Iwek 29.09.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Cześc Iwek! Wielki dzięki za miłe słówka:).Niestety piec jeszcze nie podłączony-dopiero co hydraulik dokończył swoja robotę(chyba oni tak mają)Ale ekogroszek już zakupiłam - 2 tony-zobaczymy jak będzie się palił.Najbardziej czeka na to mój luby,aż mu się oczka błyszczą A propo przeprowadzki-masz dobrze.Musze wpaśc do Ciebie i wszystko oblukac. Pozdrawiam. U nas dziś piec podłączają, ponoć. Nie wiem jak im idzie i czy nic nie wybuchło, bo tel zapomniałam i kontaktu z "bazą" nie mam;) I co? wpadłaś i wypadłaś chyba, bo śladu po tobie ni widu ni słychu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 29.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam pięknie Chciałam dzięwczęta powiedzieć, że od 2 tygodni MIESZKAM. Jest oczywiście super choć na razie bardzo surowo - tzn. nie mamy jeszcze nigdzie dodatków (oprócz firaneczek), walczymy wieczorami z montażem kontaktów, listew przypodłogowy i innych pierdółek które zabierają mnóstwo czasu. Panowie zaczęli pracę z kostką i szlak mnie trafia z tą pogodą bo na razie tylko rozgrzebali i stwierdzili, że jest za mokro na pracę. A ja bidna po kolana w błocie brodzę. Zrobiłam już zdjęcia kuchni i schodów (bo to najciekawsze elementy w domu ale nie mam czasu pościągać tych zdjęć. Jak tylko trochę się odrobię to oczywiście nadrobię zaległości Pozdrawiam i życzę wytrwałości i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.09.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam pięknie Chciałam dzięwczęta powiedzieć, że od 2 tygodni MIESZKAM. Jest oczywiście super choć na razie bardzo surowo - tzn. nie mamy jeszcze nigdzie dodatków (oprócz firaneczek), walczymy wieczorami z montażem kontaktów, listew przypodłogowy i innych pierdółek które zabierają mnóstwo czasu. Panowie zaczęli pracę z kostką i szlak mnie trafia z tą pogodą bo na razie tylko rozgrzebali i stwierdzili, że jest za mokro na pracę. A ja bidna po kolana w błocie brodzę. Zrobiłam już zdjęcia kuchni i schodów (bo to najciekawsze elementy w domu ale nie mam czasu pościągać tych zdjęć. Jak tylko trochę się odrobię to oczywiście nadrobię zaległości Pozdrawiam i życzę wytrwałości i cierpliwości Dobrusiu fantastycznie:wiggle: u mnie teraz prawie jest tak samo: walka z listawami, parapetami... wczoraj przewieźliśmy część mebli a w sobotę przewieziemy resztę i...... od soboty zaczynamy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 30.09.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 My na razie mieszkamy na budowie - super byłoby się wprowadzić na gotowe, gdzie już tylko kawka i nic do roboty. My na razie też stare meble poprzywoziliśmy, na nową sofę i lampy musimy uzbierać, bo kasa już topnieje w oka mgnieniu. Na forum Oriona wkleiłam zdjątka to możecie zerknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 01.10.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dobrusiu fantastycznie:wiggle: u mnie teraz prawie jest tak samo: walka z listawami, parapetami... wczoraj przewieźliśmy część mebli a w sobotę przewieziemy resztę i...... od soboty zaczynamy mieszkać To tak jak ja tylko u nas jeszcze jesteśmy na etapie sprzatania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 zazdroszcze Wam MIESZKANIA już !! Danusiu.......ładnie masz domek ocieplony.....czekam na zdjęcia elewacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.10.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 I co? wpadłaś i wypadłaś chyba, bo śladu po tobie ni widu ni słychu:p WITAM WAS WSZYSTKICH SERDECZNIE !!!!! Iwuś,byłam,byłam - masz śliczną łazieneczkę-cudowna (biel z drewnem-uwielbiam takie zestawienie).Prawda jest taka,że ostatnio walczę o kompa z mężusiem.Wszystko,każda decyzja na już! A,to gzymysy a to podparapetniki.Podejmuję decyzję pomiędzy prasowaniem a kąpielą. Muszę sie poprawic,bo jest mi wstyd.Wy o mnie pamiętacie ,a ja daję taką plamę Dobrusiu,Ewko,Iwuś gratuluję!!!!:)Mam nadzieję,że zapamiętałyście swój piewrwszy sen? Dobrusiu,wspaniała kuchnia i schody...............kiedy i ja!? A propo starych mebli-ja też zabieram je na początek do Orionka.Szczerze?Nawet tak wolę,ponieważ będę miała czas zastanowc się nad dopieszczeniem domku.Nie lubię wszystkiego na "łapu capu" Kaluś,dziękuję Ci za dobre słowo i przepraszam,że nic nie klepię u Ciebie mam nadzieję,że mi to wabaczysz - obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.10.2010 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dziewczyny,napiszcie mi jak u Was biegnie wentylacja w kuchni i łazience dolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 11.10.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Dziewczyny,napiszcie mi jak u Was biegnie wentylacja w kuchni i łazience dolnej. Nie wiem czy nie za późno. Takie rozwiązanie ma Pablitoo: wentylacja znad okapu kuchenki - prostokątnymi kanałami wentylacyjnymi wkutymi w ścianę , potem przejście przez strop i wyjście ponad połać elastycznym przewodem zakończonym dachówką wentylacyjną typu "kominek wentylacyjny". Natomiast wentylacja kuchni - jeżeli nie macie spiżarki, to w jej miejscu kratka wentylacyjna - również prostokątnymi kanałami wentylacyjnymi wyprowadzenie ponad połać dachu i zakończenie kominkiem wentylacyjnym dachówkowym . To samo w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 11.10.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Dziewczyny jesteście już daleko, daleko za etapem fundamentów. Ale proszę was o pomoc, może macie kogo zapytać. Budujemy z pustaka Porotherm 30 ale mam problem z bloczkami betonowymi. Nie ma takich wymiarów i co teraz wziąźć 24, czy szersze? Dodatkowo zaproponowano nam żeby fundamenty zrobić z bloczków keramzytobetonowych-dodam iż nie mamy piwnicy. Wiem że są droższe od betonowych, ale czy wy kierowałyście się tylko ceną przy wyborze materiału na fundamenty? Pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 11.10.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Anula my mamy bloczki betonowe 240 mm. Ceny są bardzo ważne na każdym etapie a w szczególności przy wykończeniu;) jak masz gdzie składować materiały to kupuj z wyprzedzeniem jak nadarzy się okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.10.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ewa, a możesz napisać mi z czego macie ściany, jakiej szerokości pustaki? Niestety nie mam gdzie składować materiałów, żadna z firm nie chce nam ich przetrzymać na swoim magazynie. Myśleliśmy żeby na działce ale boję się, nie wyobrażam sobie żeby miały stać tam aż do wiosny. Działka jest ogrodzona ale to tylko siatka leśna i kilka słupów drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nie wiem czy nie za późno. Takie rozwiązanie ma Pablitoo: wentylacja znad okapu kuchenki - prostokątnymi kanałami wentylacyjnymi wkutymi w ścianę , potem przejście przez strop i wyjście ponad połać elastycznym przewodem zakończonym dachówką wentylacyjną typu "kominek wentylacyjny". Natomiast wentylacja kuchni - jeżeli nie macie spiżarki, to w jej miejscu kratka wentylacyjna - również prostokątnymi kanałami wentylacyjnymi wyprowadzenie ponad połać dachu i zakończenie kominkiem wentylacyjnym dachówkowym . To samo w łazience. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dziewczyny jesteście już daleko, daleko za etapem fundamentów. Ale proszę was o pomoc, może macie kogo zapytać. Budujemy z pustaka Porotherm 30 ale mam problem z bloczkami betonowymi. Nie ma takich wymiarów i co teraz wziąźć 24, czy szersze? Dodatkowo zaproponowano nam żeby fundamenty zrobić z bloczków keramzytobetonowych-dodam iż nie mamy piwnicy. Wiem że są droższe od betonowych, ale czy wy kierowałyście się tylko ceną przy wyborze materiału na fundamenty? Pomóżcie!! Anulka,możesz murowac - bloczek betonowy w poprzek.Mój sąsiad tak właśnie buduję.Do tego ściana z 30 poprothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dziwię się ,że składy budowlane nie chcą magazynowac towaru.U nas w ogóle nie było z tym problemu.Spiesz się ,bo od nowego roku wzrasta vat na materiały budowlane.Dobrze,że większośc mam juz kupione.Tak na moje oko szukają zbytu na swój towar.Pogadaj z nimi,że zakupisz wiekszośc towaru u nich pod warunkiem przetrzymania.Szkoda,że nie mam bliżej-podesłałabym Ci swojego przedstawiciela handlowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.10.