anula25 09.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Danusiu to masz tak jak ja - mam 46cm. Najgorsze jest to że niepotrzebnie podnieśliśmy o 1 bloczek bo działka jest względnie prosta, jedynie od strony wykusza w jadalni jest dół. Chciałam inaczej a zrobiłam wbrew sobie, a nikt mi nie powiedział że po co tyle wynosić. To dlatego że jestem z tym sama, narzeczony wogóle nie bierze w tym udziału. Danusiu wkleję zdjęcia na weekend - muszę najpierw je zrzucić z telefonu i cyfrówki. Dzisiaj montowali mi nadproża ale otwory na okna są ogromne, ponieważ podnieśliśmy o 20cm na skrzynki od rolet i nie mam jeszcze domurowanych bloczków - na razie od okna w dół mam 3 pustaki, zobaczę jak będzie dach to wtedy mi domurują żeby to miało jakieś proporcje. U nas wyjdzie kilka centymetrów mniej bo nie obniżyliśmy chudziaka i nie zmieściliśmy się w 2,71. Danusiu a ta wysokość jest dla Ciebie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 09.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Danusiu dlaczego masz wymurowane 4 pustaki od okien z przodu w dół. Znowu boję się że mam coś nie tak, bo my mamy 3, to zależy od tego jaką chcę wysokość parapetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.06.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Aniu,mam na cztery pustaki ze względu na wysokośc szafek kuchennych. Na trzy pustaki i cegłę mam okno to duże w salonie(przy wykuszu). My podniesliśmy tak wysoko fundamenty domu,ponieważ chciałam 3 schody .Oprócz tego mamy po jednej stronie spad i dlatego cały humus poszedl na wyrównanie tej wlaśnie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 12.06.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Danka ja też jestem nią zachwycona. Znalazłam ją na forum ogrodowiska. Wiem że jest na allegro cena 1590zł z drzewa tekowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.06.2011 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Justynko,właśnie ją tam znalazłam;).Kiedyś widziałam na allegro,później mi znikła z oczu,ale może ponownie ktoś ją wystawił.Oczywiście pierwsze wrażenie mojego M...ILE ONA KOSZTUJĘ!!!!!!?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 13.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Danusiu czy Wy macie okna takiej szerokości jak w projekcie, 180cm? Pojechałam na budowę i tak przyglądając się stwierdziłam że szerokie, nie potrafię sobie wyobrazić całego domku, na razie mamy tylko parter bez stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.06.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Aniu,dokładnie 1780 mm.Dojdzie rama od okna i będzie ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 16.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Danka mój M reaguje tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 18.06.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Danusiu nie mam kiedy wrzucić zdjęć - nawet nie zgrałam ich na kompa. Ale mam prośbę do Ciebie mogłabyś wrzucić zdjęcie przodu twojego domku na dzień dzisiejszy - jeżeli nie chcesz na forum to na priv. Chciałabym zobaczyć jak wygląda u Ciebie okap, bo muszę zdecydować o ile wydłużamy krokwie i jaki chcemy długi okap.Ile u was wystaje okap po ociepleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.06.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Aniu,a więc tak..............- od ściany do końca krokwi 90cm- do końca dachówki 100cm- do brzegu rynny 110cmZdjęcie wstawię obiecuję,ale mam ostatnio tak mało czasu,że robię 10 rzeczy naraz;)Zwyczajnie zapomniałam.......... sorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 19.06.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A jak ja mam im to powiedzieć. W projekcie jest 60cm, zdecydowaliśmy że podnosimy ściankę o jeden pustak 24cm plus wieniec 24cm plus murłata. No ale chcemy wydłużyć dach. Czy mam powiedzieć że tak jak w projekcie plus wydłużenie o jedną dachówkę? A jak jest z okapem z boku? Danusiu sorry że tyle pytań ale nie znam się na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.06.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Aniu,napiszę ci dokładnie wieczorem.Wydłużyliśmy dach o ok.30 cm - dokładnie o jedną dachówkę,ale jej częśc idzie na zakładkę,więc zostaje 30cm.Dachówka ma ok.40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 21.06.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Tak wyglądał nasz Orion w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 21.06.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Danusiu, a jak macie rozwiązaną kwestię wentylacji małej łazienki i kuchni? Tak jak w projekcie? A co z okapem od kuchenki?Nie mogę dopatrzyć się u Ciebie na dachu kominków wentylacyjnych. My nie mamy spiżarki więc wentylację kuchni planujemy jak w projekcie ale nie wiem co z okapem od kuchenki, nie chcę wykuwać się na zewnątrz, myślałam żeby kanał went. poprowadzić przez poddasze (pokój nad wykuszem) i zabudować - sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilapi 23.06.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 jakie sa wymiary twoich schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilapi 23.06.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 bardzo mi sie podobaja i jestem ciekawa jakie sa dlugie te zabiegowe bo mi fachowiec wyliczył 84 cm wydaje mi sie ze to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 26.06.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Danusiu, gdzie jesteś? Help.............!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.06.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jestem,jestem.Muszę się pochwalić Mieszkamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.06.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Aniu,okap poprowadzony jest na ścianie kuchennej przy wykuszu.Biegnie przez pokój nad kuchnią (ładnie zabudowany). W łazience poprowadziliśmy wentylację nad wc- w miejscu styku sufitu a ściany bocznej(tej dłuższej od prysznica).Dalej przechodzi obok zabudowy geberitu górnej lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.06.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 jakie sa wymiary twoich schodów Dziękuję. Szerokość schodów, to 102 cm a w "zakręcie " 92cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts