Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Cześć Danusiu.

Dziękuję za odp.

Czy twój mąż zna się na foliach dachowych? Nie deskujemy dachu ale chcielibyśmy kupić dobrą folię i nie wiemy którą wziąć - polecają nam TOPFOL.

Czy wydłużaliście kominy, czy murowaliście zgodnie z projektem? Mój kierownik to dupa i muszę sama pilnować takich rzeczy.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję.

Masz rację dawno Ciebie nie było :)

Mam takiego szoguna co za 1 miesiąc rok skończy i 7 latkę i mase czasu zabierają i długo nie mieliśmy internetu :(

Koło domu teraz wykańczamy ale zato często z Ewcią się widujemy bardzo często :) A i teraz na urlopie jestem to wieczorem mogę troche na kompie posiedzieć między karmieniami :0

Cześć Danusiu.

Dziękuję za odp.

Czy twój mąż zna się na foliach dachowych? Nie deskujemy dachu ale chcielibyśmy kupić dobrą folię i nie wiemy którą wziąć - polecają nam TOPFOL.

Czy wydłużaliście kominy, czy murowaliście zgodnie z projektem? Mój kierownik to dupa i muszę sama pilnować takich rzeczy.

Aniu,niestety w foliach Ci nie doradzę.

Komin został wydłużony do poziomu kalenicy.

Mam takiego szoguna co za 1 miesiąc rok skończy i 7 latkę i mase czasu zabierają i długo nie mieliśmy internetu :(

Koło domu teraz wykańczamy ale zato często z Ewcią się widujemy bardzo często :) A i teraz na urlopie jestem to wieczorem mogę troche na kompie posiedzieć między karmieniami :0

Ewelina,ale ten czas zleciał............niedawno obstawialiśmy co się urodzi,a tu pierwsza świeczka na torcie.

A jak sie mieszka?

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
dobrze Danusi, że wróciłas:)

mieszkasz juuz??

Mieszkamy już od czerwca.Jest naprawdę super.Można do 23.00 pogrzebać w ogródku;),nikt się nie spieszy.Zupełnie inne życie.A tak :"Piotr musimy jechać,bo dzieciaki jeszcze lekcje,bo głodne,bo kąpać,bo.........".

Na początku dostałam po dup...ie od losu,ale co nas nie zabije,to nas wzmocni.

W tej chwili planuje ogródek,pewnie jak wiekszość z nas:) i walczę z upartą nornicą.

Witaj Danusiu!

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku !!!

Bardzo ładna kuchnia :-)

U nas na razie budowa się zatrzymała ale pomalutku bierzemy się do pracy. Jesteśmy na etapie szukania okien i kompletnie się na tym nie znamy. Może coś doradzisz?

Nasz Orion prezentował się tak w miesiącu wrześniu.

Zdjęcie151.jpg

Cześć dziewczyny:)

Ja,również składam Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!!!:):):):):).Zauważyłam,że jesteście z Justynką na podobnym etapie budowy.Ja wybrałam okna z Oknoplastu i jestem zadowolona.Mój daleki sąsiad montował niedawno okienka z tej firmy i powiem Ci,że w przeciągu roku bardzo dużo zmieniło się w tym temacie.Pojawił się nowy profil PLATINUM coś tam......Może Justyna coś doradzi,bo pewnie sama niedługo będzie zamawiać okienka.

Widzę,że nie wstawiłaś okna dachowego w pokoju na kuchnią.A jak z spiżarnią?Zostaję,czy idzie do kasacji?

Nie wstawialiśmy okna, stwierdziliśmy że nie ma potrzeby. Spiżarka poszła do likwidacji. Jednak uważam, że błędem było wydłużanie krokwi. Dla mnie okap, który mamy teraz, a jest to przed ociepleniem 115 cm, jest za duży. Boję się czy nie trzeba będzie robić jakiś podpór żeby się nie ugiął, co wpłynie niekorzystnie na wygląd domu.

Ciężko jest wybrać okna, zwłaszcza, że nie znamy się na tym (jest tyle opcji 3,4,5-komorowe, ciepłe ramki itd.)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5dfd7284610ab687.html

Dziewczyny ja już mam okna od września:). Kupiliśmy okna z firmy Variant wraz z roletami. Okna są z dwiema szybami. 5-cio komorowe.... Kolor brąz obustronny. Wahałam się między tymi co ma Danusia ale jednak firma Variant zaproponowała lepszą ofertę i tak zapadła decyzja.

Aniu wiem że wybór jest ogromny a przedstawiciele firm opowiadają różne rzeczy i zachwalają każdą nowość. Ja też nie mogłam się zdecydować ale pomyślałam że kiedyś ludzie nie słyszeli o tych cudach techniki które teraz są a też żyli i budowali i wstawiali okna. Wszystko zależy też od tego ile chcesz wydać pieniędzy na okna.

Cześć dziewczyny:)

Ale dałam popalić z tymi okienkami u Ciebie Justynko;).

Aniu,jeśli chodzi o moje okienka z Oknoplastu,to interesowaliśmy się na początku tzw.ciepłym montażem,ale drogo wyszło i przy bliższej obserwacji mąż stwierdził,że nie warto.Wybierając np.profil PLATINIUM zapłaciłabym o 3 tys. drożej.Do tego szprosty w oknach -następne 3 tys.Zrobiła się już różnica 6 tys.Z profilu platinium zrezygnowałam,bo mnie nie zachwycił.Szprosy tzw.patyczaki nie przypadły mi do gustu,więc problem sam się rozwiązał.Nie powiem,bo weneckie były piękne,ale tyle pól do czyszczenia...........dziękuję rozsądkowi,że ich nie wybrałam.Czekam,aż wymyślą ściągane zewnętrzne w plastikach;).

Za to dopłaciłam 500zł za ciepłą ramkę,500zł za dodatkowe wzmocnienia antywłamaniowe i grosze za klamki firmy HOPPE(ponoć lepsze).Co mogę Ci jeszcze doradzić?Warto zrezygnować z jednego okienka w garażu(3 wystarczą).

Aniu,jest u nas na forum(pewnie wiesz) temat "jakie okna wybrać'......lub coś podobnego.Trochę mi to pomogło,bo wiedziałam później o co pytać.Ale i tak najważniejszy jest montaż.Słyszałam dobrą opinie o Oknoplaście z Gniezna i ich montażu,więc wybór padł szybko.

Aaaa i jeszcze jedno niskie progi.Nie pamiętam dokładnie o co chodziło,ale niezbyt dobre rozwiązanie.

Dziękuję Dziewczyny za rady.

W naszej okolicy nie znalazłam punktu sprzedaży okien firmy Variant - najbliżej to Poznań 180km.

Danusiu również interesował nas ciepły montaż ale - tak jak napisałaś - jak nam okna źle wstawią, to i ciepły montaż nie pomoże. Od początku zrezygnowaliśmy ze szprosów ale chciałam niskie progi (na forum dobrze się o tym wypowiadali). Oj widzę że muszę jeszcze trochę poczytać.

Nie wiedziałam o forum "jakie okna wybrać...... - dzięki za info.

Pytałam znajomych, którzy się wybudowali ale wiadomo nigdy nie jest w 100% dobrze - trzeba się w końcu na coś zdecydować.