dankaf 17.11.2010 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Anulka,lepiej jest zainwestowac w izolację niż grubośc muru.Jeśli chcesz poczytac na ten temat,to możesz zajrzec w tematy domy pasywne,domy energooszczędnę.My mamy mur grubości 25cm i na to dajemy wełnę 15cm.Uważamy ,że to nam wystarczy.Pamiętaj bardzo ważne jest wykonanie również samych szczegółów (w tym temacie bardzo chętnie podzielimy się z Wami wiedzą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 18.11.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Anulka,lepiej jest zainwestowac w izolację niż grubośc muru.Jeśli chcesz poczytac na ten temat,to możesz zajrzec w tematy domy pasywne,domy energooszczędnę.My mamy mur grubości 25cm i na to dajemy wełnę 15cm.Uważamy ,że to nam wystarczy.Pamiętaj bardzo ważne jest wykonanie również samych szczegółów (w tym temacie bardzo chętnie podzielimy się z Wami wiedzą ). Dziękuję Danusiu. Narzeczony również twierdzi że lepiej dać grubsze ocieplenie ale ja jako "baba" jestem zawsze upierdliwa Nie jesteśmy specjalistami w dziedzinie budownictwa, dlatego ciągle o coś pytam. Jakie szczegóły masz na myśli? Edytowane 18 Listopada 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.11.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam -np. pamiętajcie o ociepleniu szczytu nad garażem oraz ścian lukarn przed położeniem dachówki. -tak do pewności założyliśmy styropian (szary) przy zakończeniach balkonów i drzwi zewnętrznych. -przy kołkowaniu dobrze jest zalożyc termodyble - eliminacja mostków termicznych Reszta później;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 20.11.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witaj Danusiu! Ja z pytankiem- ile zapłaciłaś za swoje okienka i rolety-wiem,że pisałaś o tym, ale szczerze powiem że nie chce mi się wertować wstecz:) bramę też kupiłaś w Oknoplaście? no i oczywiście pytanie za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.11.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Cześc Całośc kosztowała mnie 31599,31zł w tym: - brama-3676,50zł,automatyka 720,00zł,montaż 1,00zł -rolety 7614,96zł -termoramka 476,60zł -dopłata za listwę dolną przy roletach kolor orzech 180,00zł reszta to cena okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 22.11.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dzięki Danusiu za rady. Mogłabyś doradzić coś odnośnie fundamentów? Wiem, że standardowo trzeba zrobić izolacje, położyć folię kubełkową, styropian itd. Ale jest może coś jeszcze, co warto zrobić?Czy ocieplenie domu robiliście dwuwarstwowo, tzn. najpierw jedna warstwa wełny, a na to druga kładziona tak aby przykryć łączenia powstałe przy pierwszej warstwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.11.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Anulka,widzę ,że jesteś nieźle zorientowana w temacie:)Tak jak wspomniałaś izolacja fundamentów zarówno pionowa jak i pozioma(papa asfaltowa,a z mazideł polecam SIPLAST PRIMER).Nalezy pamiętac o bardzo ważnym szczególe-zawsze zatapiamy siatkę w szpachlu..........nigdy odwrotnie;).Co do ocieplenia wełną,styropianem-jedna warstwa ,ale łączenia uszczelniamy pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 24.11.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Danusiu dzięki, na Ciebie to zawsze można liczyć! mam rozumieć, że to cena z montażem okien? ja dostałam wycenę na kwotę 20880- profil platinium z termoramką, w okleinie dwustronnej, z niewidocznymi okuciami,jeśli wpłacę od razu pełną kwotę- cena oczywiście z montażem . (dodam że w pokoju nad garażem mam dodatkowe okno 150x150, w garażu 3 okienka zamiast 4 i 3 okna mam powiększone- w kuchni, łazience i kotłowni), nie wiem czy jest to dobra cena?, okna ze szprosami to dodatkowo 5tys zł, Danusiu nie żałujesz, że nie masz szprosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 24.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jeśli zagląda tu czasem Dobrusia to może napisze mi czy gdyby zamawiała jeszcze raz to brałaby te niewidoczne okucia?, a może też poda mi koszt swoich okien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 24.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) Danusiu o wielu rzeczach nie mam jeszcze pojęcia, dopiero uczę się tego wszystkiego - dzięki rozmowie z ludźmi, którzy wybudowali już domy, na takich forach jak "nasze" no i z internetu. Jeżeli za coś się zabieram to muszę wiedzieć choć troche o co w tym chodzi. Narzeczonego nie ma na miejscu, więc wszystko spada na mnie, bardzo denerwuję się budową. Troche za dużo będzie się działo w przyszłym roku - budowa, ślub, a i ze zdrowiem nie jest u mnie najlepiej. Mam nadzieje, że damy jakoś radę. Papa asfaltowa, to dysperbit, prawda? Jestem tobie wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam. Edytowane 24 Listopada 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 24.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) A witam witam )) Przez przypadek zajrzałam bom niezmiernie ciekawa co się u Danki dzieje na budowie. Muszę przyznać, że nie wierzę, że od momentu wstawienia drzwi zapomnieliście o swoim domu. Może by tak Dana nadrobić zaległości i powstawiać zdjęcia? :D:D Jeśli chodzi o okna bez okucia ja chyba bym drugi raz nie wybrała tej opcji - niestety. Ciągle mamy problem z jednym oknem, bo rama nie dociska. Poza tym już przyzwyczaiłam się do tego, iż okno "leci" jak pisałam na początku. Na pewno wizualnie super - szczególnie jeśli masz odsłonięte okna to bardzo ładnie wygląda ale ja mam firaneczki i braku okuć nie widać. Teraz wydaje mi się, że szkoda kasy na taki bajer -zdecydowanie wybrałabym niski próg w oknach balkonowych (a niestety nie wybrałam bo za dużo bajerów już było). Natomiast wcale a wcale nie żałuję szprosów. Są boskie. Z ulicy wyglądają super, czasami jak świeci słońce w domu odbija się cień - piękna sprawa. Za okna zapłaciłam łącznie bodajże 20800 (ale mogę się niewiele mylić). Okna w kolorze dąb bagienny ze szprosami w prof. platinium i część okien z niewidocznymi okuciami (na szczęście nie wszystkie). Przepraszam za prywatę na forum Danusiu A poza tym mieszka się super. Otwarta przestrzeń zmusza do ciągłego sprzątania i to jedyna bolączka (zresztą ciągle ktoś wpada z wizytą więc trzeba się dodatkowo pilnować Edytowane 24 Listopada 2010 przez Dobrusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 24.11.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witaj Dobrusiu! Szybciutko tu zawitałaś, cieszę się z tego bardzo, bo te wybory są okropne, a tutaj zawsze można się doradzić- opinie kogoś, kto "użytkuje'" są bardzo cenne, dawaj ten Twój salon oknoplastu pójdę tam po wycenę to będzie taniej, bo widzę, że w moim to skórę chcą ze mnie zedrzeć:) Okna ze szprosami podobają mi się baaardzo, ale cena już o wiele mniej Dobrusiu zazdroszczę Ci nawet tego sprzątania, też już bym chciała mieszkać, ale do tego jeszcze dłuuuuga droga. Śliczne dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.11.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Danusiu dzięki, na Ciebie to zawsze można liczyć! mam rozumieć, że to cena z montażem okien? ja dostałam wycenę na kwotę 20880- profil platinium z termoramką, w okleinie dwustronnej, z niewidocznymi okuciami,jeśli wpłacę od razu pełną kwotę- cena oczywiście z montażem . (dodam że w pokoju nad garażem mam dodatkowe okno 150x150, w garażu 3 okienka zamiast 4 i 3 okna mam powiększone- w kuchni, łazience i kotłowni), nie wiem czy jest to dobra cena?, okna ze szprosami to dodatkowo 5tys zł, Danusiu nie żałujesz, że nie masz szprosów? Dziękuję Tak, cena zawiera montaż oraz dodatkowe wzmocnienia okien.Jakoś tak czuję się bezpieczniej .Ja również otrzymałam dodatkowy rabat za 100% wpłaty. Danusiu nie żałujesz, że nie masz szprosów? Powiem tak.Żałowałabym gdybym nie wzieła ich w drewnianych oknach.Jakoś w plastikach mnie nie przekonały(wewnętrzne).Inna sprawa jeśli chodzi o weneckie tzw.zew.- nadal wzdycham .Niestety minimalna gr.to 2cm i to chyba dużo jak na 90cm szerokości. Ktoś kiedyś mi powiedział tak"Dana obojętnie co wybierzesz,to będzie dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.11.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Danusiu o wielu rzeczach nie mam jeszcze pojęcia, dopiero uczę się tego wszystkiego - dzięki rozmowie z ludźmi, którzy wybudowali już domy, na takich forach jak "nasze" no i z internetu. Jeżeli za coś się zabieram to muszę wiedzieć choć troche o co w tym chodzi. Narzeczonego nie ma na miejscu, więc wszystko spada na mnie, bardzo denerwuję się budową. Troche za dużo będzie się działo w przyszłym roku - budowa, ślub, a i ze zdrowiem nie jest u mnie najlepiej. Mam nadzieje, że damy jakoś radę. Papa asfaltowa, to dysperbit, prawda? Jestem tobie wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam. Życzę Ci dużo zdrówka Papa asfaltowa,to zwykła papa.Daje dodatkowe zabezpieczenie na fundamentach tzw.izolacja pozioma. Dysperbit to mazidło coś ala Primer.Ale ten jest o niebo lepszy i oszczędniejszy-wydajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.11.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A witam witam )) Przez przypadek zajrzałam bom niezmiernie ciekawa co się u Danki dzieje na budowie. Muszę przyznać, że nie wierzę, że od momentu wstawienia drzwi zapomnieliście o swoim domu. Jak ja Ci zazdroszczę ,że już mieszkasz:).Jeszcze troszkę i ja też Co na budowie!?............. ciągle szpachlujemy - codziennie jedną ścianę. W łazience pojawiła się kabina.Zamontowaliśmy 80x100 i cieszę się ,że nie mniejsza.Musze jeszcze wybrac kibelek,zlewik.......... na wszystko brakuje czasu. Od kilku dni musze się zdecydowac na kolor drzwi wewnętrznych.Może podpowiecie jaki wybrałyście lub planujecie wybrac? Pozdrawiam Was dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiatomek1719503162 25.11.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Danka czy mozna wiedziec ile cie twoje drzwi kosztowaly??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.11.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 6200zł-troszkę kołatka dobiła cenę,ale było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiatomek1719503162 26.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 6200zł-troszkę kołatka dobiła cenę,ale było warto kolatka super sprawa my dostalismy wycene na drzwi 7 597,00 zł z montazem.ale to byl pierwszy wykonawca i w sumie to troche sie sam wprosil bo przyjechal razem z gosciem od schodow hihihhihii.Tak wiec powiedzielismy mu tak troche na odczepnego co chcemy a teraz jak zobaczylismy wycene to juz napewno go nie wezmiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 27.11.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Dziękuję Danusiu. Czeka mnie operacja więc zanim się wykuruję, to minie trochę czasu. Pisałaś że zamontowaliście kabinę 80x100 - rozumiem że w łazience na dole? Ja chciałabym 90, myślisz że się zmieści? O ile wydłużyliście ściankę w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.11.2010 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 kolatka super sprawa my dostalismy wycene na drzwi 7 597,00 zł z montazem.ale to byl pierwszy wykonawca i w sumie to troche sie sam wprosil bo przyjechal razem z gosciem od schodow hihihhihii.Tak wiec powiedzielismy mu tak troche na odczepnego co chcemy a teraz jak zobaczylismy wycene to juz napewno go nie wezmiemy. Nie wiem ,czy wiesz,ale ja mam drzwi z oknoplastu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts