anula25 31.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Cześć Dziewczyny.Z pwodu problemów z komputerem nie często mogę coś napisać, gdyż komp zawiesza się. Danusiu dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dzisiaj dostałam wycenę Oriona III stan surowy otwarty 187.250 zł BRUTTO i przyznam że to mnie załamało. Jest to dopiero pierwsza wycena ale boję się myśleć jakie będą następne. Z racji tego, że nie znamy się na budownictwie, narzeczony jest w domu co 2 tygodnie na weekend, ja nie nadaję się do załatwiania materiałów budowlanych i pilnowania budowlańców podjęliśmy decyzję że do budowy weźmiemy firmę. Ale po tej wycenie już sama nie wiem co robić. W naszej okolicy nie ma dobrego kierownika budowy, każdy chciałby tylko dostać kase za wpis do dziennika wogóle domu na oczy nie widząc. Jednym słowem ZAŁAMKA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.08.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja robię tak, rozgladam się w większych miastach(lepsze realizacje,większy wybór)-np.Poznań, a zamawiam w małym miasteczku;) Ten gres powyżej kosztuję w Poznaniu(po wielkich negocjacjach) 126zł, a w Gnieźnie ok.92zł. Płytki do garażu kupiłam w mrówce:) Danusiu...........a co to jest mrówka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 01.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Cześć Dziewczyny. Z pwodu problemów z komputerem nie często mogę coś napisać, gdyż komp zawiesza się. Danusiu dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dzisiaj dostałam wycenę Oriona III stan surowy otwarty 187.250 zł BRUTTO i przyznam że to mnie załamało. Jest to dopiero pierwsza wycena ale boję się myśleć jakie będą następne. Z racji tego, że nie znamy się na budownictwie, narzeczony jest w domu co 2 tygodnie na weekend, ja nie nadaję się do załatwiania materiałów budowlanych i pilnowania budowlańców podjęliśmy decyzję że do budowy weźmiemy firmę. Ale po tej wycenie już sama nie wiem co robić. W naszej okolicy nie ma dobrego kierownika budowy, każdy chciałby tylko dostać kase za wpis do dziennika wogóle domu na oczy nie widząc. Jednym słowem ZAŁAMKA ! prawdziwy kłopot. Nawet jak będziesz miała firmę, która w całości wybuduje Tobie dom to i tak muszisz sama ich dopilnować. Nie musisz się na tym znać a zresztą siłą rzeczy i tak się na budowie poznasz choćby nawet przez takie fora;) ale brak nadzoru firm "budowniczych" to najczęściej równa się kłopotom. U nas znajomym firma ocieplała i kładła tynki wewnętrzne, elektrykę a na budowie byli raz na jaaaaaakiś czas i efekt jest taki, że musieli brać drugą ekipę, która prawie wszystko zrywała i kładą to od nowa. Strata czasu a przede wszystkim pieniędzy bo pozostało im się tylko sądzić także trzeba bywać i pilnować. Z jakiego jesteś regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 01.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 No właśnie, te wybory...już problem na etapie kolor dachu, aż się boję co dalej, dziekuję za szybką odpowiedź Danusiu! chciałabym już też płytki wybierać Powodzenia! hi,hi dalej będzie jeszcze gorzej;) nie, nie żartuję nie będzie tak źle. Nim się obejrzysz a sama za płytkami będziesz biegać a później to już tylko przeprowadzka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 01.09.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) Jestem w lubuskiego, okolice Zielonej Góry. Ewa masz racje, że trzeba pilnować, bywać na budowie i nie zostawiać pracowników samych sobie dlatego jesteśmy po wstępnych rozmowach z nadzorcą budowlanym, co nie oznacza że nas tam nie będzie. Uznaliśmy, że łatwiej będzie zlecić budowę SSO jednej firmie. Czekam na kolejne wyceny może będą bardziej zadowalające. Edytowane 1 Września 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 02.09.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Jestem w lubuskiego, okolice Zielonej Góry. Ewa masz racje, że trzeba pilnować, bywać na budowie i nie zostawiać pracowników samych sobie dlatego jesteśmy po wstępnych rozmowach z nadzorcą budowlanym, co nie oznacza że nas tam nie będzie. Uznaliśmy, że łatwiej będzie zlecić budowę SSO jednej firmie. Czekam na kolejne wyceny może będą bardziej zadowalające. cena za usługę jest bardzo ważna ale patrz też na to co do tej pory zrobiła już dana ekipa najlepiej jakbyś zobaczyła ich jakieś budowy. Szkoda, że nie budujecie się bliżej nas bo byś miała dobrą i sprawdzoną już ekipę startujecie jeszcze w tym roku czy dopiero w przyszłym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 02.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 W tym roku na pewno fundamenty, a czy zadaszymy to zależy od ekipy. Wszystkie ekipy, którym dałam wyceny są z polecenia innych osób, nie szukałam w ciemno. Dużo znajomych budowało się lub robią to w tej chwili. Tak więc jestem na bieżąco. Dziękuję za pomoc, też żałuję że nie mieszkam bliżej, na pewno przyjechałabym do Was zobaczyć Oriona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 03.09.2010 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Cześć jeszcze jestem z wami mały sie nie spieszy na świat Mam drzwi wejściowe i wewnetrzne. i kolory już na górze. Drzwi ze Stolbut włoszczowa bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 04.09.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 (edytowane) Danusiu witaj! Witajcie Dziewczyny! Wróciłam po prawie 3 miesiącach nieobecności. Oj, to szmat czasu, ale niestety byliśmy odcięci netowo od świata. Niestety, żadne telefoniczne, bezprzewodowe łącza tutaj nie działają, ale teraz, w końcu, po dłuuuugim czekaniu, podłączono nas do sieci radiowej i mamy internet! Nadrobiłam zaległości czytaniowe w Twoim dzienniku Danusiu i bardzo miło mi się zrobiło, że pamiętałyście o mnie – dziękuję Dziewczyny. Ależ zmiany w Waszych domach! Danka, Ewa, Piksel, pięknie u Was się robi! Gratulacje! Piksel, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. U mnie Dawid skończył już 3 miesiące, Nadia już w nowym przedszkolu (w tej miejscowości, co wynajmujemy dom). Cały czas czekamy na pozwolenie na budowę, nawet mi się nie chce pisać ile komplikacji pojawiło się po drodze, koniec końców, wczoraj dostaliśmy pismo, że mamy wprowadzić następne zmiany, miedzy innymi, mamy w szczytach Oriona mieć symetryczne okna!, więc musimy dodać (przynajmniej na papierze) drzwi balkonowe, obok tych w pokoju nad wykuszem w jadalni i wydłużyć balkon poza wykusz. Musimy jeszcze dostać od Dobrych Domów na to zgodę. Jak to i kilka mniejszych spraw poprawimy, to jest szansa, że do 26 września dostaniemy pozwolenie. No nic, mieliśmy w lipcu/sierpniu zacząć budowę a tu guzik, żeby się w październiku udało. SSO z dachem pewnie się nie uda, ale fundamenty, to przed zimą musimy zrobić – taką mam nadzieję. Edytowane 4 Września 2010 przez aga_i_wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.09.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 WITAM WAS SERDECZNIE Widzę,że mam tyły w czytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.09.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Beatko,moi panowie chyba za bardzo wzieli sobie do serduszka "rolę-kelnerki";) Renatko,ja też tak mówiłam, a już układam (zobaczysz jak zleci) Danusiu! chciałabym już też płytki wybierać Anulka,nie dziwię się Twojej reakcji.Sporo!Ale wiesz jak, to jest za wygodę się płaci.Nie wiem co Ci radzic.Jedno wiem na pewno budowy trzeba doglądac, czy ją się ciągnie samemu, czy z jedną ekipą.Wiem sporo w tym temacie,bo sama "latałam i załatwiałam".Ale jeśli masz dobrego fachowca na budowie (np.w stylu mojego Udka),to deweloper nie jest Ci potrzebny. U mnie właściwie,to każdy etap budowy robi ktoś inny(no może prawie -mój mąż jest od wszystkiego;)).Jeśli nie czujesz tego tematu,to może dla Ciebie i Twojej połowy będzie tak lepiej.Pozdrawiam i nie martw się Ale po tej wycenie już sama nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.09.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Danusiu...........a co to jest mrówka??? Kaluś,to jest market budowlany:).Śmieszną ma nazwę-nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.09.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Cześć jeszcze jestem z wami mały sie nie spieszy na świat Mam drzwi wejściowe i wewnetrzne. i kolory już na górze. Drzwi ze Stolbut włoszczowa bardzo ładne Ewelinko,ja tez zamówiłam drzwi zewnętrzne i nikt z Was nie zgadnie jakie!? Z tej samej firmy co okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 05.09.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Aguś,kupe lat! A co Ty myślałaś,że o kumpeli zapomnimy;).Wstawiałbyś jakieś zdjątko dzieci-jak się zmieniły, ile przybrały:).My ciotki forumowe jesteśmy z tych ciekawskich. A o Orionka się nie martw-nie teraz, to na wiosnę.Przez zimę fundamenty postoją ,a od wiosny zapierdzielek.Przez zimę pomyślisz,przemyslisz i bedzie git.No chyba ,że wpadniecie na wariacki pomysł i sso ukończony przed zimą!A co!? W końcu może zimy nie będzie ,albo późno przyjdzie-mam nadzieję Widzę,że masz ciężką przeprawę z tym pozwoleniem:cool: My właśnie zwieźliśmy 500m wełny(narazie!- jeszcze ma byc 120m). Zamówiliśmy drzwi wejściowe. A dzisiaj jesteśmy po negocjacjach z facetem od szamba.........aaaa no i w końcu płot się robi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 05.09.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Cześć dziewczynki! Danusiu pochwal się drzwiami:) Mam też do Ciebie pytanie ile zapłaciłaś za położenie więźby i przykrycie dachu? Nasi majstrowie wycenili to na ok 18 tys,(mało- dużo?) A i wybór dachowki padł na sirusa antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 05.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Ewa nie strasz:) , sama mam obawy co dalej ponieważ rzeczywistość i ceny bardzo weryfikują to co by się chciało z tym co można mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.09.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Cześć dziewczynki! Danusiu pochwal się drzwiami:) Mam też do Ciebie pytanie ile zapłaciłaś za położenie więźby i przykrycie dachu? Nasi majstrowie wycenili to na ok 18 tys,(mało- dużo?) A i wybór dachowki padł na sirusa antracyt Reniu,jak tylko będą drzwi,to zaraz wstawię zdjątka:).Zdecydowaliśmy się na ciepłe z wypełnieniem Adeco. W sprawie robocizny to tak: -cieśle wzięli 7224zł (więźba,deskowanie) -dekarze 8000zł(w tym obróbka kominów,okien dachowych) Reniu,widzę,że następny wybór masz już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.09.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ewa nie strasz:) , sama mam obawy co dalej ponieważ rzeczywistość i ceny bardzo weryfikują to co by się chciało z tym co można mieć różnica w cenie pomiędzy ruppem, a robenem (w mojej wycenie) to 7000zł-oczywiście na korzyśc robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.09.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Kaluś,to jest market budowlany:).Śmieszną ma nazwę-nie? nazwa śmieszna:).........ale dla mnie wogóle nie jest znana:(\w jakim mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.09.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 My mamy najbliżej do Gniezna,ale jest wszędzie.Dokładna nazwa to PSB MRÓWKA,ale ciekawiej jest w Castoramie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts