Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Cześć.

Z nowinek to mamy zdjęty humus ale fundamenty muszą poczekać do kwietnia. Mam inny problem. Budujemy z porotherm 24cm i w związku z tym udałam się do Pani architekt żeby przygotowała nam fundamenty dla geodety. A ona że trzeba nowe osie ścian no i zrobiła ale okazało się że dom powiększy mi się z każdej strony o 3cm! Podobno ta opcja wprowadza jak najmniej zmian do projektu, odnośnie stropu itd. Jak to było u Was?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ładniutkie drzwi wewnętrzne:) ale coś mało nowych fotek;)

u mnie prace ruszą za tydzień i bierzemy się za przód: część I płot a pod koniec kwietnia część II kostka brukowa.

Powoli wzgogacam domek o oświetlenie;) mam już w kuchni i jadalni:)

Będą,będą.....od wczoraj montują się schody!!!!!:)

Dzisiaj zostały polakierowane stopnie.Reszta w poniedziałek.

Ewka, pokaż swoje lampy!

Cześć.

Z nowinek to mamy zdjęty humus ale fundamenty muszą poczekać do kwietnia. Mam inny problem. Budujemy z porotherm 24cm i w związku z tym udałam się do Pani architekt żeby przygotowała nam fundamenty dla geodety. A ona że trzeba nowe osie ścian no i zrobiła ale okazało się że dom powiększy mi się z każdej strony o 3cm! Podobno ta opcja wprowadza jak najmniej zmian do projektu, odnośnie stropu itd. Jak to było u Was?

Aniu,do osi ściany musisz dodac 11-12cm na zewnątrz.Nie chce wprowadzac Ciebie w błąd.Nie pamiętam już jak to było.

A gdzie zdjęcia z humusu?;)

Witam ponownie (ponownie, bo juz kiedyś tu byłam:) )

Pięne drzwi wewnętrzne :D koniecnzie muisz nadrobić zaległości zdjęciowe...

Ale ja o piec (znó) chciałam zapytać:) jak się sprawował przez zimę? ile palił groszku? jak mało to jakie ustawienia? U nas tak średnio, bo były dni że palił tego groszku masakryczne ilości... i G narzeka, że często trzeba go czyścić...

Pozdrawiam

Witam ponownie (ponownie, bo juz kiedyś tu byłam:) )

Pięne drzwi wewnętrzne :D koniecnzie muisz nadrobić zaległości zdjęciowe...

Ale ja o piec (znó) chciałam zapytać:) jak się sprawował przez zimę? ile palił groszku? jak mało to jakie ustawienia? U nas tak średnio, bo były dni że palił tego groszku masakryczne ilości... i G narzeka, że często trzeba go czyścić...

Pozdrawiam

Cześc :)

Iwuś,my jesteśmy zadowoleni z pieca.Paliliśmy drzewem,ekogroszkiem,ekogroszkiem wymiesznym z miałem.Czyściliśmy częściej przy drzewie.Troszkę nam poszło eko,bo nie mieliśmy na początku ocieplonego poddasza.........późniek było ok.Pierwszy rok zawsze jest droższy w ogrzewniu-chata musi się wygrzac.Zobaczysz w tym roku będzie Wam palił o wiele mniej.Mój twierdzi,że czyści się go bardzo sprawnie.Co do ustawień,to jeszcze próbujemy.;)

Aniu,gratuluję! :)

Powiększył się dom.Sam salon o ok.1,5-2m.Jak będziesz kupowac panele,płytki policz sobie sama metry-nie bierz wymiarów z projektu.

Dzięki Danusiu. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że zmiana szerokości ścian wpłynie na zmianę wymiarów domu. Muszę zapytać architekta jakie będą wymiary pomieszczeń.

Danusiu.....śliczne drzwi:)

jaka to firma??

czy schody masz juz gotowe? czekam na zdjęcia!!

Cześc Kaluś :)- dziękuję:)

Drzwi robił nam stolarz.Ceny firmowych są przesadzone.A tak mam drewniane i takie jak chciałam;)

Schody prawie skończone.W poniedziałek zamontuje nam jeszcze tralki i będzie gotowe.Nawet nie wiesz jak mnie korci wstawic zdjęcia,ale poczekam jak będą w całości.