anula25 12.12.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Danusiu my zaczynamy dopiero w przyszłym roku, pisałam o tym jakiś czas temu (problemy z budowlańcami, nikt nie chciał zacząć w tym roku). A tak wypytuję, gdyż teraz muszę wszystko przemyśleć, bo później nie ogarnę tego wszystkiego (wesele) Wieczorami internet i czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ewuś,prawie cały dół jest wyszpachlowany-prawie,bo został gabinet,pom.gosp.,i garaż. Łazienkę mamy wykafelkowaną-jeszcze kibelek,zlew,lustro.Kabina jest:). Kafle w w jadalni,kuchni,hollu,wiatrołapie SĄ,ale troszkę zabrakło i jestem zmuszona czekac Tak,więc sama widzisz skaczemy z kawiatka na kwiatek;) Zapomniałam-mam tak na 100% wykończoną kotłownię oj, to masz już dużo zrobione a fotki gdzie???????? jak są kafle na posadzce to jeszcze tylko kolor na ścianie i koniec:wiggle: my mamy już ścianę wytapetowaną ale brakuje nam wykończenia listwą przy schodach ale niestety do świąt już nie zdążymy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A jeżeli chodzi o parter, to sama nie wiem. Chcemy w kuchni, hollu i łazince podłogówkę, a w salonie grzejnik. Znajomi mają cały dół w podłogówce i dali 3cm na rurki od podłogówki, taki specjalny stryropian i przed wylaniem posadzki jeszcze 5 cm. Albo na odwrót. Jutro zapytam się dokładnie, to tobie napiszę. Martwi mnie to, że podłogówka zmniejsza wysokość pomieszczeń. Chyba na etapie funadamentów trzeba już uwzględnić podłogówkę, jak to jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dziewczyny, czy okna dachowe macie takich rozmiarów jak w projekcie? Nigdy nie miałam takich okien, więc nie mam pojęcia czy są za duże czy za małe? my mamy VELUXA 78x140. Okna mamy wstawione w każdym pokoju i jedno w łazience tylko tam musisz dać "łazienkowe" (takie białe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A jeżeli chodzi o parter, to sama nie wiem. Chcemy w kuchni, hollu i łazince podłogówkę, a w salonie grzejnik. Znajomi mają cały dół w podłogówce i dali 3cm na rurki od podłogówki, taki specjalny stryropian i przed wylaniem posadzki jeszcze 5 cm. Albo na odwrót. Jutro zapytam się dokładnie, to tobie napiszę. Martwi mnie to, że podłogówka zmniejsza wysokość pomieszczeń. Chyba na etapie funadamentów trzeba już uwzględnić podłogówkę, jak to jest u Ciebie? u nas jest podłogówka właśnie w kuchni, jadalni, wiatrołapie, korytarzu i łazience w sumie tam gdzie kafla to i podłogówka ale wszędzie mamy zainstalowane grzejniki. Nie pamiętam żebyśy na etapie fundamentów przeliczali podłogówkę ale bym musiała się podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Ewa, a wysokość w pomieszczeniach masz taką jak w projekcie? Ja też muszę jeszcze podpytać, jak to jest dokładnie. Edytowane 12 Grudnia 2010 przez anula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Gratuluję położenia tapety, kolejny etap wykańczania za Tobą Zamęczę was pytaniami Ewa ty masz tak jak Danusia na gotowo ścianka kolankowa od podłogi do skosu ok. 80cm i też wydłużałaś dach o jedną dachówkę czy zmieniałaś kąt nachylenia dachu? Kiedy ja tak będę cieszyć się swoim domkiem - denerwuje mnie to czekanie Jak zrobiliśmy z narzeczonym ogrodzenie (na czas budowy) to tak się cieszyliśmy jakby to już był dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Danusiu my zaczynamy dopiero w przyszłym roku, pisałam o tym jakiś czas temu (problemy z budowlańcami, nikt nie chciał zacząć w tym roku). A tak wypytuję, gdyż teraz muszę wszystko przemyśleć, bo później nie ogarnę tego wszystkiego (wesele) Wieczorami internet i czytam. Pamiętam,pamiętam.I zauważyłam,że lubisz byc przygotowana .To tak jak ja;) Dlatego zaproponowałam Ci ,że zrobię bardzo dokładne zdjęcia (czyli o ok. 100 szt. więcej) tak,abyś mogła porównac później ze swoją robotą. U nas na dole jest podłogówka w salonie (+kaloryfer pod oknem tzw.kolejowym,bo mąż się uparł),w jadalni,kuchni.hollu,wiatrołapie,łazience,troszkę w pom.gosp.(tam idzie rozdzielnia) W kotłowni nic,bo po co.W garażu i gabinecie kaloryferki.Właściwie chciałam wszędzie podłogówkę,ale hydraulik odradził nam w sypialniach. U nas kolejnośc wygladała tak: -chudziak -20cm styropianu podłogowego -posadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Zapomniałam jeszcze napisac o górze.Podlogówka w korytarzu,łazience i pralni(tutaj jeszcze dodatkowo kaloryfer).Pozostałe pom. kaloryfery pod okienkami dachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 oj, to masz już dużo zrobione a fotki gdzie???????? jak są kafle na posadzce to jeszcze tylko kolor na ścianie i koniec:wiggle: my mamy już ścianę wytapetowaną ale brakuje nam wykończenia listwą przy schodach ale niestety do świąt już nie zdążymy:( Ewka,mam taki syfek,że aż wstyd pokazywac Najważniejsze,że spędzisz święta w swoim domku,a na listwy machnij "łapką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Gratuluję położenia tapety, kolejny etap wykańczania za Tobą Zamęczę was pytaniami Ewa ty masz tak jak Danusia na gotowo ścianka kolankowa od podłogi do skosu ok. 80cm i też wydłużałaś dach o jedną dachówkę czy zmieniałaś kąt nachylenia dachu? Kiedy ja tak będę cieszyć się swoim domkiem - denerwuje mnie to czekanie Jak zrobiliśmy z narzeczonym ogrodzenie (na czas budowy) to tak się cieszyliśmy jakby to już był dom z tego co wiem to kątu nachylenia dachu nie zmienialiśmy, mamy szersze lukarnie i brak nam jednego komina może dlatego dach wygląda troszkę inaczej. Aniu przyjdzie i na Ciebie czas;) każady z nas przechodził to samo i każda zrobiona rzecz cieszyła niesamowicie. Jak wylaliśmy fundamenty to ustawiałam meble w salonie:D także ciesz się każdą chwilą bo to daje dużo radości i satysfakcji, że coś już jest i będzie kolejny etap i kolejny aż do momentu przeprowadzki:wiggle: a czekaniem to się nie przejmuj bo taka budowa uczy cierpliwości i to bardzo z pewnością się o tym przekonasz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ewka,mam taki syfek,że aż wstyd pokazywac Najważniejsze,że spędzisz święta w swoim domku,a na listwy machnij "łapką" eeee, przesadzasz porób fotki:yes: Danka ja nie tylko już na listwy machnęłam ręką wszystko przerzucam na wiosnę i chyba mi tej wiosny zabraknie ale teraz święta już będą a po choinkę już w następną sobotę jadę coby dłużej poczuć magię świąt a do kuchni założyłam taką firankę i pokażę Wam efekty naszego tapetowania: http://picasaweb.google.com/ewawoj00/Swieta?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Zapomniałam jeszcze napisac o górze.Podlogówka w korytarzu,łazience i pralni(tutaj jeszcze dodatkowo kaloryfer).Pozostałe pom. kaloryfery pod okienkami dachowymi. w korytarzu będziesz miała podłogówę? to tam dajesz kafle nie panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dziękuję Dziewczyny za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ewa śliczna tapeta, a firanka super pomysł Lubię takie akcenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dziękuję Dziewczyny za wszelką pomoc a denerwujesz się już weselem czy jeszcze jesteś spokojna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 z tego co wiem to kątu nachylenia dachu nie zmienialiśmy, mamy szersze lukarnie i brak nam jednego komina może dlatego dach wygląda troszkę inaczej Nawet nie zauważyłam że nie masz jednego komina :-0 A ściankę kolankową masz tak jak Danusia na gotowo od podłogi do skosu ok. 80cm i też wydłużałaś dach o jedną dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 12.12.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 a denerwujesz się już weselem czy jeszcze jesteś spokojna? Jeszcze spokojna Ale to już tylko 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ewa śliczna tapeta, a firanka super pomysł Lubię takie akcenty. brakuje nam przy schodach wykończenia ale cóż już tego akurat nie zdążymy do świąt. Teraz ze stryszku muszę poznosić jakieś świąteczne ozdoby i to dopiero będzie szaleństwo bo jest gdzie wieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.12.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Jeszcze spokojna Ale to już tylko 8 miesięcy niby tak dużo czasu ale na takie dokładne zaplanowanie wszystkiego to nie jest to dużo. A suknia już się robi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts