sure 13.07.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 no, wszystko ma swoje zalety... ciekawe, co mi w tym ogródku będzie chcialo urosnąć? Na razie na nawiezionej ziemi rozwija się rzepak i gryka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ogród jest to coś do czego chce się cały czas wracać i coś w nim robić. Ja teraz pracuję nad trawką najlepiej roślinki kupować po troszkę w każdym miesiacu i tym sposobem od wiosny do jesieni można zbudować naprawdę śliczny i pokaźny ogród. Ja tak robię od zeszłego roku i już teraz mam kawałek zagospodarowego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Wszystkie zadbane ogrody mi się podobają, ale ostatnio widziałam gdzieś fotkę takiego typowego leśnego zakątka, z iglakami, paprociami, itp. Ma to swój urok. Wczoraj znów padłam To wszystko przez to że sprzątam moją działkę na bieżąco tzn. co kilka dni .W sobotę cała sterta gruzu w niedzielę oczko i jestem padnięta ale może kilka kg zjadę Co do ogrodu........najpięknięjsze są takie jakby "naturalne" stworzone same sobie przez czas........wkomponowane charakterem do całości. Elenuś czy Ty na swojej działce też masz drzewa czy tylko obok działki? Właśnie te paprocie,iglaki,bluszcz owijający sie po korze drzewa to świetne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.07.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 budowa budową ale porządek musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Na razie na nawiezionej ziemi rozwija się rzepak i gryka! To dobrze Aguś..........świetny zielony nawóz U mnie na stercie humusu wszystko dosłownie wszystko.Tak myślę czy na jesień nie zadzwonie do jakiegoś rolnika z pytaniem o glebogryzarkę Moi sąsiedzi psikają randapem ...............no cóż ich sprawa. Póki co ja będę walczyc ręcznie,maszynowo czyli fizycznie .Innego sposobu nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Cześc Ewuś co słychac? Dawno nie byłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 najlepiej roślinki kupować po troszkę w każdym miesiacu i tym sposobem od wiosny do jesieni można zbudować naprawdę śliczny i pokaźny ogród. Ja tak robię od zeszłego roku i już teraz mam kawałek zagospodarowego ogrodu Ja tez tak będę robic troszkę z obecnego ogródka i co miesiąc coś nowego będę dokupywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 sorki myślałam, że jak będę miała na budowie inetrnet to będę częściej jak przyjeżdżam do domu to jestem padnięta, a na budowę przywieźliśmy humus i z nim teraz walczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 u mnie troszkę prace się spowolniły ale jutro w końcu ruszają na dole tynki pościągaliśmy szalunki przy schodach i jakoś zrobiło się więcej miejsca a co tam u ciebie danuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 14.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 U nas chwasty prawie nas przerosły Kawałeczek ziemi mam zagospodarowany, ale to kropla w morzu. Mam kilka różyczek i innych kwiatków, które cieszą mnie swoim zapachem i wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.07.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Na razie na nawiezionej ziemi rozwija się rzepak i gryka! To dobrze Aguś..........świetny zielony nawóz U mnie na stercie humusu wszystko dosłownie wszystko.Tak myślę czy na jesień nie zadzwonie do jakiegoś rolnika z pytaniem o glebogryzarkę Moi sąsiedzi psikają randapem ...............no cóż ich sprawa. Póki co ja będę walczyc ręcznie,maszynowo czyli fizycznie .Innego sposobu nie chcę. Zielony nawóz? A co trzeba zrobić, zeby był nawozem, zaorać? Ha, na tym polu keszcze się wiele musze nauczyć! A ostatnio mi chodzi po głowie, zeby zachować 2 drzewka, jakies topole chyba, które mają od dołu suche gałęzie, a u gory sa zielone. Szkoda mi je wycinać, bo już dużo drzew straciłam przez budowę. Może obciąć suche gałęzie i puścić pnącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 sorki myślałam, że jak będę miała na budowie inetrnet to będę częściej jak przyjeżdżam do domu to jestem padnięta, a na budowę przywieźliśmy humus i z nim teraz walczymy A ja szukam dobrej ziemi fajnie gdybym dorwała czarnoziemy bo dowieźc to musze napewno ze względu na spadek terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 u mnie troszkę prace się spowolniły ale jutro w końcu ruszają na dole tynki pościągaliśmy szalunki przy schodach i jakoś zrobiło się więcej miejsca a co tam u ciebie danuś? Ewuś zdjęcia,zdjęcia!!!!! Co u mnie?murarz robi,robi i robi a ja czekam i czekam i czekam na przygotowanie pod strop Dobrze że u Ciebie mogę popatrzec na mój przyszły domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 U nas chwasty prawie nas przerosły Kawałeczek ziemi mam zagospodarowany, ale to kropla w morzu. Mam kilka różyczek i innych kwiatków, które cieszą mnie swoim zapachem i wyglądem. Guzmanuś moje chwasty też mnie przerosły Fajnie że juz pomalutku tworzysz swój ogródek. Ja czekam aż mi zadaszą i wtedy robię "jazdę bez trzymanki" hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Zielony nawóz? A co trzeba zrobić, zeby był nawozem, zaorać? Ha, na tym polu keszcze się wiele musze nauczyć! Wystarczy że przyorasz,przekopiesz A ostatnio mi chodzi po głowie, zeby zachować 2 drzewka, jakies topole chyba, które mają od dołu suche gałęzie, a u gory sa zielone. Szkoda mi je wycinać, bo już dużo drzew straciłam przez budowę. Może obciąć suche gałęzie i puścić pnącze? A czy "puszczają" takie białę "waciki" to będą topole - będziesz miała wszędzie tego. Bardzo bym chciała miec swoje jedno dorodne drzewo ale przy tym z 4000m2 hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.07.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie dziwię się, można się zmęczyć My przez jakiś czas też regularnie sprzątaliśmy działkę i wywoziliśmy śmieci ale wystarczyło kilka tygodni zaniedbania i wyrosła sterta nie-do-opanowania Na działce zostało trochę drzew, jest ponad 20 brzóz (tylko dziwnie stoją w jednym rzędzie ), dwie sosny, mały dąb i mnóstwo małych samosiejek (topole chyba). Wiesz, chyba pójdę w kierunku takiej bluszczem owiniętej natury Wczoraj znów padłam To wszystko przez to że sprzątam moją działkę na bieżąco tzn. co kilka dni .W sobotę cała sterta gruzu w niedzielę oczko i jestem padnięta ale może kilka kg zjadę Co do ogrodu........najpięknięjsze są takie jakby "naturalne" stworzone same sobie przez czas........wkomponowane charakterem do całości. Elenuś czy Ty na swojej działce też masz drzewa czy tylko obok działki? Właśnie te paprocie,iglaki,bluszcz owijający sie po korze drzewa to świetne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.07.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A czy "puszczają" takie białę "waciki" to będą topole - będziesz miała wszędzie tego. Bardzo bym chciała miec swoje jedno dorodne drzewo ale przy tym z 4000m2 hi hi hi Na razienic z nich nie leci,nie pamiętam, kiedy jest pora pylenia. Na razie jeszcze nie decyduję, bo mi brak koncepcji. No, troche drzew u nas zostalo, ale było kiedys więcej. Dopiero przed budową okazalo się, że architekt wyrysował dom częściowo na tych drzewach (może nie dalo się inaczej?). Topoli mi nie żal, ale dwa piękne buki niestety zostały wycięte.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Wiesz, chyba pójdę w kierunku takiej bluszczem owiniętej natury świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.07.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ale dwa piękne buki niestety zostały wycięte.. oj to wielka szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.07.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dzisiaj ma przyjechac zaprawa i albo dziś albo jutro ruszy tynkowanie, teraz zastanawiamy się nad kolorami na górze. Zlikiwdowaliśmy szalunek schodów i dzięki temu wizualnie jest większy przedpokój, co mnie bardzo ucieszyło musimy dobrze przemyślec kwestię barierek, bo musi byc ładna i zarazem sprawiac wrażenie lekkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts