Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Jestem u Ciebie pierwszy raz i od razu po prośbie :oops:Na wątku o elewacjach doczytałam że Twój M się tym zajmuje wiec proszę o porade.Mam zamiar ocieplić dom styropianem grafitowym (15 cm Austrotherm) i mam problem z wybraniem do niego kleju (wolałabym robić bez kołkowania wiec klej musi być naprawde sprawdzony-dobry) .Mój wykonawca proponuje system Weber (pracuje na tym ) ale z tego co doczytałąm oni do styropianu grafitowego zalecaja już ten klej którym klei się również siatkę a co za tym idzie dużo droższy (KS 125) Czy klej z Ceresitu lub Kabe byłby równie mocny ?(chodzi o klej typowo do styropianu czy także muszę kupić klej do siatki zbrojeniowej?)

Będę wdzieczna za jakieś sugestie w którym kierunku iść bo pogubiłam sie już w tych wycenach :bash:

Aniu,dawaliśmy dysperbit.....przepraszam zapomniałam;)

Justynko,dziękuję za odpowiedź........doszła wiadomośc:)

Muszę poszukac w inspiracjach,czy mam coś ciekawego z czarnych łazienek.U siebie zdecydowałam się właśnie na czarną(tą górną).Niestety jest jeszcze nie skończona,więc nie ma się czym chwalic.........płytki czarne z białymi żyłkami.

Kakusek,możesz śmiało zastosowac klej do styropianu np.Ceresit,Kabe(nie musi to byc klej do siatki).Informacja sprawdzona.

Danusiu możesz napisać mi nazwę styropianu jaki stosowaliście do ocieplenia fundamentów? Wykonawca chce położyć mi zwykły taki jaki stosuje się do ocieplania ścian budynku.

Aniu,należy zastosowac sytropian twardy taki jaki daje się na posadzki.Zwykły nie może byc.Jeśli chodzi o nazwę,to podam ci ją jutro-ok?

Danusiu mam techniczne pytanie. Pamiętam, że obniżyliście podłogę na gruncie i daliście 20cm styropianu, na to idzie podłogówka. Rozumiem, że ułożenie podłogówki spowodowało obniżenie wysokości pomieszczeń?

Aniu,wysokośc pomieszczeń mamy tak jak w projekcie.Po prostu daliśmy niżej chudziak.