Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danka z tym pierwszym snem to u mnie klapa:rolleyes: byłam tak zmordowana przeprowadzką, że nic mi się nie śniło:( ale muszę Wam powiedzieć, że mieszka się rewelacyjnie:wiggle:tylko z tym rannym wstawaniem jest u mnie różnie;)

Szczęściara :)...........jak ja bym już chciała!

Im bliżej tym bardziej tęsknię i chciałabym już!

Dziękuję Danusiu za dobre chęci. :-) Pójdę do nich jeszcze raz. Dzisiaj dostałam namiary na hurtownie poza miejscem mojego zamieszkania, która przetrzymuje materiały, pojedziemy tam zorientować się w cenach. Co do VAT-u, to wiem że wzrasta od nowego roku, na szczęście tylko o 1%.

Anulka i pamiętaj .....targuj się ;)

Mamy już odpalony piec.Działa i jest cieplutko,ale strasznie dużo ucieka ciepła.Trzeba zabrac się za ocieplanie dachu.Drzwi nowe będą we wtorek.Dzisiaj dzwoniła pani z oknoplastu:).

Łazienka się robi.Cały czas gdybam nad jej realizacją.Mąż wybrał kafle ,a reszte zostawił na mojej głowie.Poprzednie realizację w moim dzienniku są już nieaktualne.Mówię Wam cały czas myślę,myślę i myślę................................;)

hej, a jakie masz wrażenia jesli chodzi o głośność pieca? bo mi się wydaje że jakos tak głosno pompa się załącza! ale może to dlatego że drzwi nie mamy do garażu. I jakoś nam sie wydaje że dużo ekogroszku pali, ale to ponoć kwestia ustawienia i wprawy, a do tego ponoć dochodzi sie jakis czas:)

Pozdrawiam

ściany mamy z pustaków o wymiarach 36,5x24x24 kupiliśmy ich ok 2700 szt

składowanie materiałów na niepilnowanej działace to bardzo duże ryzyko dlatego spróbuj zrobić tak jak podpowiedziała Danka dogadaj się z firmą. Dobrze mieć taką "zaprzyjaźnioną" hurtownię:yes:

Ewa ale ty nie masz ścian z porothermu, nie kojarze żeby był porotherm 36? To Yutong czy keramzyt?

hej, a jakie masz wrażenia jesli chodzi o głośność pieca? bo mi się wydaje że jakos tak głosno pompa się załącza! ale może to dlatego że drzwi nie mamy do garażu. I jakoś nam sie wydaje że dużo ekogroszku pali, ale to ponoć kwestia ustawienia i wprawy, a do tego ponoć dochodzi sie jakis czas:)

Pozdrawiam

ponoć w pierwszym sezonie palenia zawsze zużywa się więcej paliwa - niestety;)

jak zamontujesz drzwi to powinno troszkę wygłuszyć pracę pieca

Pozdrawiam

Coś tam słychac,ale nie wiem sama, czy to głośno, czy tak powinno byc;)

Zdradź mi jakie masz nastawy pieca?

Aniu my z pewnością nie mamy ani yutonga ani keramzytu tylko pustak ceramiczny o takim wymiarze jaki podałam może pomyliłaś mojego Orionka z jakiś innym?

Faktycznie, przepraszam pomyliłam z innym Orionem. Ewa a możesz napisać mi jak murowaliście te bloczki, tak jak Danusia pisała, że w poprzek?? Wtedy fundamenty są wypuszczone bardziej na zewnątrz?

Witaj Danusiu, Cześć Dziewczyny!

Danusiu, ale się u Ciebie zmieniło! Zdjęcie budowlańca w szambie rewelacyjne ;) orionem ocieplony wygląda ślicznie! Kiedy przeprowadzka? ;))

Dobrusiu przeprowadzkowe gratulacje! Życzę żeby się super mieszkało!

Danusiu, przepraszam, że tak rzadko w ostatnich miesiącach Cię odwiedzam, ale czas mi się skurczył straszliwie. Dzieciaki mi chorują za zmianę, oprócz tego skończył mi się macierzyński a ja nie chce wracać do pracy, więc rozkręcam swoją działalność. Pyzatym w końcu, po ponad roku czekania dostaliśmy pozwolenie na budowę i właśnie dzisiaj geodeta wytyczył nam naszego Oriona!!! Jutro wchodzi ekipa i będą robić fundamenty i podpiwniczenie pod garażem. Zdecydowaliśmy się jednak na częściowe podpiwniczenie, bo budujemy w terenie gdzie nie podchodzi woda a dodatkowo brak tam gazu i na początku myśleliśmy, żeby zrobić tak jak Ty Danusiu, że przenieść kotłownię do garażu, ale później rozmyśliliśmy się i postanowiliśmy zrobić kotłownię na ekogroszek w piwnicy. Wcześniej trochę się wstrzymywaliśmy też ze względu na koszty, ale teraz stwierdziliśmy, że i tak pewnie nam zabraknie ;) a brak kotłowni w piwnicy może nas denerwować.

To tyle, tak w telegraficznym skrócie. Zmykam i mam nadzieję, że niedługo będę miała trochę więcej czasu żeby popisać z Wami Dziewczyny. Pozdrawiam Was serdecznie!

Witam Was serdecznie dziewczyny!:)

Aguś,gratuluję pierwszej łopaty;)

Przeprowadzki nie planuję,bo chciałbym JUŻ,a jestesmy na etapie ZRÓB TO SAM,więc rozumiesz?Wszystko się ciągnie;)

Widzę,że przesz do przodu.Bardzo się cieszę:).Uwielbiam ambitne "baby";)

Muszę się Wam pochwalic.............mam drzwi zewnętrzne!Pikne są!!!;)Pstryknę zdjęcie w weekend,bo czasu mi brak.

Witam Was serdecznie dziewczyny!:)

Aguś,gratuluję pierwszej łopaty;)

Przeprowadzki nie planuję,bo chciałbym JUŻ,a jestesmy na etapie ZRÓB TO SAM,więc rozumiesz?Wszystko się ciągnie;)

Widzę,że przesz do przodu.Bardzo się cieszę:).Uwielbiam ambitne "baby";)

Muszę się Wam pochwalic.............mam drzwi zewnętrzne!Pikne są!!!;)Pstryknę zdjęcie w weekend,bo czasu mi brak.

Dana połowa weekendu a gdzie fotki?;):)