Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Na marginesie jak to robisz, że masz tak piękne róże??????

Cześc Ewuniu :D Długo Ciebie nie było.

Tak sobie myślałam że pewnie pracujesz w ogródku :wink:

A co do róż.W tym roku nie puszczam spryskiwacza tylko podlewam dołem.Naprawdę wyglądają lepiej.A jak kwitną :D może to sprawka obornika granulowanego i gnojówki :wink:

Albo tak mnie kochają............. :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepiękne róże Danusiu :D , a Barkarole niesamowita. Czuję ten aksamit, chociaż pogłaskać nie mogę :wink: :D. Skąd ją masz? Ona kwitnie całe lato?

Chciałam jeszcze zapytać o piranie :wink: - karmisz je codziennie?

A jak jedziesz na wakacje to co wtedy?

Od wczoraj myslę coby kupić ze dwie rybki, ale musiałabym kogoś ubrać w karmienie, a z tym może być różnie :roll: .

Przepiękne róże Danusiu :D , a Barkarole niesamowita.

Dziękuję ślicznie :D Mam nadzieję że to Barkarole.Przewertowałam internet i stawiam na tą odmianę.

Czuję ten aksamit, chociaż pogłaskać nie mogę :wink: :D. Skąd ją masz? Ona kwitnie całe lato?

Dokładnie to nie pamiętam ale poprzednie róże kupowałam w sklepie ogrodniczym lub u nas na targu ale żeby taką sztukę wyrwac na targu-aż mi się niechce wierzyc :lol: :wink:

Jest wysoką różą - ok.80- cm.Nie jest taka mocno krzaczasta.Pojedyńcze szt.na jednej łodydze.Ma taki delikatny zapach ale jednak pachnie :wink:

Zrobię później zdjęcie całego pokroju.

Chciałam jeszcze zapytać o piranie :wink: - karmisz je codziennie?

W sezonie codziennie.Kupuję specjalny pokarm w sklepie ogrodniczym.Wygląda ja mini chrupki :wink:

A jak jedziesz na wakacje to co wtedy?

Jeszcze nigdy niestety nie udało mi się wyjechac na wczasy na tak długo ale gdyby to chyba na tatę mogłabym liczyc.Bo jeszcze piesek też został :wink:

Od wczoraj myslę coby kupić ze dwie rybki, ale musiałabym kogoś ubrać w karmienie, a z tym może być różnie :roll: .

A jak Sonisiu żyjesz z sąsiadami?To przecie żadna robota -wrzucasz pokarm w 1 sek.i "finito"

Nawet gdyby nie dostały z 3 dni nic by im się niestało.

Ważną sprawą jest dotlenienie.

Tak więc do dzieła Sonisiu.A piranie pokochają Ciebie z całego serducha.Niektóre rybki potrafią nawet z ręki zajadac-naprawdę!

Padłam i z wrażenia długo się nie podniosę :) Piękne masz te oczko wodne i roślinki! Jak Ty to robisz, że tak wdzięcznie rosną? Mnie nawet kaktusy w domu pousychały... Chyba nie mam podejścia do roślin czy jak :-?

Domek super, a i tempo niezłe :) Na pewno będę tu zaglądać 8)

Pozdrawiam!

PS. i tego jeziora w okolicy Ci zazdroszczę :)

Elena76 Bardzo ale to bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :D Nawet nie wiesz jaką radoche sprawiłaś mi tymi słowami :D

Bo mój mąż twierdzi że zaśmiecam dziennik swoimi roślinkami :wink: ale jak wiadomo to chłop :lol: dla niego liczą się tylko konkrety.

Domek super, a i tempo niezłe Na pewno będę tu zaglądać

Zapraszam serdecznie :D

i tego jeziora w okolicy Ci zazdroszczę

A ja tego Twojego lasu wokoło.Nic tylko wdychac i wdychac.............i odpoczywac :D

Nie wspomne o dachówcę która pozostanie w moich marzeniach...........

