Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas największym probleme jest podłoączenie do wody i kanalizy. Dopiero teraz mamy zatwierdzony projekt i czeka nas jeszcze przy tym troszkę pracy

A dlaczego?

I jeszcze mam jedno pytanie a co o tym myslisz żeby zamienic łazienkę na górze z pom.nad garażem?Czy byłaby ustawna?za duża?

u nas największym probleme jest podłoączenie do wody i kanalizy. Dopiero teraz mamy zatwierdzony projekt i czeka nas jeszcze przy tym troszkę pracy

A dlaczego?

I jeszcze mam jedno pytanie a co o tym myslisz żeby zamienic łazienkę na górze z pom.nad garażem?Czy byłaby ustawna?za duża?

góra jest na tyle duża, że spokojnie może tam być łazienka, ale zastanów się czy naprawdę taką dużą chcesz. W naszym obecnym mieszkaniu mamy łazienkę, która ma ok.15 m i już takiej nie chcę z dwóch powodów: ogrzewanie i sprzątanie (a może przede wszystkim sprzątanie :wink: ) ale to wszystko jest kwestią gustu, chęci oraz wizji swojego domu. Teraz nasza jest mała ale będzie miała wszystko co chcieliśmy: wannę, umywalkę i kibelek.

Danuś jak wylejecie strop to jeszcze nie będzie widać "wielkosći" góry będziesz musiała pobudzić wyobraźnię (przynajmniej w moim wypadku tak było :wink: ) my poukładaliśmy deski tam gdzie miały iść ściany i dotąd to robiliśmy, aż uznaliśmy że tak będzie dobrze a efekt końcowy dopiero będzie widoczny jak się otynkuje ściany, przed tynkowaniem wizualnie wszystko jest mniejsze.

A dlaczego?

musimy wybrać firmę, która będzie to robiła, a z tym nie jest tak łatwo :wink: i sprawdzić ceny materiałów - nie jest to zbyt wiele nie mniej jednak wymaga "pewnego" zaangażowania :D

Pytałam o strop bo może zrobimy go mikserem.........można zaoszczędzic :wink:

A co do łazienki

Myślałam żeby nad garażem zrobic łazienkę i z niej przejście do tyłu do pralni czyli podzielic te pomieszczenie na pół ale poziomo-wiesz o co mi chodzi?

A w miejscu łazienki pokój garderobiany.

może tak być ale będziesz w ten sposób miała łazienkę prostokątną ze spadem i raczej nie będzie ona aż taka duża, co prawda my mamy podzielone pionowo ale zrobię tobie dzisiaj zdjęcia to się troszkę zoriętujesz. Raczej jednak bym została przy normalnej opcji łazienkowej. Jak już to łazienkę może zrobiłabym nad całym garażem jako takie jedno duże pomieszczenie oczywiście z opcją pralnii

A ja niby mam 3 łazienki, ale wszystkie takie maleńkie i żałuję, że nie będę miała takiej dużej:( Buuu :cry:

góra jest na tyle duża, że spokojnie może tam być łazienka, ale zastanów się czy naprawdę taką dużą chcesz. W naszym obecnym mieszkaniu mamy łazienkę, która ma ok.15 m i już takiej nie chcę z dwóch powodów: ogrzewanie i sprzątanie (a może przede wszystkim sprzątanie :wink: ) ale to wszystko jest kwestią gustu, chęci oraz wizji swojego domu. Teraz nasza jest mała ale będzie miała wszystko co chcieliśmy: wannę, umywalkę i kibelek.

I myślisz, że jak teraz wybierzesz to wytrwasz w tym do czasu urządzania? :) Ja bym się założyła, że parę razy Ci się odmieni po drodze :)

ostatnio coś mnie wzieło na oglądanie narożników :lol: chyba będzie wygodniejszy w tym naszym salonie :wink:

Mąż się śmieję że mamy hektar czasu do wnętrza a ja już latam po internecie :wink: A później jak będzie miał kocioł to wtedy będzie "Danka co ty nas to"............ :lol:

I myślisz, że jak teraz wybierzesz to wytrwasz w tym do czasu urządzania? :) Ja bym się założyła, że parę razy Ci się odmieni po drodze :)

ostatnio coś mnie wzieło na oglądanie narożników :lol: chyba będzie wygodniejszy w tym naszym salonie :wink:

Mąż się śmieję że mamy hektar czasu do wnętrza a ja już latam po internecie :wink: A później jak będzie miał kocioł to wtedy będzie "Danka co ty nas to"............ :lol:

zgadzam się w 100%