anula25 07.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Cześc dziewczyny:) Ewka,no nareszcie.Myślałam,że zasypało Was..........łącznie z łączem;) Anulka,pamiętam jak sama wybierałam obrączki,a tu już 11 latek mineło:) Co do mojej ścianki kolankowej obiecuję,że dzisiaj obmierzę.............słowo harcerza! My mamy podniesioną o jeden porotherm i wieniec czyli o dwa pustaki.Uważam ,że teraz jest ok.Pobuszuj w moim dzienniku tam masz zdjęcia pomieszczeń.Zobaczysz czy ,to Ci odpowiada. Dobrze Danusiu, czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.12.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Ewuś masz podnesione o jeden max. Jeden byl już w projekcie, a ty dodałaś jeszcze jeden więc razem 2 i wieniec. A ja mam teraz 3 cegły i wieniec (jedna z projektu i dołozone 2). Ale nie wiem czy to nie za dużo z murłatą będzie prawie metr. Ewa, masz jakieś mebelki ustawione pod ścianką kolankową? niewiele:cool: ale zrobię kilka fotek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.12.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 na dzień dzisiejszy u mnie jest tak: http://picasaweb.google.com/ewawoj00/ScianaKolankowa02?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 07.12.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Dziękuję Ewa za zdjęcia. Ładnie prezentuje się Wasz domek wewnątrz, bardzo ładne kolory ścian w pokojach - pastele i mocniejszy akcent - super. Jestem spokojna, teraz wiem, że jeżeli zdecyduję się na obniżenie ścianki kolankowej to i tak zawsze coś się pod nią zmieści, a pokój nadal będzie przestronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 08.12.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dziękuję Ewa za zdjęcia. Ładnie prezentuje się Wasz domek wewnątrz, bardzo ładne kolory ścian w pokojach - pastele i mocniejszy akcent - super. Jestem spokojna, teraz wiem, że jeżeli zdecyduję się na obniżenie ścianki kolankowej to i tak zawsze coś się pod nią zmieści, a pokój nadal będzie przestronny. fajnie, że podoba się Tobie mój Orionek:) wczoraj doszła do mnie druga sztuka tapety do przedpokoju także w sobotę bierzemy się za tapetowanie:D miałam problem z tą tapetą bo jedną sztukę kupiłam w Castoramie i doszliśmy do wniosku, że jedna będzie za mało więc poszłam dokupić drugą i klops okazało się, że już tych tapet nie ma. Całe szczęście jest internet i udało mi się ją dokupić. Aniu pokoje wydają się takie małe dopóki nie da się tynków i kolorów dopiero po tym nabierają kształtów i teraz odwrotnie wydaje mi się, że mogłyby być ciut mniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.12.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ewuś.........................zazdroszczę Anulka,więc tak:ścianka kolankowa ma 0,63m wysokości - z murłatą ok.80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.12.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Cześć Danka:) a jak u Ciebie postępują prace????????? nic sie nie chwalisz:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 10.12.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 fajnie, że podoba się Tobie mój Orionek:) wczoraj doszła do mnie druga sztuka tapety do przedpokoju także w sobotę bierzemy się za tapetowanie:D miałam problem z tą tapetą bo jedną sztukę kupiłam w Castoramie i doszliśmy do wniosku, że jedna będzie za mało więc poszłam dokupić drugą i klops okazało się, że już tych tapet nie ma. Całe szczęście jest internet i udało mi się ją dokupić. Aniu pokoje wydają się takie małe dopóki nie da się tynków i kolorów dopiero po tym nabierają kształtów i teraz odwrotnie wydaje mi się, że mogłyby być ciut mniejsze:) Ewuś nie żartuj z tymi mniejszymi pokojami. W pokojach ze skosami musi być przestrzeń. Życzę udanego tapetowania Tak, bez internetu, to ani rusz w dzisiejszych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 10.12.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ewuś.........................zazdroszczę Anulka,więc tak:ścianka kolankowa ma 0,63m wysokości - z murłatą ok.80cm Dzięki Danusiu. Ze zdjęć w Twoim dzienniku myślałam, że masz wyższą ściankę kolankową. 2 cegły po 25cm, wieniec też ok. 25cm (jak na moje oko) i murłata 14cm - to daje ok. 90 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.12.2010 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Cześć Danka:) a jak u Ciebie postępują prace????????? nic sie nie chwalisz:cool: A,bo wszystko ciągnie się jak flaki w oleju;).Z drugiej strony człowiek cieszy się,że kasa za robociznę zostaje w kieszeni:)...........i tak w kółko. Nie zdążymy w tym roku z elewacją "tak na cacy",bo facet od balustrad zrobił nas w balona.Listwy ozdone-tzw.ramki okienne i podokienne poczekają do wiosny,tynki i kolorek:(.W tej chwili mężuś ociepla poddasze,później szpachlowanie góry iiiiiii......................coraz bliżej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.12.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dzięki Danusiu. Ze zdjęć w Twoim dzienniku myślałam, że masz wyższą ściankę kolankową. 2 cegły po 25cm, wieniec też ok. 25cm (jak na moje oko) i murłata 14cm - to daje ok. 90 cm?? O którym zdjęciu mówisz? Możliwe,że było pstryknięte przed wylaniem posadzki;) Posadzka 5cm + 5cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 11.12.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 A,bo wszystko ciągnie się jak flaki w oleju;).Z drugiej strony człowiek cieszy się,że kasa za robociznę zostaje w kieszeni:)...........i tak w kółko. Nie zdążymy w tym roku z elewacją "tak na cacy",bo facet od balustrad zrobił nas w balona.Listwy ozdone-tzw.ramki okienne i podokienne poczekają do wiosny,tynki i kolorek:(.W tej chwili mężuś ociepla poddasze,później szpachlowanie góry iiiiiii......................coraz bliżej przeprowadzki znam to:cool: opcja "zrób to sam" rozciąga wszystko w czasie ale pocieszeiem jest pozostająca w kieszeni kasa a to akurat przy końcówce baaaardzo się przydaje:yes: my na wiosnę plnujemy zająć się przodem czyli płot, brama wjazdowa i kostka, później tynk, kolor i podbitka ale czy to nam wyjdzie to zobaczymy Danka a co z dołem co masz zrobione???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 11.12.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Ewuś nie żartuj z tymi mniejszymi pokojami. W pokojach ze skosami musi być przestrzeń. Życzę udanego tapetowania Tak, bez internetu, to ani rusz w dzisiejszych czasach hi,hi Aniu jak się wprowadziłam to było wszystko ok, i wielkość pokoi też była wystarczająca ale teraz zimą mogłyby być troszkę mniejsze ze względu na ogrzewanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 11.12.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 O którym zdjęciu mówisz? Możliwe,że było pstryknięte przed wylaniem posadzki;) Posadzka 5cm + 5cm styropianu. No fakt, to było przed wylaniem posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 11.12.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 hi,hi Aniu jak się wprowadziłam to było wszystko ok, i wielkość pokoi też była wystarczająca ale teraz zimą mogłyby być troszkę mniejsze ze względu na ogrzewanie:D Ja cały czas boję się o to ogrzewanie. Wiadomo mniejszy domek, mniejsze rachunki. Szukaliśmy projektu 120m2, a wyszło 140 - cały czas myślę że to za dużo ale inne nam się nie podobały układem wewnąrz i napewno też będziemy na ogrzewanie narzekać Wszystkich to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Danka a co z dołem co masz zrobione???? Ewuś,prawie cały dół jest wyszpachlowany-prawie,bo został gabinet,pom.gosp.,i garaż. Łazienkę mamy wykafelkowaną-jeszcze kibelek,zlew,lustro.Kabina jest:). Kafle w w jadalni,kuchni,hollu,wiatrołapie SĄ,ale troszkę zabrakło i jestem zmuszona czekac Tak,więc sama widzisz skaczemy z kawiatka na kwiatek;) Zapomniałam-mam tak na 100% wykończoną kotłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 No fakt, to było przed wylaniem posadzki Anulka,od tych 68cm(po wylaniu posadzki) musisz odjac np.1cm-1,5 np.na panel,płytkę.Oprócz tego zabudowe skosów (k-g,wełna)-odchodzi kolejne 5cm. Na gotowo(oczywiście w przybliżeniu) zostaje 61,5cm wysokości ścianki kolankowej. {Zaraz Ci coś jeszcze wyjaśnię.My dajemy 5cm wełny pod krokwie-dodatkowo.Oprócz tego poszło 20cm na ocieplenie dachu miedzy krokwie.} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Anulka,od tych 68cm(po wylaniu posadzki) musisz odjac np.1cm-1,5 np.na panel,płytkę.Oprócz tego zabudowe skosów (k-g,wełna)-odchodzi kolejne 5cm. Na gotowo(oczywiście w przybliżeniu) zostaje 61,5cm wysokości ścianki kolankowej. {Zaraz Ci coś jeszcze wyjaśnię.My dajemy 5cm wełny pod krokwie-dodatkowo.Oprócz tego poszło 20cm na ocieplenie dachu miedzy krokwie.} Dziękuję Danusiu za szczegółowe wyjaśnienia Muszę to wszystko sobie policzyć. Jeżeli chodzi o ocieplenie poddasza, to wiem, że min 25cm. Kolega dał tylko 18 cm i teraz narzeka. A dawaliście w sypialniach folię paroizolacyjną, czy tylko w łazience? Edytowane 12 Grudnia 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dziewczyny, czy okna dachowe macie takich rozmiarów jak w projekcie? Nigdy nie miałam takich okien, więc nie mam pojęcia czy są za duże czy za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dziękuję Danusiu za szczegółowe wyjaśnienia Muszę to wszystko sobie policzyć. Jeżeli chodzi o ocieplenie poddasza, to wiem, że min 25cm. Kolega dał tylko 18 cm i teraz narzeka. A dawaliście w sypialniach folię paroizolacyjną, czy tylko w łazience? Aniu,nie ma za co Co do folii,to my dajemy wszędzie taką srebną........wybacz nie pamiętam nazwy.Wiem,że jest bardzo dobra i droga.Dostaliśmy gratis;) Postaram się popstrykac zdjęcia w wolnej chwili tak, abyś mogła sobie porównac poźniej ze swoją robotą Jeśli chodzi o okienka - mamy 140(jeszcze krótsze w gadrerobie) i nam, to zupełnie wystarczy.Wiem,że w projekcie są 78x160. Aniu,ile dajecie styropianu w posadzkę na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts