mak11 27.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dziś oglądałem dach po zimie i zauważyłem, że jest brudny od sadzy. Czy dachy się jakoś czyści i co może być powodem takiego stanu rzeczy? Dach na moje nieszczęście jest bordowy i rzuca się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 27.01.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Czym dach pokryty- blachodachówką w macie, czy dachówką?Czym palisz, tzn. jaki kocioł masz?Pamiętaj, że zima się jeszcze nie skończyła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 27.01.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ekspresowa odpowiedź Blachodachówka, palę w piecu z podajnikiem, palę węglem groszkiem i czasami ekogroszkiem. Raz za czas zapalę też drewnem i jakimiś papierzyskami. PETem nie palę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 27.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Blachodachówka zapewne matowa, więc w porach farby pozostaje wiele zanieczyszczeń, które wydostają się z komina. Jeśli nie są to zacieki w postaci czarnego syfu, to proponuję czekać na porę desczową, opady powinny zmyć dach. Jeśli są to zacieki i znaczne zabrudzenia wokół komina, które utrzymają się np. do czerwca, to niestety nie obejdzie się bez myjki wysokociśnieniowej i specjalistycznych preparatów np. firmy karcher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 27.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dziś oglądałem dach po zimie i zauważyłem, że jest brudny od sadzy. Czy dachy się jakoś czyści i co może być powodem takiego stanu rzeczy? Dach na moje nieszczęście jest bordowy i rzuca się to w oczy. To normalne że dach sie brudzi od sadzy, jak chcesz to po sezonie grzewczym wejdz na dach z karcherem i sobie go wyczyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts