Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak w ogóle, to dzisiaj przywieźli nam płot na dwa boki działki.Jeden nam odpada,bo u nas przyjeło się ,że prawa strona grodzi,więc niech sąsiad się martwi.A przód będę robic z lanego muru-słupka i do tego kute ogrodzenia.Oczywiście w przyszłym roku;)

Działeczkę mam już wyrównaną-no może prawie;).Cały bok od wykuszu jadalnianego przekopany tymi ręcami (odchwaszczony),czyściutki jak .........łza.Nic tylko trawkę siac.Powiem Wam szczerze,że po pracy jadę na szybki obiadek i zaraz uciekam na działkę.Poźniej jestem tak juz padnięta,że nie mam na nic siły(chyba już kiedyś o tym pisałam).

Posadzki ładnie już przeschły,więc mogę zacząc myślec o płytkach.Nie wiem czy one powinny byc jeszcze wygrzewane tzn.jeśli chodzi o podłogówkę?Jak było u Was?

Ewka,widzę Ciebie jesteś aktywna(zielona kropka;)).Jak tam kominek -robi się ?
hi,hi:) w zasadzie to dół już prawie gotowy brakuje tylko listew przypodłogowych ale oczywiście jest jakieś ale;) mamy garaż do zrobienia i dopóki nie będzie gotowy to nie ma nawet mowy o przeprowadzce:cool: w następną sobotę powinnam jechać do IKEi po karnisze, szafki do garderoby i takie tam drobne rzeczy:) na początku przyszłego miesiąca ma przyjechać do nas facet od schodów i poręczy (dał nam fajny pomysł ze schodami):) ten sam bardzo fajnie zrobił schody Ewelinie:wiggle:

A tak w ogóle, to dzisiaj przywieźli nam płot na dwa boki działki.Jeden nam odpada,bo u nas przyjeło się ,że prawa strona grodzi,więc niech sąsiad się martwi.A przód będę robic z lanego muru-słupka i do tego kute ogrodzenia.Oczywiście w przyszłym roku;)

Działeczkę mam już wyrównaną-no może prawie;).Cały bok od wykuszu jadalnianego przekopany tymi ręcami (odchwaszczony),czyściutki jak .........łza.Nic tylko trawkę siac.Powiem Wam szczerze,że po pracy jadę na szybki obiadek i zaraz uciekam na działkę.Poźniej jestem tak juz padnięta,że nie mam na nic siły(chyba już kiedyś o tym pisałam).

Posadzki ładnie już przeschły,więc mogę zacząc myślec o płytkach.Nie wiem czy one powinny byc jeszcze wygrzewane tzn.jeśli chodzi o podłogówkę?Jak było u Was?

co do ogrodu Danka to ja na jesień likwiduję wszystko to co trzeba plewić czyli ten pas gdzie mam rododendrony, azalie,wrzosy i rozwary:rolleyes: po przyjeździe z urlopu nie mogłam z ogrodem dojść do ładu dlatego zostawiam sobie tylko trzy moje kółeczka, które oczywiście też troszkę zmienię:) także Dana radzę tobie ostrożnie z roślinkami;)

u nas chodziła podłogówka ale tylko dlatego, że zimno było:)

Ewelinko, kuchnia prezentuje się wspaniale:)

Ewka,mam plan - skupiska roślinek jedynie w wybranych miejsca i wzdłuż płotu.Reszta to trawka i oczywiście przepiękne oczko wodne(oczywiście jak dla mnie;)).

Byłam dzisiaj w Ikei - kuchnie bardzo ładne.Pokoiki dla dzieci również:) -nie wiadomo co wybrac;)

Witam, dawno nie zaglądałam na forum, jak zwykle przyczyną był brak czasu oraz problemy techniczne z internetem. Mogę pochwalić się, że mam już pozwolenie na budowę!!! Jednak nie wiadomo kiedy zaczynamy ponieważ nie mamy jeszcze prądu, dzwonię do ENEA i dzwonię a oni nic. Raz mówią że mają już materiał, a innym razem że im czegoś jeszcze brakuje. No cóż, to raczej nie wymaga komentowania. Chcieliśmy przed fundamentami zrobić prowizoryczne przyłącze wody ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jak to wyglądało u Was?? Danusiu pięknie prezentuje się Wasz domek. Ewa Woj śliczne wnętrza. Dobrusiu tak jak wcześniej pisałam uważam, że Twój Orion wygląda super (elewacja bardzo ładna i długość krokwi też OK,)

Pozdrawiam

Witam, dawno nie zaglądałam na forum, jak zwykle przyczyną był brak czasu oraz problemy techniczne z internetem. Mogę pochwalić się, że mam już pozwolenie na budowę!!! Jednak nie wiadomo kiedy zaczynamy ponieważ nie mamy jeszcze prądu, dzwonię do ENEA i dzwonię a oni nic. Raz mówią że mają już materiał, a innym razem że im czegoś jeszcze brakuje. No cóż, to raczej nie wymaga komentowania. Chcieliśmy przed fundamentami zrobić prowizoryczne przyłącze wody ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jak to wyglądało u Was?? Danusiu pięknie prezentuje się Wasz domek. Ewa Woj śliczne wnętrza. Dobrusiu tak jak wcześniej pisałam uważam, że Twój Orion wygląda super (elewacja bardzo ładna i długość krokwi też OK,)

Pozdrawiam

my zaczynaliśmy budowę niestety bez prądu. Prąd podłączyli nam dopiero po 11 miesiącach budowy a przez ten czas pracowaliśmy na agregacie. Z wodą było już lepiej bo wykopaliśmy studnię a przyłącze wodne mamy dopiero od marca br. Musisz uzbroić się w cierpliwość bo przejście przez zakład energetyczny to prawdziwe wyzwanie

Telefony do ENEA opłaciły się. 09 sierpnia będą robić przyłącze. My niestety nie mamy stundni. W naszym ZUWŚ poradzili abyśmy nie robili prowizorycznego przyłącza wody więc na czas fundamentów załatwiliśmy od znajomego zbornik na wodę. Szkoda że nie mamy sąsiada no ale damy radę większość osób budujących się na naszym osiedlu tak robiło.

Chcieliśmy przed fundamentami zrobić prowizoryczne przyłącze wody ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jak to wyglądało u Was?? Danusiu pięknie prezentuje się Wasz domek.

Pozdrawiam

cześc :)

dziękuję!

My na początku kupilismy zbiornik i w nim magazynowalismy wodę (sprawdza się do etapu stropu)-woda pożyczana od sąsiada ;)

Na temat wspaniałego ENEA sie nie wypowiadam............szkoda słów.Wszystko mieliśmy zapłacone w terminie i było powiedziane ,że jak tylko będzie nam potrzebny prąd(tzn.zaczniemy sezon to wystarczy jeden dzień na podłączenie licznika)...........pewnie się domyslacie co było dalej!?

ogólnie czekalismy 1,5 roku

Danusiu dziękuję za odpowiedź. Chodzi o to że chcemy budować z Porotherm 30 ale nie robiliśmy zmian w projekcie podczas adaptacji i jak daliśmy do wyceny to powiedzieli że powinny być zaznaczone zmiany odnośnie osi ścian. Więc zgłupiałam skoro budowlańcy to powinni sami umieć wytyczyć takie rzeczy i to nie powinno być problemem. Danusiu, a ty budowałaś z porotherm 24, a czym ocieplasz?