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 WITAM WAS WSZYSTKICH SERDECZNIE !!!!! Iwuś,byłam,byłam - masz śliczną łazieneczkę-cudowna (biel z drewnem-uwielbiam takie zestawienie).Prawda jest taka,że ostatnio walczę o kompa z mężusiem.Wszystko,każda decyzja na już! A,to gzymysy a to podparapetniki.Podejmuję decyzję pomiędzy prasowaniem a kąpielą. Muszę sie poprawic,bo jest mi wstyd.Wy o mnie pamiętacie ,a ja daję taką plamę Dobrusiu,Ewko,Iwuś gratuluję!!!!:)Mam nadzieję,że zapamiętałyście swój piewrwszy sen? Dobrusiu,wspaniała kuchnia i schody...............kiedy i ja!? A propo starych mebli-ja też zabieram je na początek do Orionka.Szczerze?Nawet tak wolę,ponieważ będę miała czas zastanowc się nad dopieszczeniem domku.Nie lubię wszystkiego na "łapu capu" Kaluś,dziękuję Ci za dobre słowo i przepraszam,że nic nie klepię u Ciebie mam nadzieję,że mi to wabaczysz - obiecuję poprawę nie przejmuj się......wiem, że każdy zalatany jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 13.10.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ewa, a możesz napisać mi z czego macie ściany, jakiej szerokości pustaki? Niestety nie mam gdzie składować materiałów, żadna z firm nie chce nam ich przetrzymać na swoim magazynie. Myśleliśmy żeby na działce ale boję się, nie wyobrażam sobie żeby miały stać tam aż do wiosny. Działka jest ogrodzona ale to tylko siatka leśna i kilka słupów drewnianych. ściany mamy z pustaków o wymiarach 36,5x24x24 kupiliśmy ich ok 2700 szt składowanie materiałów na niepilnowanej działace to bardzo duże ryzyko dlatego spróbuj zrobić tak jak podpowiedziała Danka dogadaj się z firmą. Dobrze mieć taką "zaprzyjaźnioną" hurtownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 13.10.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Danka z tym pierwszym snem to u mnie klapa:rolleyes: byłam tak zmordowana przeprowadzką, że nic mi się nie śniło:( ale muszę Wam powiedzieć, że mieszka się rewelacyjnie:wiggle:tylko z tym rannym wstawaniem jest u mnie różnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 14.10.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 (edytowane) Anulka,możesz murowac - bloczek betonowy w poprzek.Mój sąsiad tak właśnie buduję.Do tego ściana z 30 poprothermu. Tak, tylko fundamenty będą głębiej sięgały w środek domu, czy na zewnątrz? Na pewno pójdzie więcej bloczków. Wczoraj rozmawiałam z Panią z nadzoru budowlanego i doradziła aby kupić bloczki 36. Idę jutro zorientować się cenowo. Edytowane 14 Października 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 14.10.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dziwię się ,że składy budowlane nie chcą magazynowac towaru.U nas w ogóle nie było z tym problemu.Spiesz się ,bo od nowego roku wzrasta vat na materiały budowlane.Dobrze,że większośc mam juz kupione.Tak na moje oko szukają zbytu na swój towar.Pogadaj z nimi,że zakupisz wiekszośc towaru u nich pod warunkiem przetrzymania.Szkoda,że nie mam bliżej-podesłałabym Ci swojego przedstawiciela handlowego. Dziękuję Danusiu za dobre chęci. Pójdę do nich jeszcze raz. Dzisiaj dostałam namiary na hurtownie poza miejscem mojego zamieszkania, która przetrzymuje materiały, pojedziemy tam zorientować się w cenach. Co do VAT-u, to wiem że wzrasta od nowego roku, na szczęście tylko o 1%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts