EwaWoj 10.09.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Wzieliśmy z witrynką ale z oknoplastu z wypełnieniem Adeco-super ciepłe;) Tak zdecydował mój luby ,a ja ?................ ........................ja to już chce miec z głowy;) Jestem już wykończona tymi decyzjami-tylko proszę się nie śmiac ze mnie! hi, hi:) Dana a przed tobą przynajmniej jeszcze kilka decyzji:wiggle: jak tylko będziesz miała drzwi dawaj fotki:) a propo decyzji;) czy myślałaś już nad barierkami wewnątrznymi na górze? jakie dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 10.09.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Danusiu, nie ma jak instytucja Dziadków! Wiem coś o tym, bo jak Tato jeszcze żył, to opiekował się razem z Mamą moją starszą córką a ja mogłam iść zaraz po macierzyńskim do pracy. Teraz Babcia sama już nie da rady zostać z Dawidkiem, więc planuję wychowawczy, ale zawsze na pomoc Mamy mogę liczyć i to jest bardzo duża ulga. Co do cen deweloperów, to śmieszne jest to, że nie powiedzą np. 180, albo chociaż 187 tysięcy brutto, tylko muszą jeszcze dorzucić końcówkę 250zł, tak jakby to miało świadczyć o tym, że wyliczają wszystko szczegółowo do złotówki. Śmieszy mnie to i trochę drażni. Danusiu, dziewczyny planujecie rozprowadzanie ciepłego powietrza z kominka po domu? Powiem Wam, że teraz w tym wynajmowanym domu mamy takie rozprowadzenie i już teraz zaczęliśmy palić w kominku i w całym domu jest bardzo ciepło. Jak na razie uważam, że super sprawa i planuję zrobić tak w Orionie. my mamy kominek bez rozprowadzenia ciepła na całą górę ale w kominie mamy otwór i ciepło idzie na schody i górny przedpokój. Kominek jest dobrym, wspomagającym sposobem ogrzewania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 10.09.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 to dość duże wesele ale też bym wolała jego organizację niż budowę brałam ślub jakiś czas temu;)ale pamietam, że też mieliśmy problem z rezerwacją sali i jedynym wolnym, sobotnim terminem był 13 luty bo jedna para się wycofała i co zrobiliśmy:cool: oczywiście zarezerwowaliśmy tą salę i ślub braliśmy 13-go lutego o godz.13/00:wiggle: U nas wolnym terminem był 13 sierpień, więc również bierzemy ślub 13-go . Ale nie martwię się tym, ponieważ urodziłam się 13-tego i jakoś do tej pory nie było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.09.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Dziewczyny,ja niestety mogę zapomniec o ciepłym rozprowadzeniu powietrza z kominka.Moja starsza ma alergię.Ale komin mam murowany,więc chociaż ścianę będę miec ciepłą Z dziadkami mam dobrze.Pomagają jak mogą,ale sami jeszcze pracują i muszę z nimi wszystko wcześniej ustalac. Aguś,a propo 250zł cieszmy się ,że nie podają 187250,99zł Anulka,nie masz za co przepraszac-w ogóle nie ma o czym mówic.Bardzo się cieszę,że mogę się na coś przydac:) Dodatkowym wzmocnieniem jest jeszcze w tym miejscu ściana od wiatrołapu.Fajnie ,że możemy wymienic się spostrzeżeniami Tak czytam Wasze wypowiedzi.Mam nadzieję,że moje dziewczynki długo jeszcze będą cieszyc się swoimi dziadkami(jednego już brak).Szkoda,bo to zawsze nasi dzadkowie nas rozpieszczają Polecono nam jedną, chce 45 tys brutto za robociznę, To już się lepiej słyszy;)Tak do przykładu - moja robocizna -35 tys. zł do dachu włącznie Twoja ekipa,to coś w stylu mojego Udka;) Kaluś,mam to samo.Pocieszający jest fakt ile ja zaoszczędzę!!!!!!!! i tego się trzymam:) Ewka,u mnie będzie w drewnie:) W przyszłym tyg.ma przyjechac facet od schodów-zobaczę co zaproponuje.Ale na pewno drewno .Chyba z prostymi tralkami.A Ty jaki masz pomysł? Dziewczyny ,wiecie jaki mam dylemat?Jakie wybrac schody(same schody już wybrane)tylko-czy ażurowe,czy pełne?Doradźcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 11.09.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Danusia mi się podobają ażurowe,i takie jak narazie kiedyś planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.09.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Reniu,za ażurowymi jest mój luby,ja bardziej za pełnymi.Tyle,że nie wiem, czy nie będą aby za ciężkie w tym naszym hollu;)Jeśli zdecyduję się na ażurowe,to dam grubsze stopnie.Może rzeczywiście tak będzie lepiej-wiecej światła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.09.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Danusiu ja również wybrałabym ażurowe. Moim zdaniem pełne wyglądałyby za ciężko. Schody są usytuowane w takim miejscu, że nie mogą ograniczać przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.09.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Czy wentylacje robiłyście tak jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 13.09.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Jestem po rozmowie z ekipą budowlaną. Chcą 50 tys. za robociznę (w tym stan zero na garaż wolnostojący). Ale zaskoczyli mnie tematem stropu. My chcieliśmy Terive a oni proponują nam strop z gotowych płyt betonowych. Podobno są lepsze. Najlepszy hit, że jak weźmiemy terive, to dodatkowo za robociznę chcą 15 tys. Czym kierowałyście się przy wyborze stropu? Dlaczego Teriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 13.09.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Melduje się ze jestem juz rozpakowana o godzinie 22.00 07.09.2010 przyszedł na świat Michał ważył 3350 i dł 57 cm i zabiera mi teraz cały wolny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 13.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Danusiu moje zdanie już znasz.... ..... ..... ..... . Oczywiście mowa o schodach:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 14.09.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Melduje się ze jestem juz rozpakowana o godzinie 22.00 07.09.2010 przyszedł na świat Michał ważył 3350 i dł 57 cm i zabiera mi teraz cały wolny czas GRATULACJE!!!!! Życzę dużo zdrówka dla Michałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Czy wentylacje robiłyście tak jak jest w projekcie? Witam Was serdecznie:) Anulka,wszystko zostało tak jak w projekcie oczywiście dokladamy dodatkowo w kuchni(jeszcze nie mamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jestem po rozmowie z ekipą budowlaną. Chcą 50 tys. za robociznę (w tym stan zero na garaż wolnostojący). Ale zaskoczyli mnie tematem stropu. My chcieliśmy Terive a oni proponują nam strop z gotowych płyt betonowych. Podobno są lepsze. Najlepszy hit, że jak weźmiemy terive, to dodatkowo za robociznę chcą 15 tys. Czym kierowałyście się przy wyborze stropu? Dlaczego Teriva? Anulka,sama założę Ci ten strop za 2tys;) 15 tys!!!!!!!!???????? ci ,to są aparaci.........nie daj się kobieto! Mój mąż sam założył strop po pracy.Dlaczego wybralismy akurat ten rodzaj stropu?-bo monolityczny musielibyśmy zgłaszac jako zmianę do projektu.W ogole teriva wydawał się szybki w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Melduje się ze jestem juz rozpakowana o godzinie 22.00 07.09.2010 przyszedł na świat Michał ważył 3350 i dł 57 cm i zabiera mi teraz cały wolny czas GRATULUJĘ!!!!! Pokaż ciotką małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Danusiu moje zdanie już znasz.... ..... ..... ..... . Oczywiście mowa o schodach:) Pozdrawiam:) Justynko,znam,znam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 15.09.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Zdjęcie Laury w pierwszym dniu zerówkihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83fb5c94c72e7113.htmlZdjęcie Michasiahttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8eec5600d1580c77.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ewelinko,śliczne masz dzieciaczki:) Tak patrzę na Twojego Michałka i chciałoby się jeszcze.............Śliczny,zdrowy bobasek i to z jaką czuprynką! Jeszcze raz gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.09.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Cześć Danusiu , wieki całe mnie nie było, zaległości mam, że hej, ale nadrobię . Jakoś dziwnie mi się pisze po takiej długiej nieobecności, chyba się odzwyczaiłam;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 No i gdzie się podziałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts