Koras 02.04.2002 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2002 witam! mam następujące pytanie: czy garaż blaszak (bez podłogi)wymaga pozwolenia na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 03.04.2002 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2002 Na garaż blaszak nie jest potrzebne Ci pozwolenie na budowę. PozdrawiamMartin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł 03.04.2002 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2002 Chyba że zrobisz go na kółkach, nie związany trwale z gruntem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 04.04.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Na blaszaka potrzebne jest pozwolenie na budowę.Inna sprawa, kto się o to martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phoenix 11.07.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 to jak w końcu jest ?trzeba te pozwolenie czy nie ?a jeśli nie trzeba to jakie warunki należy zachować by nadal nie trzeba było ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 niestety trzeba............no tak i teraz sie zaczyna ..... a wiesz dlaczego trzeba, bo trzeba wyzywic stado budżetowych urzędników. Warunki, mapy, projekty, uzgodnienia, pozwolenia........... a swoja drogą wiesz Phoenix jest stolicą Arizony. Czy może stamtąd przybywasz i dlatego zadajesz takie dziwne pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phoenix 12.07.2003 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 >>niestety trzeba............no tak i teraz sie zaczyna ..... no pewnie że sie zacznie! a Ty zawsze robisz coś dlatego ponieważ, bo tak ? nie wolisz wiedzieć dlaczego ? dziwisz się że ja (i nie tylko ja) szukam takiej wiedzy ? chyba miedzy innymi od tego jest to forum ? >> a wiesz dlaczego trzeba, bo trzeba wyzywic stado budżetowych urzędników.NO COMMENTS >> Warunki, mapy, projekty, uzgodnienia, pozwolenia........... a moze jakiś DU albo inne paragrafy? >> a swoja drogą wiesz Phoenix jest stolicą Arizony. >> Czy może stamtąd przybywasz i dlatego zadajesz takie dziwne pytania ?a wiesz może że był też taki mityczny ptak? a Ty skąd jesteś? z Księżyca ? że tak dziwi Cię, iż ktoś poszukuje najprostszej informacji? pozdrawiam weekendowo p.s.niech darują sobie odpowiedzi Ci którzy nie mają nic do powiedzenia, ja po prostu czekam na konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 13.07.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Phoenix, pół forumowiczów powie że trzeba, pó, że nie. Że nie trzeba opiera sie na przepisach mowiących o obiektach tymczasowych. Jeżeli jednak pójdziesz do gminy, to na pewno uzyskasz info, że konieczne jest pozwolenie. Oczywiście 99,9% garaży blaszanych budowanych jest bez pozwolenia, no bo kto się tym przejmuje. Nowa ustawa wprowadza w końcu kategorię budowli do 10 mkw, na których dudowę nie jest wymagane pozwolenie, ale 10 mkw to trochę za mało jak na garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phoenix 13.07.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 a ta nowa ustawa to jaka ustawa ?poproszę jakis numer, może Dz.U.i od kiedy wchodzi/weszła ? dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopocianin 15.07.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 No to jest ciekawe ! Jeżeli można na 1000 m kw wybudować dwie wiaty po 10mkw to czy można postawić jeden garaż 20 metrowy...... tak to ciekawe a jak jest naprawde, czy ktoś wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2003 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 tak na logike to nadinterpretacja, ale tak naprawde znowu przepisy , które wprowadzaja bajzel w głowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mifim 16.07.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 A ja mam blaszak, który nie jest trwale związany z gruntem. Nie muszę od niego płacić podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopocianin 16.07.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Bajzel !!! to dobre slowo, pasuje domnie jak ulał właśnie w tej chwili. A co jak bym wbrew przepisom, będzie kara, karzom rozebrać czy poprostu płacić podatek o.. bo na to chętnie przystane !!! Może ktoś coś już takiego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 16.07.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Prawo budowlane po zmianach weszło w życie z dniem 11 lipca 2003 r. Jednolity tekst drukowała Rzczpospolita w dniu 9.07.2003. Powstało na podstawie Dz.Ustaw:-106,109,120 z 2000 r. -5,110,115,129,154 z 2001 r.-74 z 2002 r.-80 z 2003 r. Blaszak jest budowlą niezbędną na czas budowy, która po jej zakończeniu powinna zniknąć z posesji.Natomiast ja nie zamierzam się pozbywać swojego blaszaka. Jestem związana z nim emocjonalnie - bardzo mocno.Przecież za niego zapłaciłam, to go wykorzystam do końca, tzn. dopóki go rdza nie zeżre będzie mój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts