Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Kaluś,a dlaczego u Ciebie muszą byc pełne?

Zdecydowalam,że wybiorę dąb.Właściwie to gościu robi tylko w jesionie i dębie.

Pokazałam mu projekt i zdjęcie jaki mi się marzą.Podjął się realizacji.Stwierdził,że jeśli wyceni te schody,to taka zostanie cena-bez żadnych kombinacji.Jesli już to jedynie zwiększy się cena o 200-300zł w zależności co jeszcze wynajdę;)

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Danusiu, cześć Dziewczyny:) Znowu mnie chwilkę nie było, ale miałam powód, bo 25 maja o godzinie 18:50 przyszedł na świat mój Synek Dawidek. Trochę przed czasem, bo termin miałam na 8-11 czerwca, ale w sumie, to się cieszę, że mały już jest z nami, bo bardzo kiepsko się czułam pod koniec tej ciąży – teraz czuję się jak nowo narodzona! Danusiu pozwolisz, że pochwalę się tutaj moim tygodniowym skarbem:

http://img709.imageshack.us/img709/5030/dawideku.jpg

Danusiu, ale pięknie rośnie Twój Orionek i jakich masz słodkich i głodnych lokatorów ;))

Ewka, ładne drzwi!

Piksel, co u Ciebie? Jak tam Dzidziuś?

U mnie w sprawach budowlanych trochę ruszyło do przodu. Wstępne warunki zabudowy już mamy i byliśmy zanieść projekt do adaptacji. Niestety okazało się, że nie jest tak prosto ze zbudowaniem domu w wersji podstawowej, jeżeli mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym. Mimo zgody projektanta na budowanie w wersji odwrotnej, urząd wydający pozwolenia na budowę domaga się oryginału projektu w takiej wersji w jakiej dom będzie wybudowany a wcześniej zapewniano nas, że wystarczy w odbiciu lustrzanym zaznaczyć, że będziemy budować w wersji podstawowej. Najprawdopodobniej będziemy musieli kupić jeszcze raz projekt a ten w odbiciu lustrzanym postaramy się sprzedać.

Druga sprawa, to jestem ciekawa Waszej opinii co do ceny za adaptację projektu, bo nasz kierownik budowy, który ma nam ten projekt adaptować, zażyczył sobie za projekt bez zmian 3000zł a za pracę jako kierownik budowy dodatkowo 1400zł. To jeszcze rozumiem, ale jakoś dużo wydaje mi się 3000zł za naniesienie projektu domu i mediów na mapkę. Co myślicie? Zmykam, bo mały woła jeść.

Druga sprawa, to jestem ciekawa Waszej opinii co do ceny za adaptację projektu, bo nasz kierownik budowy, który ma nam ten projekt adaptować, zażyczył sobie za projekt bez zmian 3000zł a za pracę jako kierownik budowy dodatkowo 1400zł. To jeszcze rozumiem, ale jakoś dużo wydaje mi się 3000zł za naniesienie projektu domu i mediów na mapkę. Co myślicie? Zmykam, bo mały woła jeść.

Aguś,ja za adaptację ze zmianą(dołożyłam ściankę działową-tą od wykombinowanej kotłowni) zapłaciłam 1500zł.

Fakt osobno płaciłam za projekt przyłącza wody i szambo.Kierownik zażyczył sobie ogólem 1000zł (500zł przed i następne 500zł po zakończeniu budowy).

PS.Zmykaj,zmykaj ............coś czuję,że rzadko będziesz zaglądac...........przynajmniej narazie;)

Przesyłam buziala.

wiadomośc przeniesiona z dziennika

Ładna dachówka. Masz już pomysł na elewację?

Cześc Magda, zdecyduję się na jasną elewację.Przy ciemniejszych okienkach powinno wszystko ze sobą współgrac.Nie wiem jeszcze, czy dac ramki w tym samym kolorze czy może coś dla kontrastu.

Pozdrawiam.

cześć Dziewczyny! jak nastroje po tak pięknym weekendzie? u mnie całkiem dobrze a zwłaszcza, że mam już zamkniętą całą górę:D no zostały tylko listwy przypodłogowe ale to taki szczególik;)

Danka super, że tynki masz już za sobą:) szykuj farbę na ściany:yes:

Aga gratuluję Tobie i oczywiście małżonkowi narodzin Dawidka:D:D:D:wave: słodziutkie dzieciątko:yes:

cześć Dziewczyny! jak nastroje po tak pięknym weekendzie? u mnie całkiem dobrze a zwłaszcza, że mam już zamkniętą całą górę:D no zostały tylko listwy przypodłogowe ale to taki szczególik;)

Danka super, że tynki masz już za sobą:) szykuj farbę na ściany:yes:

Weekend miałam strasznie pracowity.Zaczynam pomalutku przeobrażac gruzowisko w ogródek;)...........dużo jeszcze roboty mnie czeka,oj dużo!

Ewka,tak a propos farby.Zaczynam tonąc w temacie "wiem,że nic nie wiem";)

Weekend miałam strasznie pracowity.Zaczynam pomalutku przeobrażac gruzowisko w ogródek;)...........dużo jeszcze roboty mnie czeka,oj dużo!

Ewka,tak a propos farby.Zaczynam tonąc w temacie "wiem,że nic nie wiem";)

hi,hi:) jestem ciekawa jakie dasz kolory:yes: najlepsze jest to, że farba inaczej wygląda na wzorniku, inaczej w wiaderku a jeszcze inna wychodzi na ścianie:D

a będziesz w pracy miała dostęp do neta;):) i nie martw się dzieci dadzą sobie radę:D wiem bo moje dzieciątko już nawet z nami na urlp nie chce jechać:(;)

będę miała dostęp do internetu;)

A dzieci !?-tak mi mała dzisiaj płakała,aż jestem zaskoczona.Myślałam,że to dziecko marzy o wyrwaniu sie z domku;).

Witaj Danusiu, cześć Dziewczyny:) Znowu mnie chwilkę nie było, ale miałam powód, bo 25 maja o godzinie 18:50 przyszedł na świat mój Synek Dawidek. Trochę przed czasem, bo termin miałam na 8-11 czerwca, ale w sumie, to się cieszę, że mały już jest z nami, bo bardzo kiepsko się czułam pod koniec tej ciąży – teraz czuję się jak nowo narodzona! Danusiu pozwolisz, że pochwalę się tutaj moim tygodniowym skarbem:

http://img709.imageshack.us/img709/5030/dawideku.jpg

Danusiu, ale pięknie rośnie Twój Orionek i jakich masz słodkich i głodnych lokatorów ;))

Ewka, ładne drzwi!

Piksel, co u Ciebie? Jak tam Dzidziuś?

U mnie w sprawach budowlanych trochę ruszyło do przodu. Wstępne warunki zabudowy już mamy i byliśmy zanieść projekt do adaptacji. Niestety okazało się, że nie jest tak prosto ze zbudowaniem domu w wersji podstawowej, jeżeli mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym. Mimo zgody projektanta na budowanie w wersji odwrotnej, urząd wydający pozwolenia na budowę domaga się oryginału projektu w takiej wersji w jakiej dom będzie wybudowany a wcześniej zapewniano nas, że wystarczy w odbiciu lustrzanym zaznaczyć, że będziemy budować w wersji podstawowej. Najprawdopodobniej będziemy musieli kupić jeszcze raz projekt a ten w odbiciu lustrzanym postaramy się sprzedać.

Gratulacje Dawidka prze słodziutki jest :)

Witajcie dziewczyny wróciłam z odpoczynku troche przed czasem ale my z mężem to się nie nadajemy na błogie leniuchowanie szczególnie teraz bo budowa to nam spać nie dawała bo chcemy się wprowadzić zanim Taiger się urodzi :)choć pogoda była piękna nawet się mocno opaliłam.