic nie wiem";) najbardziej pracowity u mnie był piątek bo fugi w pralnii kładłam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 08.06.2010 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 a będziesz w pracy miała dostęp do neta;) i nie martw się dzieci dadzą sobie radę wiem bo moje dzieciątko już nawet z nami na urlp nie chce jechać będę miała dostęp do internetu;) A dzieci !?-tak mi mała dzisiaj płakała,aż jestem zaskoczona.Myślałam,że to dziecko marzy o wyrwaniu sie z domku;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 08.06.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 najbardziej pracowity u mnie był piątek bo fugi w pralnii kładłam:yes: no proszę jaka zaradna kobita;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 10.06.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witaj Danusiu, cześć Dziewczyny:) Znowu mnie chwilkę nie było, ale miałam powód, bo 25 maja o godzinie 18:50 przyszedł na świat mój Synek Dawidek. Trochę przed czasem, bo termin miałam na 8-11 czerwca, ale w sumie, to się cieszę, że mały już jest z nami, bo bardzo kiepsko się czułam pod koniec tej ciąży – teraz czuję się jak nowo narodzona! Danusiu pozwolisz, że pochwalę się tutaj moim tygodniowym skarbem: http://img709.imageshack.us/img709/5030/dawideku.jpg Danusiu, ale pięknie rośnie Twój Orionek i jakich masz słodkich i głodnych lokatorów ) Ewka, ładne drzwi! Piksel, co u Ciebie? Jak tam Dzidziuś? U mnie w sprawach budowlanych trochę ruszyło do przodu. Wstępne warunki zabudowy już mamy i byliśmy zanieść projekt do adaptacji. Niestety okazało się, że nie jest tak prosto ze zbudowaniem domu w wersji podstawowej, jeżeli mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym. Mimo zgody projektanta na budowanie w wersji odwrotnej, urząd wydający pozwolenia na budowę domaga się oryginału projektu w takiej wersji w jakiej dom będzie wybudowany a wcześniej zapewniano nas, że wystarczy w odbiciu lustrzanym zaznaczyć, że będziemy budować w wersji podstawowej. Najprawdopodobniej będziemy musieli kupić jeszcze raz projekt a ten w odbiciu lustrzanym postaramy się sprzedać. Druga sprawa, to jestem ciekawa Waszej opinii co do ceny za adaptację projektu, bo nasz kierownik budowy, który ma nam ten projekt adaptować, zażyczył sobie za projekt bez zmian 3000zł a za pracę jako kierownik budowy dodatkowo 1400zł. To jeszcze rozumiem, ale jakoś dużo wydaje mi się 3000zł za naniesienie projektu domu i mediów na mapkę. Co myślicie? Zmykam, bo mały woła jeść. Gratulacje Dawidka prze słodziutki jest Witajcie dziewczyny wróciłam z odpoczynku troche przed czasem ale my z mężem to się nie nadajemy na błogie leniuchowanie szczególnie teraz bo budowa to nam spać nie dawała bo chcemy się wprowadzić zanim Taiger się urodzi :)choć pogoda była piękna nawet się mocno opaliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 11.06.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Cześć Ewelinko:D super, że Wam pogoda dopisała:yes: a ja teraz tylko odliczam do naszego urlopu: pozostało 6 dni bo piątku już nie liczę a na budowie to już byłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 11.06.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 będę miała dostęp do internetu;) A dzieci !?-tak mi mała dzisiaj płakała,aż jestem zaskoczona.Myślałam,że to dziecko marzy o wyrwaniu sie z domku;). dla małej to duża zmiana i minie troszkę czasu zanim się nie przyzwyczai do nowej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.06.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Cześc dziewczyny Witam wszystkich byłych,obecnych i przyszłych urlopowiczów.Pomyślcie o mnie chociaż troszeczkę,jaki to ja mam zapierdalek w pracy;).W tym roku,to urlop przejdzie mi koło nocha, ale w przyszłym roku,to i ja się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.06.2010 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 zaraz uciekam na działeczkę,bo czeka mnie dalsza walka z gruzowiskiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts