EwaWoj 23.10.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witaj Danusiu, Cześć Dziewczyny! Danusiu, ale się u Ciebie zmieniło! Zdjęcie budowlańca w szambie rewelacyjne orionem ocieplony wygląda ślicznie! Kiedy przeprowadzka? ) Dobrusiu przeprowadzkowe gratulacje! Życzę żeby się super mieszkało! Danusiu, przepraszam, że tak rzadko w ostatnich miesiącach Cię odwiedzam, ale czas mi się skurczył straszliwie. Dzieciaki mi chorują za zmianę, oprócz tego skończył mi się macierzyński a ja nie chce wracać do pracy, więc rozkręcam swoją działalność. Pyzatym w końcu, po ponad roku czekania dostaliśmy pozwolenie na budowę i właśnie dzisiaj geodeta wytyczył nam naszego Oriona!!! Jutro wchodzi ekipa i będą robić fundamenty i podpiwniczenie pod garażem. Zdecydowaliśmy się jednak na częściowe podpiwniczenie, bo budujemy w terenie gdzie nie podchodzi woda a dodatkowo brak tam gazu i na początku myśleliśmy, żeby zrobić tak jak Ty Danusiu, że przenieść kotłownię do garażu, ale później rozmyśliliśmy się i postanowiliśmy zrobić kotłownię na ekogroszek w piwnicy. Wcześniej trochę się wstrzymywaliśmy też ze względu na koszty, ale teraz stwierdziliśmy, że i tak pewnie nam zabraknie a brak kotłowni w piwnicy może nas denerwować. To tyle, tak w telegraficznym skrócie. Zmykam i mam nadzieję, że niedługo będę miała trochę więcej czasu żeby popisać z Wami Dziewczyny. Pozdrawiam Was serdecznie! gratulacje z otwarcia swojego biznesu -powodzenia:wave: a przede wszystkim gratulacje z otrzymania pozwolenia na budowę oraz jej rozpoczęcia. Chociaż jeszcze kawałek roboty przed tobą ale mogę Ciebie zapwenić, że będzie warto:) mieszkanie w Orionku to czysta przyjemność nawet w kwestii sprzątania można dojść do niezłej wprawy;) półtorej godziny i po robocie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.10.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 I jak?Podoba się Wam? http://foto3.m.onet.pl/_m/27280a0093df68a7b42bc716c2004f7b,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 24.10.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Danusiu piękne drzwi! Sama bym wybrała podobne. Danusiu, Ewa, dziękuję za gratulacje i proszę o trzymanie kciuków i za budowę i za firmę Ewa, nie wiedziałam, że już mieszkasz!! Gratulacje i dobrego, szczęśliwego mieszkania! Mam pytanie w Orionowej sprawie. Musimy szybko podjąć decyzję, bo w poniedziałek ma wejść hydraulik zrobić otwory i rury w fundamencie i nie bardzo mamy czas na sprawdzenie ofert innych hydraulików. Czy możecie mi powiedzieć czy koszty które nam podał są ok., czy chce z nas zedrzeć skórę? Podał nam takie ceny: - wykonanie instalacji wody zimnej i ciepłej, cyrkulacji, oraz kanalizacji wraz z materiałem wewnątrz budynku 9150zł +VAT (instalacja wody zostanie wykonana z rur poli…(coś tam, nie mogę odczytać) łączonych przez zgrzewanie. Kanalizacja zostanie wykonana z materiałów firmy Wawin.) - wykonanie instalacji centralnego ogrzewania. Kwota robocizny bez materiałów typu grzejniki, rury, zawory, czujnik grzejny (? też nie wiem, czy dobrze odczytałam), oraz bez montażu kotłowni 4500zł +VAT Nie ma cen pieca (ekogroszek) i podłogówki. Proszę pomórzcie, to dużo, mało, czy w sam raz? Napiszę też na ogólnym forum Oriona, bo zależy mi na odpowiedzi, tam też wstawię jakieś zdjęcie z naszej budowy, żeby nie zaśmiecać Tobie Danusiu wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.10.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Aguś,nie wiem jak Ci najlepiej napisac?Hydraulik wziął 5400zł za wykonanie kanalizy,rozprowadzenie wszelakich rurek;),podłączenie kaloryferków,rozprowadzenie podłogówki,podłączenie pieca.Podałam Ci cenę za robociznę.Zrobił nam wszystko co powinien zrobic hydraulik na budowie. Całośc C.O. wyniosła nas 35tys zł w tym piec 9600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 24.10.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 (edytowane) Danusiu, bardzo Ci dziękuję za odp. Czyli 5400, to cała jego robocizna a reszta to materiały? Najgorsze są takie decyzje, które trzeba podjąć natychmiast. Bardzo tak nie lubię, bo zawsze wolę przemyśleć sprawę, ale na budowie to chyba tak jest. Chyba weźmiemy tego hydraulika żeby zrobił nam podłączenia w fundamentach a później, to musi nam dać szczegółową wycenę na całość robocizna + materiały. Tak chyba będzie najbezpieczniej.Danusiu, mąż jeszcze dopytuje, czy wodę ciepłą i zimną też w tej cenie wam rozprowadził? Edytowane 24 Października 2010 przez aga_i_wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 26.10.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Danuś drzwi PIKNE! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 27.10.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Danka piękne drzwi:):) i fajnie, że masz witrynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 27.10.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Drzwi śliczne. Czy ja dobrze widzę? Mają kołatkę? Choćby dla samej kołatki bym je kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.10.2010 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Danusiu, bardzo Ci dziękuję za odp. Czyli 5400, to cała jego robocizna a reszta to materiały? Najgorsze są takie decyzje, które trzeba podjąć natychmiast. Bardzo tak nie lubię, bo zawsze wolę przemyśleć sprawę, ale na budowie to chyba tak jest. Chyba weźmiemy tego hydraulika żeby zrobił nam podłączenia w fundamentach a później, to musi nam dać szczegółową wycenę na całość robocizna + materiały. Tak chyba będzie najbezpieczniej. Danusiu, mąż jeszcze dopytuje, czy wodę ciepłą i zimną też w tej cenie wam rozprowadził? Aguś,bardzo przepraszam,że dopiero teraz odpisuję,ale nie mam szans z mężem.Każdą wolną chwilę przeznacza na studiowanie-"jak tu najlepiej ocieplic poddasze";).Mi pozostaje sprzątanie chałupy i cała reszta;). 5400zł ,to sama robocizna.Tak jak wspomniałam zrobił nam wszystko,to co powinien hydraulik na budowie.Zaczął od rozprowadzenia kanalizy, wszelakich rurek,kaloryferów,montowania geberitów,podłączenia pieca ........wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.10.2010 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Danuś drzwi PIKNE! :) Piknie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.10.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Danka piękne drzwi:):) i fajnie, że masz witrynkę Dziękuję Ciesze się,że zdecydowałam się na witrynkę.Jest o wiele więcej światła we wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.10.2010 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Drzwi śliczne. Czy ja dobrze widzę? Mają kołatkę? Choćby dla samej kołatki bym je kupiła Dziękuję Kołatka musowo!;)To był warunek jaki postawiłam mojemu lubemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.11.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Cześć Danuś, ale u Ciebie zmiany:yes:, fajnie że tyle przybyło. Drzwi piękniaste. Bardzo jestem ciekawa co w środku się dzieje. Jak masz jakieś fotki to wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.11.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witaj Danusiu! Bardzo piękne drzwi,gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.11.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Sonisiu,Beatko dziękuję Wykończeniówka, a właściwie szpachlowanie ślimaczy się strasznie.Chcemy troszkę przyoszczędzic i robimy sami............po godz.pracy;). Skaczemy z jednej roboty na drugą.A w kolejce czekają jeszcze ramki na elewację.Tak więc potrwa to jeszcze sporo czasu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 10.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Cześć Dziewczyny. Dobrusiu i Ewa gratuluję przeprowadzki!! Danusiu bardzo ładne drzwi. My w tym roku nie zrobimy nic, gdyż wszystkie firmy u których byliśmy nie mają na ten rok czasu. Ruszamy dopiero wiosną. W związku z tym nadal przeprowadzamy rozmowy z potencjalnymi wykonawcami i robimy wyceny materiału. Napiszcie proszę, z jakiego drzewa macie więźbę dachową?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.11.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Danuśka, jakie Ty masz fajowe drzwi!! Dawno nie zaglądałam, przepraszam. Jestem pod wrażeniem jak polecieliście z budową do przodu Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.11.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Cześć Dziewczyny. Dobrusiu i Ewa gratuluję przeprowadzki!! Danusiu bardzo ładne drzwi. My w tym roku nie zrobimy nic, gdyż wszystkie firmy u których byliśmy nie mają na ten rok czasu. Ruszamy dopiero wiosną. W związku z tym nadal przeprowadzamy rozmowy z potencjalnymi wykonawcami i robimy wyceny materiału. Napiszcie proszę, z jakiego drzewa macie więźbę dachową?? Pozdrawiam Dziękuję W sprawie więźby-przypomnij jakie są? sosna,świerk.Coś chyba z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.11.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Danuśka, jakie Ty masz fajowe drzwi!! Dawno nie zaglądałam, przepraszam. Jestem pod wrażeniem jak polecieliście z budową do przodu Pozdrawiam serdecznie Ślicznie dziękuję . A mnie wydawało się, że nie ruszamy z miejsca;)(przez te szpachlowanie).Codziennie słyszę o szpachlowaniu.........jutro też ma byc;).Ale z drugiej strony ile zostaje w kieszeni:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 17.11.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Danusiu budujesz dom ze ściany grubości 24. Wiem, że twój mąż jest fachowcem od ociepleń. Jak to jest, lepiej budować z grubszej ściany, czy cieńszej i dać więcej ocieplenia? Dziewczyny proszę Was również o wypowiedź, każdy buduje z innej grubości, a czym się kierujecie? Jak każdemu, zależy nam żeby dom był ciepły. Obiecaliśmy sobie że na murach nie będziemy oszczędzać ale czy grubsza ściana i mniej ocieplenia, to dobre rozwiązanie? Edytowane 17 Listopada 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts