Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Eleno tarasik wyszedł nam przypadkiem :wink: miał byc tylko zrobiony podset aby wejśc do pomieszczeń gospodarczych i grillownii ale mieliśmy ostanio taką małą imprezkę i z koleżanką doszłyśmy do wniosku, że przydałby się taras bo wszyscy stali właśnie na tym podeście i było troszkę mało miejsca i tym sposobem powstał tars :lol: drugi taki malutki mamy przy domu ale ten ma służyc jako tarasik "kawowy" dla mnie i męża w niedzielne poranki :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak robiliśmy w marcu elektryke i dogrzewaliśmy się kozą to paliliśmy stemple budowlane i deski szalunkowe. Stępiłam przy tym dwie piłki ręczne topexu, a jak już odciski mi się na dłoniach porobiły to wypożyczyłam pilarkę elektryczną. Niestety ją też w ciągu dnia stępiłam. Ale zobaczyć minę pana w wypożyczalni jak przychodzi baba i chce pilarkę - to było bezcennne :lol:
tam gdzie diabeł nie może tam ..... pośle :wink:

Nie tylko kawusię, ale i tańce spokojnie można uskuteczniać :wink:

Eleno tarasik wyszedł nam przypadkiem :wink: miał byc tylko zrobiony podset aby wejśc do pomieszczeń gospodarczych i grillownii ale mieliśmy ostanio taką małą imprezkę i z koleżanką doszłyśmy do wniosku, że przydałby się taras bo wszyscy stali właśnie na tym podeście i było troszkę mało miejsca i tym sposobem powstał tars :lol: drugi taki malutki mamy przy domu ale ten ma służyc jako tarasik "kawowy" dla mnie i męża w niedzielne poranki :wink:

cześc dziewczyny :D

dopiero mam dostęp do kompa :wink: ...................późnym wieczorem mąż a od rana dzieci :-? więc teraz JA :lol:

Z tym tarasem to rzeczywiście fajna sprawa :wink:

A jeśli chodzi o dach to mamy już od marca kupiopną dachówkę i pod koniec lipca zjeżdża więźba więc czy chce czy nie muszę zadaszyc a wiadomo że chcę :wink:.Nie wiem tylko czy nie przełożyc tej więźby bo nie wyrobimy się ze stropem przez te zloty murarza :-?

A środek domku - oj kiedy to będzie pewnie jak uzbieramy :wink: narazie na dachu skończy się w tym roku budowanie ale może parę groszy zostanie na ziemię,wyrównanie terenu.

Danusiu, widzę, że lada chwila będziesz miała strop

Elenuś jak ja czekam na ten strop! :wink: Mam dobrego fachowca ale jesli na budowie jest tylko jeden mimo że mąż po pracy bardzo dużo pomaga to budowanie ciągnie się straszliwie.Jeśli ktoś chciałby wprowadzic się na szybko to nie polecam :wink: Ale my i tak zamierzaliśmy zakończyc ten sezon na dachu.

No i nieźle musiałaś tą siekierką machać :) Skałeczki bardzo zgrabniutkie.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

odciski są i bolą :wink:

Ale zobaczyć minę pana w wypożyczalni jak przychodzi baba i chce pilarkę - to było bezcennne :lol:

to jest dobre ta ich mina że co?że na co? :roll: :lol: :wink:

Danuś chciałabymn pod kątem przeprowadzki, ale to jeszcze nie ten moment. Wywiozłam ludwiczka do grillownii bo tam jest potrzebny, a w nim trzymałam ozdoby choinkowe, pościel, ręczniki i takie tam... a że mam mało mebli musiałam co nieco pozmieniac a przy okazji jakiś mały porządeczek porobic :wink:

ogród możesz robic wówczas kiedy wiesz, że nikomu to nie będzie przeszkadzało: zejdą tobie dachówki, więźba i te najcięższe i najwięcej zajmujace miesjsca materiały. Ja też dopiero w tym roku mogłam zagospodarowac większy kawałek, ale z trudem odbierałam budowlańcom po troszkę ziemi :wink: zawsze były wymówki, że nie będą mieli gdzie materiały kłaśc