Pozdrawiam Ciebie serdecznie

Wiesz, skoro mi z roślinami nie wychodzi to chociaz dachówką się pocieszam :) Ona raczej mi nie uschnie :)

Myślę, że Twój mąż gdzieś w głębi ducha też podziwia te kwiaty, ale to takie niemęskie rozczulać się nad roślinkami :wink:

A idealnym połączniem byłby las nad jeziorkiem, nie? :)

Elena76 Bardzo ale to bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :D Nawet nie wiesz jaką radoche sprawiłaś mi tymi słowami :D

Bo mój mąż twierdzi że zaśmiecam dziennik swoimi roślinkami :wink: ale jak wiadomo to chłop :lol: dla niego liczą się tylko konkrety.

Domek super, a i tempo niezłe Na pewno będę tu zaglądać

Zapraszam serdecznie :D

i tego jeziora w okolicy Ci zazdroszczę

A ja tego Twojego lasu wokoło.Nic tylko wdychac i wdychac.............i odpoczywac :D

Nie wspomne o dachówcę która pozostanie w moich marzeniach...........

Pozdrawiam Ciebie serdecznie

Dołączam się do pochwał kwiatów. Sama przyjemność oglądać Twój dziennik. Etapy budowy są zachwycające, ale zdjęcia kwiatów, a właściwie kwiaty na zdjęciach zapierają dech. Poza tym jesteś wielką znawczynią róż, ja w chwili obecnej wiem więcej (co nie znaczy dużo) o materiałach budowlanych niż o roślinach. :wink:

Wiesz, skoro mi z roślinami nie wychodzi to chociaz dachówką się pocieszam :) Ona raczej mi nie uschnie :)

Już niedługo będziesz miec ślicznie przy domku.Zobaczysz :D Teraz nie masz do tego głowy.Posadzisz iglaczki,drzewka,trawkę a za jakiś czas stwierdzisz że przydałaby się róża jedna,dwie,dziesięc i nawet nie bedziesz wiedziec kiedy wciągnie Ciebie ten bakcyl ogrodowy :wink:

Twój mąż gdzieś w głębi ducha też podziwia te kwiaty

Dokładnie :D

Jak dosadziłam w tym roku nowe róże to stwierdził że będzie pięknie.

A idealnym połączniem byłby las nad jeziorkiem, nie? :)

O tak,tak :wink:

Dołączam się do pochwał kwiatów. Sama przyjemność oglądać Twój dziennik.

Naprawdę ślicznie dziękuję :oops:

Etapy budowy są zachwycające ale zdjęcia kwiatów, a właściwie kwiaty na zdjęciach zapierają dech.

W tym roku chyba bardziej mnie kochają bo kwitną aż nie chce mi się w to wierzyc :o :wink:

Poza tym jesteś wielką znawczynią róż, ja w chwili obecnej wiem więcej (co nie znaczy dużo) o materiałach budowlanych niż o roślinach. :wink:

Pawalara tylko mini wiem na temat róż.Co roku "były" ale w tym roku stwierdziłam że muszę się konkretnie nimi zając.Jak zobaczyłam skoczka to zaraz studiowałam na forum ogrodniczym :wink:

Tak naprawdę to uczę się na własnych błędach.Teraz przyglądam się lilii :wink:

Mam malutki ogródek tak na oko 2x6m(może z oczkiem troszkę więcej) i wszystko napycham ale na przyszłą wiosnę pomalutku zacznę przenosiny.

Mam nadzieję, że tak będzie :) Na razie nie mam pojęcia jak się za to zabrać, z której strony ugryźć. Wiem tylko, że będziemy musieli sporo ziemi nawieźć, żeby podnieść teren. A rośliny też trzeba pewnie do rodzaju gleby dostosować. Nie muszę dodawać, że na glebie też się nie znam...? :wink:

Już niedługo będziesz miec ślicznie przy domku.Zobaczysz :D Teraz nie masz do tego głowy.Posadzisz iglaczki,drzewka,trawkę a za jakiś czas stwierdzisz że przydałaby się róża jedna,dwie,dziesięc i nawet nie bedziesz wiedziec kiedy wciągnie Ciebie ten bakcyl ogrodowy :wink:

My też będziemy musieli nawieźc ziemi.

A o roslinki się nie martw.Ja swoje przesadzałam nieraz po 3 razy :wink: bo niektóre wyrosły bardziej niż się tego spodziewałam.Traktuje to jak dobrą zabawę :wink:U mnie będzie ogród eklektyczny :D

Jestem zdania takiego-że najlepszy ogród to taki który sami stworzymy.