Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Danka. Pozwolę wtrącić się do Twojego wątku. Pytałem się na ogólnym jak zrobić łuki nad schodami i tarasem (nie dostałem odpowiedzi). W Twoim dzienniku widziałem, że zalaliście strop prosto. Może Ty mi wytłumaczysz jak będziecie robić te łuki???

Cześc Bikkers....... cieszę się,że jednak zdecydowałeś się na budowę Oriona :)

Właśnie w tej chwili zajęliśmy się sztukaterią elewacji.Łuki mamy wykonane z styropianu.Zauważyłam,że inni wylewali z betonu,ale po co?Aby jedynie wiecej roboty np. z szalunkami,a wykończenie jest i tak takie same.

W wolnej chwili(może dzisiaj) pstryknę parę zdjęc i wstawię w dzienniku.

Witaj Danusiu!

W środę się zaczyna, dzisiaj dostałam tel., że w środę budowlańcy wchodzą na budowę. Serce mi szybciej ze stresu zabiło :-)

Mamy już zrobione wykopy ale mój przyszły robił zdjęcia aparatem tel. i nie zdążyłam przed jego wyjazdem zgrać na kompa więc nie pochwalę się :-(

Cześc Bikkers....... cieszę się,że jednak zdecydowałeś się na budowę Oriona :)

Właśnie w tej chwili zajęliśmy się sztukaterią elewacji.Łuki mamy wykonane z styropianu.Zauważyłam,że inni wylewali z betonu,ale po co?Aby jedynie wiecej roboty np. z szalunkami,a wykończenie jest i tak takie same.

W wolnej chwili(może dzisiaj) pstryknę parę zdjęc i wstawię w dzienniku.

A to nie jest drożej, czy nie ma znaczenia?

Aniu, mamy 3 kanały wentylacyjne plus jeden dymowy.

Kanał wentylacyjny z małej łazienki jest poprowadzony w zabudowanej ścianie w górnej łazience.

Tak z ciekawości- po co dodatkowy kanał w kominie?

Myślałam żeby dobudować kanał spalinowy w razie gdyby kiedyś tak wzrosły ceny ogrzewania gazem, że bardziej opłacałoby się coś innego (jakby nie patrzeć wszystko idzie w górę). Ale i tak już za późno bo mamy już ułożone zbrojenie. Jutro odbiór i w czwartek zalewamy ławy :-) Na weekend wrzucę kilka fotek.

Danusiu mam pytanie odnośnie fundamentów. SIPLAST PRIMER używa się na bloczki, a na to jeszcze dysperbit żeby przykleić styropian?

Jakiej papy użyliście na ławy, chodzi mi o to jakiej firmy tej samej co SIPLAS PRIMER czyli papę Fundament Szybki Profil SBS??

Edytowane przez anula25