Elena76 12.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Dobry wieczór Co tak pusto? Czyżby wszyscy na urlopy wyjechali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.07.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 hej Byłam dzisiaj w gościnie i do roboty mnie zagnali .............pomagałam koleżance "zakładac" oczko wodne.Napracowałam się strasznie ale jaką radochę z tego miałam. Wczasy?Może..........ale kiedy? narazie muszę pilnowac budowy A Ty kiedy wczasujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 O, super To oczko da się w ciągu jednego dnia zrobić? A urlop mam od jutra, ale będę się na budowie relaksować Marzymy o prawdziwych wakacjach .... Może w przyszłym roku hej Byłam dzisiaj w gościnie i do roboty mnie zagnali .............pomagałam koleżance "zakładac" oczko wodne.Napracowałam się strasznie ale jaką radochę z tego miałam. Wczasy?Może..........ale kiedy? narazie muszę pilnowac budowy A Ty kiedy wczasujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.07.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 dzisiaj tylko jedynie wykop pod oczko..................czyli kilka godzin roboty .................wszystko dokładnie wymierzyc,przybrac odpowiedni kształt,półeczki na roslinki itd,........... Trzeba jeszcze kupic agrowłóknine,folię budowlaną,cement,zebrac ciekawe kamienie i jazda z dalszą robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.07.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 To chyba spore to oczko będzie? A spód takiego oczka to można wyłożyć zwykłą folią budowlaną czy lepiej kupić takie gotowe formy i wkopać w ziemię? A te półeczki na roślinki to jak się robi? Ziemię się jakoś formuje? Sorki, ale laik totalny ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Elenuś - przepraszam że dopiero odpisuję ale wczoraj padłam Oczko u koleżanki rzeczywiście spore i to za namową moją ......nie bedzie problemu z rybkami zimą,lilia też ładnie przezimuje a poza tym ma duży ogród więc nie ogranicza ja nic "przestrzennie". Ziemię się jakoś formuje? Ja właśnie tak robię.......rzeźbię w ziemi taki kształt jaki chce również póleczki.........tak aby na przyszośc roślinki bagienne,płytko rosnace i te głęboko miały już swoje miejsce. A spód takiego oczka to można wyłożyć zwykłą folią budowlaną czy lepiej kupić takie gotowe formy i wkopać w ziemię? Możesz gotową formę i tak jest napewno łatwiej.............wkopujesz i masz z głowy . Ja jednak obstaję za folią Najpierw wyłożymy geowłókniną- aby kamyszki nie uszkodziły folię .......później folia - trzeba wszystko ładnie i dokładnie poukładac- wszystkie kształaty,zakamarki.Na to pójdzie siatka z cementem na cały dół a boki będą murowane z kamieni polnych. Ma byc również kaskada więc pracy będzie bardzo dużo. Oczywiście nie wszystko jest zależne ode mnie czyli czasowo i finansową muszę się dostosowac do koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dzięki, o oczko będę się jeszcze dopytywać, bo u siebie kiedyś też będę chciała zrobić Może pownnaś fotki robić w miarę jak prace postępują i poradnik dla takich zielonych ogrodniczek jak ja wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 cześć Danusia, widzę że "oczków jak mrówków" ...a kiedy swoje budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Cześc dziewczyny Oj nęci mnie aby jak najszybciej coś nowego,wodnego pobudowac Napewno w przyszłym roku zaczynam przenosiny ogrodowe.......niech juz cieszy me oczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nie mogę doczekać się już tego etapu - ogród, oczka, ścieżki, itp. Tylko zastanawiam się, za co ja będę urządzać ogród skoro na meble zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a to zawsze można kupić malutkie roślinki i dłużej poczekać, na pewno sa tańsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ja to chyba pójdę jeszcze dalej i nasionka zacznę zbierać hehe a to zawsze można kupić malutkie roślinki i dłużej poczekać, na pewno sa tańsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Chociaż z dwie roślinki i już jest wymówka że trza jechac i podlac Mogłabym grzebac i............................itd A meblami się nie przejmuję.Co najwyżej później kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.07.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a ja będę miec "eklektyczne", częśc starych, część nowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 moim zdaniem jak się nie wie co się chce w swoim ogrodzie to najlepiej wysiac trawkę...............czysto,uporządkowanie a z czasem pomalutku zabierac i dosadzac roślinnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a ja będę miec "eklektyczne", częśc starych, część nowych.. Ja też bo nie wiem co bym chciała czyli chcę wszystko to co mi się podoba ..............co zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 nie wiem, czy u mnie tak łatwo trawka przejdzie, bo wcześniej na tym miejscu był w zasadzie las... może jakiś ogród o charakterze leśnym zrobić moim zdaniem jak się nie wie co się chce w swoim ogrodzie to najlepiej wysiac trawkę...............czysto,uporządkowanie a z czasem pomalutku zabierac i dosadzac roślinnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 mój sąsoiad ma dzięki temu grzyby jadalne w ogródku, też koło nas jest las.. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.07.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 może jakiś ogród o charakterze leśnym zrobić A co Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.07.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Wszystkie zadbane ogrody mi się podobają, ale ostatnio widziałam gdzieś fotkę takiego typowego leśnego zakątka, z iglakami, paprociami, itp. Ma to swój urok. Sure, u nas też grzyby rosną W tamtym roku murarze co wieczór kolację sobie z grzybów robili Ostatecznie jakieś pieczarki też mogę wysiać wokół domu hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts