Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Powiem Tobie Danusiu, że jestem załamana budową. Kompletnie się na tym nie znam. Wszystko na ostatnią chwilę. Mamy garaż wolnostojący i jest problem z poziomem na jaki go wynieść - architekt źle określiła i poziom domu i garażu. Do tego kierownik budowy wyjechał na miesiąc i jestem zdana sama na siebie. Jeszcze dobrze się nie zaczęło a już mam ochotę to przerwać. Do tego budowlaniec marudzi że robię jeden dzień przerwy, bo szukam kogoś kto mi pomoże w tych poziomach. Jakby tego było mało mam dwa dni na projekt łazienek dla wykonawcy instalacji pod posadzką.

A przygotowania do ślubu w lesie.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja na przemian wymyślam raz czarna raz jasna... Chodzi mi o tą na dole. Nie wiem już sama. Mam jeszcze troszkę czasu więc może coś wpadnie w oko ostatecznie.Zostawiłam tobie u siebie jedną z moich inspiracji ogrodowych jak znajdziesz chwilkę to kuknij:)

Witam,

jeżeli mogę się wtrącić - łazienka na dole jest mała, to lepiej dać jasny kolor. Ja uważam, że czarny jest ok. ale w dużych pomieszczeniach.

Danusiu czy możesz napisać lub wkleić zdjęcie górnej łazienki? Chodzi mi o wannę, nie wiem o ile ją przesunąć, nie chcę żeby była za blisko skosu. Nie mam wyobrażenia jak to wygląda.

Aniu,postaram się wkleic zdjęcie.Mam zostawione puste miejsce(przy lewym kancie komina) tak,abym mogła kombinowac z utawieniem wanny.Niektóre mają odpływ wody na środku a inne przy końcu.Nie miałam pojęcia jaką wybiorę wannę,więc instalator zaproponował mi takie rozwiązanie.Wiedziałam jedno,że chcę miec wolnostojącą;)

Ps.Aniu,nie zazdroszczę Ci tych decyzji na JUŻ.Wiem jak to jest,ale cieszę się,że miałam obok siebie M.Chyba nie miałabym już siły na nową budowę;).A Twój kierownik nie może ci kogos polecic?

Ja na przemian wymyślam raz czarna raz jasna... Chodzi mi o tą na dole. Nie wiem już sama. Mam jeszcze troszkę czasu więc może coś wpadnie w oko ostatecznie.Zostawiłam tobie u siebie jedną z moich inspiracji ogrodowych jak znajdziesz chwilkę to kuknij:)

Justynko,myślę że jasna łazienka na dole, to dobry pomysł,ale pamietaj ma się Tobie podobac:)

W górnej łazience mam czarna podłoge i czarny komin.Reszta, to będą(bo jeszcze nie ma) białe kafle,które upatrzyłam sobie w Poznaniu i biała tapeta z LM.Wszystkie sanitariaty białe,a dodatki srebne-żyrandol,świece i tak dalej;)..........już o tym marzę:)

Widziałam bardzo fajną kolekcję chyba z paradyża(albo i nie) biało-czarną.Bardzo dużo mozaiki było w tej kolekcji.Jeśli nadal nie bedzie mnie stac na moje wymarzone(gdzies miałam ich zdjęcie),to wlaśnie zainteresuję się ta kolekcją.Jak znajdę zdjęcie to pokaże.

Danusiu czy w łazience na parterze zmieści się pralka? Chciałam ją postawić w pom. gosp. ale tam będzie woda, piec, skrzynka prądowa więc nie wiem czy jest sens ją tam pchać.

Aniu mogłabyś wcisnąc ja pomiędzy zlewem, a oknem,ale nie będzie już miejsca na szafkę np.stojacą i swobodnego dojścia do okna.

Aniu,postaram się wkleic zdjęcie.Mam zostawione puste miejsce(przy lewym kancie komina) tak,abym mogła kombinowac z utawieniem wanny.Niektóre mają odpływ wody na środku a inne przy końcu.Nie miałam pojęcia jaką wybiorę wannę,więc instalator zaproponował mi takie rozwiązanie.Wiedziałam jedno,że chcę miec wolnostojącą;)

Ps.Aniu,nie zazdroszczę Ci tych decyzji na JUŻ.Wiem jak to jest,ale cieszę się,że miałam obok siebie M.Chyba nie miałabym już siły na nową budowę;).A Twój kierownik nie może ci kogos polecic?

Kierownik mnie "olał" i pojechał do sanatorium. Zostałam sama na placu boju.

Danusiu podjęłam próbę zaprojektowania małej łazienki. Nie wiem czy dobrze określiłam wymiary ale wydaje mi się, że zmieści się tam pralka. Łazienka została wydłużona poprzez przesunięcie ścianki do końca i przesunęłam drzwi w stronę wiatrołapu.

Zapis jest krzywy nie wiem czemu. Co myślisz?

łazienka 1.jpg

Edytowane przez anula25

• 2 weeks później...

Aniu,pewnie,że każdy szuka najlepszego kompromisu.Pom.gospodarcze jest wąskie i będzie Ci na pewno niewygodnie.

Bardzo ładnie,to wszystko rozplanowalaś.Przesunięcie drzwi wydaje się najlepszym rozwiązaniem.Zawsze można zabudowac automat fajną szafką;).Nie wiem, czy już Ci pisałam ja mam kabinę 80x100 i jest bardzo wygodna-wypróbowałam;)

Przez cały tydzień miałam "urwanie głowy"

Danusiu nareszcie się odezwałaś. Zmieniłam ustawienie sanitariatów - pralka w kotłowni będzie zabudowana.

Wogóle miałam problemy z murowaniem okien, wykonawca muruje otwory na nie tak jak w projekcie i nie zostawia zapasu np. 2cm więc zamiast okna szerokości180cm będę mieć 176cm - jakoś głupio.

A teraz mam problem z kominem do kominka - chcemy Schiedel'a ale nie wiemy czy RONDO czy RONDO PLUS z ociepleniem, dodam że kominek bez płaszcza wodnego. Masz może jakiegoś znajomego w tej dziedzinie?

Cześć.

Mam dość budowy, za dużo podnieśliśmy dom i teraz wygląda on masakrycznie - jestem załamana. Nikt nam nie doradził, kierownika budowy nie było, a

Wykonawca stwierdził że im wyżej tym lepiej - nie mamy drogi i dlatego tak wyszło.

Teraz będę musiała nawieźć dużo ziemi a dom będzie na górce, dodatkowo muszę obniżyć ściankę kolankową żeby dom nie wyszedł jak wieża.

Odechciało mi się wszystkiego - decyzję o wyniesieniu podjęłam wbrew wstępnym założeniom, a to ich powinnam się trzymać - tak to jest jak zmienia się to co jest już zmienione w projekcie.

Danusiu jakią masz wysokość pomieszczeń? Teraz boję się podnosić, a wyjdzie nam ok. 268cm - nie wiem czy nie mało.

Aniu,rozumiem ciebie doskonale........... cholerne wybory!Ja nie mogę przeżyc kaloryfera drabinkowego(nie w tym miejscu).Nie wspomnę o wymiarze:(.

A może wkleisz zdjęcia z budowy- zobaczę jak prezentuje sie Twój domek?Też mieliśmy i mamy nadal w niektórych miejscach dużo ziemi do nawiezienia.Stan zero 50cm nad ziemią.

Jeśli chodzi o pomieszczenia,to na dole mamy 271 cm.