torsen1 26.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam! Zastanawiam się jak dać odpór Putinowi i PGN itp. Do ogrzania mam dom 350m˛ gaz z sieci. Izolacja 12 cm styropianu, dach 16 cm wełny, dużo okien południowych i mimo wszystko 7500 zł na ogrzewanie i c.w.u. Grzejniki, podłogówki brak. Pompa cieplna czy ekogr. solary itd.??? Czy ktos ma dobre doświadczenia z powietrzna pompa cieplna? Czy ktoś próbował udoskonalić p.p.c przez dodatkowe urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam! Zastanawiam się jak dać odpór Putinowi i PGN itp. ... zapisz sie do PiS u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.01.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Buhahahahaaaa - doskonałe - w PISie zrób karierę - zostań premierem/prezydentem i możesz dawać odpór PS. Obawiam się ze jak dasz odpór i założysz PC lub kocioł na wungiel lub co innego - to Putin płakać przez to nie będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Po pierwsze to dołóż ocieplenia do dachu. 16cm to nie za wiele, a jeśli jeszcze w jednej warstwie między krokwiami to już katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torsen1 28.01.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Przepraszam, ale nie wiedzialem ze w Muratorze dziala forum polityczne. Z aroganckiej odpowiedzi nie skorzystam. Cześć wasale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Cześć wasale! Hej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 28.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 jakie forum polityczne ? sam je próbujesz założyć. Jak wiekszość pali węglem to co - twoim przykładem mają dawać odpór polskim górnikom ? co ty godosz, co ty godosz. Weź się normalnie za termoizolację a nie politykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 28.01.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 niestety,duzy dom i duze oplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torsen1 28.01.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 jakie forum polityczne ? sam je próbujesz założyć. Jak wiekszość pali węglem to co - twoim przykładem mają dawać odpór polskim górnikom ? co ty godosz, co ty godosz. Weź się normalnie za termoizolację a nie politykę. rozpoczalem lekka aluzja a tu ciezkie dziala wytaczacie, skad tyle jadu? moze tez chcialbym weglem palic, ale widze ze odpowiedzi jakies nieprzyjazne i nie na temat Pozdrawiam i szanuje polskich gornikow i tych co pala weglem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 29.01.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Precz z holota ze wschodu ! P.S. Osobiscie i personalnie uwazam, ze autor postu nie chcial wywolywac dyskusji politycznych a jedynie w oryginalny sposob zatytulowac swoje zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.01.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 moze tez chcialbym weglem palic, ale widze ze odpowiedzi jakies nieprzyjazne i nie na temat No to ja spróbuję na temat... Żeby dać odpór Putinowi musisz natychmiast zrezygnować z ogrzewania oraz przekonać do tego tych co ogrzewają gazem. Najlepiej od razu. Już teraz w zimie. To go najmocniej zaboli, tym bardziej, że gazprom ma niższe wpływy przez spadek cen i to że sami zakręcili kurki. Może chodź po domach i głoś dobrą nowinę na ten temat. Możesz też redagować jakieś pismo o roboczym tytule np. "Gaśnica". Trzeba Putina uderzyć teraz żeby bardziej zabolało. Możesz też uderzyć do BBNu po jakieś wsparcie. Coć na to akurat bym za bardzo nie liczył... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 29.01.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zmień TEMAT bo Cię "zajadą" i niczego się nie dowiesz.... Złośliwe czepiacze znudzone budowlanymi wątkami tylko na to czychają..... jeszcze trochę i ja tak zacznę Ale przynajmniej wesoło jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torsen1 29.01.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Precz z holota ze wschodu ! P.S. Osobiscie i personalnie uwazam, ze autor postu nie chcial wywolywac dyskusji politycznych a jedynie w oryginalny sposob zatytulowac swoje zapytanie. widzę, ze na tym forum żyją i przyjazne dusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Więcej niż by się to mogło z początku wydawać Zmień tytuł- nie wiadomo, o co biega- i uruchom szukaczkę. Działa marnie, ale i tak to co znajdziesz, to na miesiąc czytania. I nie licz na gotową receptę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torsen1 29.01.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zmień TEMAT bo Cię "zajadą" i niczego się nie dowiesz.... Złośliwe czepiacze znudzone budowlanymi wątkami tylko na to czychają..... jeszcze trochę i ja tak zacznę Ale przynajmniej wesoło jest no dobra porozmawiajmy o Angeli, albo o piłkarzach ręcznych mamy dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 30.01.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam! Zastanawiam się jak dać odpór Putinowi i PGN itp. Do ogrzania mam dom 350m² gaz z sieci. Izolacja 12 cm styropianu, dach 16 cm wełny, dużo okien południowych i mimo wszystko 7500 zł na ogrzewanie i c.w.u. Grzejniki, podłogówki brak. Pompa cieplna czy ekogr. solary itd.??? Czy ktos ma dobre doświadczenia z powietrzna pompa cieplna? Czy ktoś próbował udoskonalić p.p.c przez dodatkowe urządzenia? Postanowiłem jednak dać przemyślaną i mam nadzieję pomocną poradę..... fakt nr 1: ok 30-40% konsumowanego przez nasz kraj gazu pochodzi z własnych, krajowych odwiertów fakt nr2: gaz to bardzo łatwe w użytkowaniu i w miaaaarę przystępne cenowo źródło ogrzewania a co za tym idzie jeżeli masz blisko to warto je mieć Co zrobiłem ja: 1. Postanowiłem używać gazu ale tylko z źródeł krajowych 2. W tym celu przed doprowadzeniem gazu do domu (nastapi to za ok. 2 miesiące) zrobiłem nasłuch rury w ulicy..... zauważyłem, że raz leci gaz polski a raz ruski ale jednak więcej polskiego 3. Jak leci gaz polski to daje się usłyszeć "Mazurka" a jak ruski to zdecydowane dźwieki "Karinki" lecą 4. W systemie ogrzewania zainstaluję aparaturę wychwytującą dźwięki która to do pieca będzie dopuszczać gaz tylko wtedy jak polskie pieśni będą lecieć a co za tm idzie będę zużywał tylko gaz krajowy Teraz prośba o poradę do kolgów/-żanek forumowiczów........ CO ZROBIĆ JAK PRZEZ DWA-TRZY DNI TYLKO RUSKIE PIEŚNIE Z RUSKIM GAZEM BĘDĄ MI BLOKOWAĆ SYSTEM OGRZEWANIA....???!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.01.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Stolicznaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon_arch 05.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Precz z holota ze wschodu ! P.S. Osobiscie i personalnie uwazam, ze autor postu nie chcial wywolywac dyskusji politycznych a jedynie w oryginalny sposob zatytulowac swoje zapytanie. Osobiście uważam, że nie najgrzeczniej jest wrzucać wszystkich do jednego worka. A już z pewnością nie można obwiniać zwykłych mieszkańców za ceny gazu w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts