dankaf 14.10.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 nie przejmuj się......wiem, że każdy zalatany jest:) Jesteś kochana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2010 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Danka z tym pierwszym snem to u mnie klapa:rolleyes: byłam tak zmordowana przeprowadzką, że nic mi się nie śniło:( ale muszę Wam powiedzieć, że mieszka się rewelacyjnie:wiggle:tylko z tym rannym wstawaniem jest u mnie różnie;) Szczęściara ...........jak ja bym już chciała! Im bliżej tym bardziej tęsknię i chciałabym już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dziękuję Danusiu za dobre chęci. Pójdę do nich jeszcze raz. Dzisiaj dostałam namiary na hurtownie poza miejscem mojego zamieszkania, która przetrzymuje materiały, pojedziemy tam zorientować się w cenach. Co do VAT-u, to wiem że wzrasta od nowego roku, na szczęście tylko o 1%. Anulka i pamiętaj .....targuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Mamy już odpalony piec.Działa i jest cieplutko,ale strasznie dużo ucieka ciepła.Trzeba zabrac się za ocieplanie dachu.Drzwi nowe będą we wtorek.Dzisiaj dzwoniła pani z oknoplastu:). Łazienka się robi.Cały czas gdybam nad jej realizacją.Mąż wybrał kafle ,a reszte zostawił na mojej głowie.Poprzednie realizację w moim dzienniku są już nieaktualne.Mówię Wam cały czas myślę,myślę i myślę................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 15.10.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 hej, a jakie masz wrażenia jesli chodzi o głośność pieca? bo mi się wydaje że jakos tak głosno pompa się załącza! ale może to dlatego że drzwi nie mamy do garażu. I jakoś nam sie wydaje że dużo ekogroszku pali, ale to ponoć kwestia ustawienia i wprawy, a do tego ponoć dochodzi sie jakis czas:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 15.10.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 ściany mamy z pustaków o wymiarach 36,5x24x24 kupiliśmy ich ok 2700 szt składowanie materiałów na niepilnowanej działace to bardzo duże ryzyko dlatego spróbuj zrobić tak jak podpowiedziała Danka dogadaj się z firmą. Dobrze mieć taką "zaprzyjaźnioną" hurtownię Ewa ale ty nie masz ścian z porothermu, nie kojarze żeby był porotherm 36? To Yutong czy keramzyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.10.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Ewa ale ty nie masz ścian z porothermu, nie kojarze żeby był porotherm 36? To Yutong czy keramzyt? Aniu my z pewnością nie mamy ani yutonga ani keramzytu tylko pustak ceramiczny o takim wymiarze jaki podałam może pomyliłaś mojego Orionka z jakiś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.10.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 hej, a jakie masz wrażenia jesli chodzi o głośność pieca? bo mi się wydaje że jakos tak głosno pompa się załącza! ale może to dlatego że drzwi nie mamy do garażu. I jakoś nam sie wydaje że dużo ekogroszku pali, ale to ponoć kwestia ustawienia i wprawy, a do tego ponoć dochodzi sie jakis czas:) Pozdrawiam ponoć w pierwszym sezonie palenia zawsze zużywa się więcej paliwa - niestety;) jak zamontujesz drzwi to powinno troszkę wygłuszyć pracę pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.10.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Szczęściara ...........jak ja bym już chciała! Im bliżej tym bardziej tęsknię i chciałabym już! jeszcze troszkę i też się doczekasz:yes: a mieszka się cuuuuuudownie:wave: co prawda mamy jeszcze troszkę braków ale i tak jest świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.10.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Szczęściara ...........jak ja bym już chciała! Im bliżej tym bardziej tęsknię i chciałabym już! Dana a gdzie twoje fotki???? wklej jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiatomek1719503162 16.10.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Danka a czy ty masz moze w kominie wkladke z nierdzewki.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.10.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 hej, a jakie masz wrażenia jesli chodzi o głośność pieca? bo mi się wydaje że jakos tak głosno pompa się załącza! ale może to dlatego że drzwi nie mamy do garażu. I jakoś nam sie wydaje że dużo ekogroszku pali, ale to ponoć kwestia ustawienia i wprawy, a do tego ponoć dochodzi sie jakis czas:) Pozdrawiam Coś tam słychac,ale nie wiem sama, czy to głośno, czy tak powinno byc;) Zdradź mi jakie masz nastawy pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.10.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Dana a gdzie twoje fotki???? wklej jakieś Jak już ogarnę cały ten syf,to obiecuję,że wkleję...............ale mam w tym temacie tyły nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.10.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Danka a czy ty masz moze w kominie wkladke z nierdzewki.???? Nie mamy i z tego co mi luby właśnie "klepnął" to miec nie będziemy.Ale miejsca w kominie jest......... z zapasem............ wrazie czego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 przywitać sie wpadłam Danusiu:)czekam na fotki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.10.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam serduszko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 18.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Aniu my z pewnością nie mamy ani yutonga ani keramzytu tylko pustak ceramiczny o takim wymiarze jaki podałam może pomyliłaś mojego Orionka z jakiś innym? Faktycznie, przepraszam pomyliłam z innym Orionem. Ewa a możesz napisać mi jak murowaliście te bloczki, tak jak Danusia pisała, że w poprzek?? Wtedy fundamenty są wypuszczone bardziej na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 19.10.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witaj Danusiu, Cześć Dziewczyny! Danusiu, ale się u Ciebie zmieniło! Zdjęcie budowlańca w szambie rewelacyjne orionem ocieplony wygląda ślicznie! Kiedy przeprowadzka? ) Dobrusiu przeprowadzkowe gratulacje! Życzę żeby się super mieszkało! Danusiu, przepraszam, że tak rzadko w ostatnich miesiącach Cię odwiedzam, ale czas mi się skurczył straszliwie. Dzieciaki mi chorują za zmianę, oprócz tego skończył mi się macierzyński a ja nie chce wracać do pracy, więc rozkręcam swoją działalność. Pyzatym w końcu, po ponad roku czekania dostaliśmy pozwolenie na budowę i właśnie dzisiaj geodeta wytyczył nam naszego Oriona!!! Jutro wchodzi ekipa i będą robić fundamenty i podpiwniczenie pod garażem. Zdecydowaliśmy się jednak na częściowe podpiwniczenie, bo budujemy w terenie gdzie nie podchodzi woda a dodatkowo brak tam gazu i na początku myśleliśmy, żeby zrobić tak jak Ty Danusiu, że przenieść kotłownię do garażu, ale później rozmyśliliśmy się i postanowiliśmy zrobić kotłownię na ekogroszek w piwnicy. Wcześniej trochę się wstrzymywaliśmy też ze względu na koszty, ale teraz stwierdziliśmy, że i tak pewnie nam zabraknie a brak kotłowni w piwnicy może nas denerwować. To tyle, tak w telegraficznym skrócie. Zmykam i mam nadzieję, że niedługo będę miała trochę więcej czasu żeby popisać z Wami Dziewczyny. Pozdrawiam Was serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.10.2010 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam Was serdecznie dziewczyny! Aguś,gratuluję pierwszej łopaty;) Przeprowadzki nie planuję,bo chciałbym JUŻ,a jestesmy na etapie ZRÓB TO SAM,więc rozumiesz?Wszystko się ciągnie;) Widzę,że przesz do przodu.Bardzo się cieszę.Uwielbiam ambitne "baby";) Muszę się Wam pochwalic.............mam drzwi zewnętrzne!Pikne są!!!;)Pstryknę zdjęcie w weekend,bo czasu mi brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 23.10.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam Was serdecznie dziewczyny! Aguś,gratuluję pierwszej łopaty;) Przeprowadzki nie planuję,bo chciałbym JUŻ,a jestesmy na etapie ZRÓB TO SAM,więc rozumiesz?Wszystko się ciągnie;) Widzę,że przesz do przodu.Bardzo się cieszę.Uwielbiam ambitne "baby";) Muszę się Wam pochwalic.............mam drzwi zewnętrzne!Pikne są!!!;)Pstryknę zdjęcie w weekend,bo czasu mi brak. Dana połowa weekendu a gdzie fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts