Sonika 24.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ano tak . A więc kupiłam...........clematisy , sztuk cztery. Potem hebe, bo muszę przemeblować front, takie fioletowe pałki - chyba nazywa się to liatra, trochę kwaśnolubnych, kwitnących, ale nie pamiętam jak się nazywają i takie różowe kwiatki na "ż" . Clematisy wsadziłam przed chwilą, ale jutro przesadzam, bo jakoś nie trafiłam z miejscem. A w ogóle to kwitną mi mieczyki i dalie i jest kolorowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jak ja Ci kobieto zazdroszczę nie no ja muszę w tym roku coś też pobuszowac w tym moim ogrodzie ale no nie............zapomniałabym zrobiłam 2 gnojówki .....jedna z pokrzywy a druga ze skrzypu Jeśli jutro będzie ładna pogoda zrobię kompostownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Podeślesz trochę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie masz mi czego zazdrościć, bo ja te roslinki już upycham kolanem , a Ty masz taki areał, że jak rozwiniesz skrzydla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 a z clematisów to wybierasz różne odmiany czy powtarzasz niektóre? co to jest ta liatra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Podeślesz trochę ? prześlę pocztą w butelce plastikowej hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Trzy mi padły, bo trawy je zagłuszyły. Teraz kupuję póżnokwitnące. Zdjęcie liatry zrobię jutro - jesli to się nazywa liatra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Podeślesz trochę ? prześlę pocztą w butelce plastikowej hi hi Trzymam za słowo i proszę o dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Jednak liatra , o takie coś: http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/Liatris_spicata-latkowska011_240_275.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie masz mi czego zazdrościć, bo ja te roslinki już upycham kolanem , a Ty masz taki areał, że jak rozwiniesz skrzydla.... chciałabym zobaczyc Twój ogród ..........musisz zrobic zdjęcie z balkonu bo aż żal tego nie pokazac ............tyle roslinek o których istnieniu nawet mi się nie śniło Ostatnio myślę że jednak posadzę parę sztuk owoców żeby dzieciaki mogły jeśc z krzaczka np.truskawki zwisające które rosną w misce ,winogrona Sonisiu ale wielkiej działki to ja nie mam ...............gmina troszkę wzieła na drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Jaka by nie była, to na pewno! jest większa od mojej . Zdjęcia z balkonu nie zrobię, za nic . Sąsiadka prawie się w czoło zaczęła pukać, jak mnie zobaczyła dzisiaj z nową dostawą. Dziwna jakaś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Jednak liatra , o takie coś: http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/Liatris_spicata-latkowska011_240_275.jpg ale ładniutka a jak o tej porze prezentuje się skimmia?pamietam ją Trzymam za słowo i proszę o dwie nie ma sprawy tylko nie zapomnij otwierac w masce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Dziwna jakaś . napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Skimmia ma bardzo duże przyrosty i muszę ją przesadzić do większej donicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Trzy mi padły, bo trawy je zagłuszyły czyli jednak wokoło korzeni sama kora? nie pomyślałabym że aż taką szkode może trawa zrobic te clematisy mają delikatne korzonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Na truskawki są takie fajne donice ceramiczne z dziurami, ale w Polsce ich nie widziałam.Może sobie kiedyś przywiozę jak pojadę w świat.Zajmują mało miejsca, a efekt bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Skimmia ma bardzo duże przyrosty i muszę ją przesadzić do większej donicy. Sonisiu jak będziesz pamiętac to zrób jej zdjęcie planuję ją zakupic .........może w przyszłym roku dobrze pamietam ze ona lubi cień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie trawa w sensie trawnika, tylko te trawska ozdobne co to je mam przy płocie - zebrinusy i inne. Rozrosły się niebotycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.07.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 a te dziury w doniczce to po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.07.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Jutro zrobię zdjęcie. Skimmie są gigantyczne. Lubią cień i kwaśną glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts