dankaf 18.06.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Danusiu strasznie zmarniały mi kwiaty i drzewka..od tego deszczu. Przez kilkdni stały do połowy w wodzie.... Czy ja mogę je jakoś reanimować.... Nie wiem co Ci radzic Kasiu.Pisalaś że masz glinę?Musiałabyś nawieźdź dobrej ziemi bo ta glina wiecznie będzie trzymac tą wodę.Popytaj się w swojej okolicy o dobrą ziemię taką do ogrodu gdzie można kupic. Szkoda tych roślin i Twojej pracy bo napewno cieszyłaś się że je masz. U nas narazie nie pada ale jak tak dalej będzie to co te nasze dzieciaki będą miały za wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.06.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Patrzę na ostatnie fotki i doszłam do wniosku, ze jakiegoś delikatnego majstra miałam On bez rękawiczek nie robił A to ci skubaniec delikatne rączulki pewnie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Danusiu strasznie zmarniały mi kwiaty i drzewka..od tego deszczu. Przez kilkdni stały do połowy w wodzie.... Czy ja mogę je jakoś reanimować.... Nie wiem co Ci radzic Kasiu.Pisalaś że masz glinę?Musiałabyś nawieźdź dobrej ziemi bo ta glina wiecznie będzie trzymac tą wodę.Popytaj się w swojej okolicy o dobrą ziemię taką do ogrodu gdzie można kupic. Szkoda tych roślin i Twojej pracy bo napewno cieszyłaś się że je masz. U nas narazie nie pada ale jak tak dalej będzie to co te nasze dzieciaki będą miały za wakacje Danusiu ja wykopałam głęboką dziurę i wyspałam w nią ziemię.... więc byłam zdziwiona,że w tym miejscu trzymała sie woda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 18.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 spodobały mi się "mebelki" kuchenne zrobione z cegły fantastycznie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 18.06.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Danusiu ja wykopałam głęboką dziurę i wyspałam w nią ziemię.... więc byłam zdziwiona,że w tym miejscu trzymała sie woda.... Może z tej dziury woda nie miała gdzie odpłynąć, jeżeli dookoła była glina? Właśie jestem na etapie drenowania dzialki, tam gdzie glina mieszamy z piaskiem, żeby byla bardziej przepuszczalna, a na to dopiero czarnoziem, też pierwsza warstwa przemieszana z podłożem. A w niektórych punktach jeszcze odpływy z rurą drenującą. Mam nadzieję, że pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Danusiu ja wykopałam głęboką dziurę i wyspałam w nią ziemię.... więc byłam zdziwiona,że w tym miejscu trzymała sie woda.... Może z tej dziury woda nie miała gdzie odpłynąć, jeżeli dookoła była glina? Właśie jestem na etapie drenowania dzialki, tam gdzie glina mieszamy z piaskiem, żeby byla bardziej przepuszczalna, a na to dopiero czarnoziem, też pierwsza warstwa przemieszana z podłożem. A w niektórych punktach jeszcze odpływy z rurą drenującą. Mam nadzieję, że pomoże... o matko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.06.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 W ogóle delikatny jakiś był, jak raz sobie popili, to po reszcie trudno byłoby poznać, a on w szopie o 14-ej godzinie nieprzytomny leżał A to ci skubaniec delikatne rączulki pewnie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 To mnie pewnie też coś takiego czeka Po każdym deszczu woda długo stoi, ziemia gliniasta. Danusiu ja wykopałam głęboką dziurę i wyspałam w nią ziemię.... więc byłam zdziwiona,że w tym miejscu trzymała sie woda.... Może z tej dziury woda nie miała gdzie odpłynąć, jeżeli dookoła była glina? Właśie jestem na etapie drenowania dzialki, tam gdzie glina mieszamy z piaskiem, żeby byla bardziej przepuszczalna, a na to dopiero czarnoziem, też pierwsza warstwa przemieszana z podłożem. A w niektórych punktach jeszcze odpływy z rurą drenującą. Mam nadzieję, że pomoże... o matko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 18.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 e, to nie tak straszne jak brzmi. Wszystko sobie przegryzła glebogryzarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 e, to nie tak straszne jak brzmi. Wszystko sobie przegryzła glebogryzarka... to ja podpatrzę jak to robisz... prosze o szczegółową relację fotograficzną .... a potem zerżnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 18.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 ok, powrzucam conieco u siebie, ale części działań nie dokumentowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.06.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 spodobały mi się "mebelki" kuchenne zrobione z cegły fantastycznie to wygląda Super pomysł Widziałam u kogoś w dzienniku.Jak będziesz chciała to podam Ci link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.06.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Kasiu,Agatka bardzo dobrze Ci radzi.Niestety dużo pracy Ciebie czeka.Ja mam gliniasto-piaszczystą też będzie trzeba ją troszkę "wzbogacic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.06.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 W ogóle delikatny jakiś był, jak raz sobie popili, to po reszcie trudno byłoby poznać, a on w szopie o 14-ej godzinie nieprzytomny leżał A to ci skubaniec delikatne rączulki pewnie miał A mój murarz jak dostał 4 piwka do domku na wieczór to przed 22 biegł do sklepu po nastęne 4 bo było mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 widać tylko smaku sobie narobił 4 butelkami:) W ogóle delikatny jakiś był, jak raz sobie popili, to po reszcie trudno byłoby poznać, a on w szopie o 14-ej godzinie nieprzytomny leżał A to ci skubaniec delikatne rączulki pewnie miał A mój murarz jak dostał 4 piwka do domku na wieczór to przed 22 biegł do sklepu po nastęne 4 bo było mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.06.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Puk, puk, jest tu kto? Graham imponujący . Ile ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.06.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Puk, puk, jest tu kto? Jestem dopiero teraz Graham imponujący . Ile ma lat? 6-7 lat .............codziennie inne miejsce dla niej wybieram-w przyszłym ogrodzie.........przydałoby się takie reprezentatywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.06.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Piękna jest . A nic jej się nie stanie, można taką różę przesadzać? Chyba wczesną wiosną jak jeszcze śpi . Jak Ty ją będziesz transportować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 21.06.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 spodobały mi się "mebelki" kuchenne zrobione z cegły fantastycznie to wygląda Super pomysł Widziałam u kogoś w dzienniku.Jak będziesz chciała to podam Ci link. chętnie jeszcze bym pooglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.06.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Piękna jest . A nic jej się nie stanie, można taką różę przesadzać? Chyba wczesną wiosną jak jeszcze śpi . Jak Ty ją będziesz transportować? Tego się właśnie boję Ale podpytywałam Monię i niby nic jej nie będzie.Ale oczywiście skrócę przy ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts