anula25 21.03.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Cześć.Z nowinek to mamy zdjęty humus ale fundamenty muszą poczekać do kwietnia. Mam inny problem. Budujemy z porotherm 24cm i w związku z tym udałam się do Pani architekt żeby przygotowała nam fundamenty dla geodety. A ona że trzeba nowe osie ścian no i zrobiła ale okazało się że dom powiększy mi się z każdej strony o 3cm! Podobno ta opcja wprowadza jak najmniej zmian do projektu, odnośnie stropu itd. Jak to było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hej Danusiu:)... jak sie skończyła sprawa z nadanym numeren domu??? wszystko po Twojej mysli??? Cześc Kaluś! Póki co nie otrzymałam jeszcze pisma.W tym tygodniu mija m-ąc...........chyba muszę się przypomniec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ładniutkie drzwi wewnętrzne:) ale coś mało nowych fotek u mnie prace ruszą za tydzień i bierzemy się za przód: część I płot a pod koniec kwietnia część II kostka brukowa. Powoli wzgogacam domek o oświetlenie;) mam już w kuchni i jadalni:) Będą,będą.....od wczoraj montują się schody!!!!! Dzisiaj zostały polakierowane stopnie.Reszta w poniedziałek. Ewka, pokaż swoje lampy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Cześć. Z nowinek to mamy zdjęty humus ale fundamenty muszą poczekać do kwietnia. Mam inny problem. Budujemy z porotherm 24cm i w związku z tym udałam się do Pani architekt żeby przygotowała nam fundamenty dla geodety. A ona że trzeba nowe osie ścian no i zrobiła ale okazało się że dom powiększy mi się z każdej strony o 3cm! Podobno ta opcja wprowadza jak najmniej zmian do projektu, odnośnie stropu itd. Jak to było u Was? Aniu,do osi ściany musisz dodac 11-12cm na zewnątrz.Nie chce wprowadzac Ciebie w błąd.Nie pamiętam już jak to było. A gdzie zdjęcia z humusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 23.03.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam ponownie (ponownie, bo juz kiedyś tu byłam:) ) Pięne drzwi wewnętrzne koniecnzie muisz nadrobić zaległości zdjęciowe... Ale ja o piec (znó) chciałam zapytać jak się sprawował przez zimę? ile palił groszku? jak mało to jakie ustawienia? U nas tak średnio, bo były dni że palił tego groszku masakryczne ilości... i G narzeka, że często trzeba go czyścić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 23.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Danusiu nie mam pojęcia z tymi osiami ścian! Czy u was też zwiększył się dom od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.03.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam ponownie (ponownie, bo juz kiedyś tu byłam:) ) Pięne drzwi wewnętrzne koniecnzie muisz nadrobić zaległości zdjęciowe... Ale ja o piec (znó) chciałam zapytać jak się sprawował przez zimę? ile palił groszku? jak mało to jakie ustawienia? U nas tak średnio, bo były dni że palił tego groszku masakryczne ilości... i G narzeka, że często trzeba go czyścić... Pozdrawiam Cześc Iwuś,my jesteśmy zadowoleni z pieca.Paliliśmy drzewem,ekogroszkiem,ekogroszkiem wymiesznym z miałem.Czyściliśmy częściej przy drzewie.Troszkę nam poszło eko,bo nie mieliśmy na początku ocieplonego poddasza.........późniek było ok.Pierwszy rok zawsze jest droższy w ogrzewniu-chata musi się wygrzac.Zobaczysz w tym roku będzie Wam palił o wiele mniej.Mój twierdzi,że czyści się go bardzo sprawnie.Co do ustawień,to jeszcze próbujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.03.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Danusiu nie mam pojęcia z tymi osiami ścian! Czy u was też zwiększył się dom od wewnątrz? Aniu,gratuluję! Powiększył się dom.Sam salon o ok.1,5-2m.Jak będziesz kupowac panele,płytki policz sobie sama metry-nie bierz wymiarów z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 24.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Aniu,gratuluję! Powiększył się dom.Sam salon o ok.1,5-2m.Jak będziesz kupowac panele,płytki policz sobie sama metry-nie bierz wymiarów z projektu. Dzięki Danusiu. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że zmiana szerokości ścian wpłynie na zmianę wymiarów domu. Muszę zapytać architekta jakie będą wymiary pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.03.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Aniu,ja też się nie spodziewałam.W końcu byłam u architekta!Zgłaszałam zmianę materiału na ściany zewnętrzne,ale nic nie wspominał o zwiększeniu się metrów domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 26.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Danusiu a co mówiliście dla geodety, przecież jest linia zabudowy, której nie można przekraczać? Czy mieliście zmianę szerokości ścian przed złożeniem dokumentów o pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.03.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Aniu,nie mieliśmy żadnych zmian w projekcie dotyczących grubości ścian.Jedyną zmianą jaką dokonaliśmy było skrócenie garażu o 12cm,ponieważ dom nie mieścił się nam na działcę.Geodeta jedynie zadał pytanie z czego budujemy i jakie dajemy grube ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Danusiu.....śliczne drzwi:) jaka to firma??czy schody masz juz gotowe? czekam na zdjęcia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.03.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Lini zabudowy nie przekraczaliśmy.W warunkach mamy napisane:8m z przodu,lewy bok 5m,prawy 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.03.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Danusiu.....śliczne drzwi:) jaka to firma?? czy schody masz juz gotowe? czekam na zdjęcia!! Cześc Kaluś - dziękuję Drzwi robił nam stolarz.Ceny firmowych są przesadzone.A tak mam drewniane i takie jak chciałam;) Schody prawie skończone.W poniedziałek zamontuje nam jeszcze tralki i będzie gotowe.Nawet nie wiesz jak mnie korci wstawic zdjęcia,ale poczekam jak będą w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 a możesz zdradzić ile stolarz wołał za takie cudne drzwi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 26.03.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Kaluś,poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 30.03.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witaj Danusiu...Schody są śliczniutkie....cudne... Bardzo mi się podobają... Pozdrawiam. My dzisiaj zalaliśmy fundamenty:)Czyli się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.03.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witaj Danusiu... Schody są śliczniutkie....cudne... Bardzo mi się podobają... Pozdrawiam. My dzisiaj zalaliśmy fundamenty:)Czyli się zaczęło. Dziękuję Justynko i oczywiście gratuluję wbicia pierwszej łopaty ...........teraz się zacznie;) Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 30.03.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Wspaniale schody....ponadczasowe...ja mysle o kutych...tzn stopnie w drewnie a porecze kute...Jeszcze raz gratuluje swietnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts