anula25 09.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Cześć Danusiu.Dziękuję za odp. Czy twój mąż zna się na foliach dachowych? Nie deskujemy dachu ale chcielibyśmy kupić dobrą folię i nie wiemy którą wziąć - polecają nam TOPFOL. Czy wydłużaliście kominy, czy murowaliście zgodnie z projektem? Mój kierownik to dupa i muszę sama pilnować takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 09.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dziękuję. Masz rację dawno Ciebie nie było Mam takiego szoguna co za 1 miesiąc rok skończy i 7 latkę i mase czasu zabierają i długo nie mieliśmy internetu Koło domu teraz wykańczamy ale zato często z Ewcią się widujemy bardzo często A i teraz na urlopie jestem to wieczorem mogę troche na kompie posiedzieć między karmieniami :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.08.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Cześć Danusiu. Dziękuję za odp. Czy twój mąż zna się na foliach dachowych? Nie deskujemy dachu ale chcielibyśmy kupić dobrą folię i nie wiemy którą wziąć - polecają nam TOPFOL. Czy wydłużaliście kominy, czy murowaliście zgodnie z projektem? Mój kierownik to dupa i muszę sama pilnować takich rzeczy. Aniu,niestety w foliach Ci nie doradzę. Komin został wydłużony do poziomu kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.08.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Mam takiego szoguna co za 1 miesiąc rok skończy i 7 latkę i mase czasu zabierają i długo nie mieliśmy internetu Koło domu teraz wykańczamy ale zato często z Ewcią się widujemy bardzo często A i teraz na urlopie jestem to wieczorem mogę troche na kompie posiedzieć między karmieniami :0 Ewelina,ale ten czas zleciał............niedawno obstawialiśmy co się urodzi,a tu pierwsza świeczka na torcie. A jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 10.08.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Aniu,niestety w foliach Ci nie doradzę. Komin został wydłużony do poziomu kalenicy. Rozumiem, że ten komin, który idzie z kotłowni? A drugi od kominka - tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.09.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Danusiu............gdzie zniknęłaś??? napisz jak sie mieszk??? , pokaz jakies zdjęcia ....jesteśmy ciekawe !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata0303 06.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witaj Danusiu!Gdzie Ty się podziałaś???Jakoś tak nijak bez Ciebie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.12.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Wróciłam !!!!! Dziękuję Wam,że tu byliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.12.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Oj, to witamy na starych śmieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.12.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 dobrze Danusi, że wróciłas:)mieszkasz juuz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 29.12.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Oj, to witamy na starych śmieciach dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 29.12.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 dobrze Danusi, że wróciłas:) mieszkasz juuz?? Mieszkamy już od czerwca.Jest naprawdę super.Można do 23.00 pogrzebać w ogródku;),nikt się nie spieszy.Zupełnie inne życie.A tak :"Piotr musimy jechać,bo dzieciaki jeszcze lekcje,bo głodne,bo kąpać,bo.........". Na początku dostałam po dup...ie od losu,ale co nas nie zabije,to nas wzmocni. W tej chwili planuje ogródek,pewnie jak wiekszość z nas:) i walczę z upartą nornicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 29.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witaj Danusiu. Już po Świętach ale wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.... Super że wróciłaś... Całuski i pozdrowionka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 02.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witaj Danusiu! Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku !!! Bardzo ładna kuchnia U nas na razie budowa się zatrzymała ale pomalutku bierzemy się do pracy. Jesteśmy na etapie szukania okien i kompletnie się na tym nie znamy. Może coś doradzisz? Nasz Orion prezentował się tak w miesiącu wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.01.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Cześć dziewczyny:) Ja,również składam Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!!!:):).Zauważyłam,że jesteście z Justynką na podobnym etapie budowy.Ja wybrałam okna z Oknoplastu i jestem zadowolona.Mój daleki sąsiad montował niedawno okienka z tej firmy i powiem Ci,że w przeciągu roku bardzo dużo zmieniło się w tym temacie.Pojawił się nowy profil PLATINUM coś tam......Może Justyna coś doradzi,bo pewnie sama niedługo będzie zamawiać okienka. Widzę,że nie wstawiłaś okna dachowego w pokoju na kuchnią.A jak z spiżarnią?Zostaję,czy idzie do kasacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 03.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nie wstawialiśmy okna, stwierdziliśmy że nie ma potrzeby. Spiżarka poszła do likwidacji. Jednak uważam, że błędem było wydłużanie krokwi. Dla mnie okap, który mamy teraz, a jest to przed ociepleniem 115 cm, jest za duży. Boję się czy nie trzeba będzie robić jakiś podpór żeby się nie ugiął, co wpłynie niekorzystnie na wygląd domu. Ciężko jest wybrać okna, zwłaszcza, że nie znamy się na tym (jest tyle opcji 3,4,5-komorowe, ciepłe ramki itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 06.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5dfd7284610ab687.html Dziewczyny ja już mam okna od września:). Kupiliśmy okna z firmy Variant wraz z roletami. Okna są z dwiema szybami. 5-cio komorowe.... Kolor brąz obustronny. Wahałam się między tymi co ma Danusia ale jednak firma Variant zaproponowała lepszą ofertę i tak zapadła decyzja.Aniu wiem że wybór jest ogromny a przedstawiciele firm opowiadają różne rzeczy i zachwalają każdą nowość. Ja też nie mogłam się zdecydować ale pomyślałam że kiedyś ludzie nie słyszeli o tych cudach techniki które teraz są a też żyli i budowali i wstawiali okna. Wszystko zależy też od tego ile chcesz wydać pieniędzy na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.01.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Cześć dziewczyny:)Ale dałam popalić z tymi okienkami u Ciebie Justynko;).Aniu,jeśli chodzi o moje okienka z Oknoplastu,to interesowaliśmy się na początku tzw.ciepłym montażem,ale drogo wyszło i przy bliższej obserwacji mąż stwierdził,że nie warto.Wybierając np.profil PLATINIUM zapłaciłabym o 3 tys. drożej.Do tego szprosty w oknach -następne 3 tys.Zrobiła się już różnica 6 tys.Z profilu platinium zrezygnowałam,bo mnie nie zachwycił.Szprosy tzw.patyczaki nie przypadły mi do gustu,więc problem sam się rozwiązał.Nie powiem,bo weneckie były piękne,ale tyle pól do czyszczenia...........dziękuję rozsądkowi,że ich nie wybrałam.Czekam,aż wymyślą ściągane zewnętrzne w plastikach;).Za to dopłaciłam 500zł za ciepłą ramkę,500zł za dodatkowe wzmocnienia antywłamaniowe i grosze za klamki firmy HOPPE(ponoć lepsze).Co mogę Ci jeszcze doradzić?Warto zrezygnować z jednego okienka w garażu(3 wystarczą).Aniu,jest u nas na forum(pewnie wiesz) temat "jakie okna wybrać'......lub coś podobnego.Trochę mi to pomogło,bo wiedziałam później o co pytać.Ale i tak najważniejszy jest montaż.Słyszałam dobrą opinie o Oknoplaście z Gniezna i ich montażu,więc wybór padł szybko.Aaaa i jeszcze jedno niskie progi.Nie pamiętam dokładnie o co chodziło,ale niezbyt dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula25 08.01.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dziękuję Dziewczyny za rady. W naszej okolicy nie znalazłam punktu sprzedaży okien firmy Variant - najbliżej to Poznań 180km. Danusiu również interesował nas ciepły montaż ale - tak jak napisałaś - jak nam okna źle wstawią, to i ciepły montaż nie pomoże. Od początku zrezygnowaliśmy ze szprosów ale chciałam niskie progi (na forum dobrze się o tym wypowiadali). Oj widzę że muszę jeszcze trochę poczytać. Nie wiedziałam o forum "jakie okna wybrać...... - dzięki za info. Pytałam znajomych, którzy się wybudowali ale wiadomo nigdy nie jest w 100% dobrze - trzeba się w końcu na coś zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts