jaro71 11.11.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Eh, nici z dzisiejszych negocjacji z wykonawcą - ma spotkanie rodzinne, musimy czekać do poniedziałku. A już myślałem, że poznam ostateczne ceny za fundamenty i za całość stanu surowego. Chciałbym jak najszybciej zaczynać, bardziej od mrozu martwi mnie deszcz, bo grząski grunt. Na mróz są sposoby odnośnie betonu. Z błotem gorzej. No, ale póki co musimy czekać z "wykopkami"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 11.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 a tu deszcz kap... kap... kap... nas też, niestety, czeka jeszcze sporo roboty w tym roku... do końca listopada chcielibyśmy wylać strop. No i mamy rosnące obawy. Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 13.11.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 U mnie rowy wykopane zbrojenie włożone ale nie można dojechać gruchą bardzo grząsko .Czekam na przymrozki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.11.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 U mnie rowy wykopane zbrojenie włożone ale nie można dojechać gruchą bardzo grząsko .Czekam na przymrozki. Wyciagnij to zbrojenie przed betonowaniem usuń wierzchnie 15-20 cm gruntu, zastąp zagęszczonym piaskiem (grubym), pospółką lub chudym betonem, ewentualnie suchym betonem. W przeciwnym wypadku zacznie osiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 13.11.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 U nas leje Juz trzeci dzień pod rząd Albo ok, niech sie wypada na zapas, byle w przyszłym tygodniu było ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 13.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja właśnie zamykam parter. I przyznam szczerze że boje się dalej ciągnąć. I nie chodzi o mróz (bo są dodatki) tylko o to że ekipa w końcu powie: jest za zimno, spadamy stąd, do zobaczenia wiosną. I wiem co mówię, bo już trzecia ekipa robi mój parter. A ja płacę i płaczę i mam już dość martwienia się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 13.11.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 u nas ekipa weszla 23 X i muruja obecnei sciany - wszystko piknie, tylko ze w zeszlym tygodniu nie bylo ich 4 dni i nie ma ich dzis ale glowny majster zarzeka sie ze do konca listopada dom stanie (115 m2) , az pod wiezbe nawet nnie wiedzialem, ze tyle osob zaczelo w tym czasie budowe powodzenia i pozdrówka ps. co do pogody to polecam http://meteo.icm.edu.pl/gpp/ dla kazdej gminy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 13.11.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jeśli mogę coś polecić to:http://www.twojapogoda.pl Jest niezła o pogodzie zwłaszcza że jest tam na 16 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.11.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A ja ide jak burza. Tydzień temu zalali ławy, a w środę będą gotowe ściany parteru - nośne i działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.11.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A ja ide jak burza. Tydzień temu zalali ławy, a w środę będą gotowe ściany parteru - nośne i działowe. Wow! Rób chociaż jakieś krótkie przerwy technologiczne Kolega też miał takie tempo, a teraz mieszka 5 cm poniżej niż wtedy, kiedy miał gotowy stan zero... Odnośnie pogody to wszystkie zamieszczone linki przestudiowałem i jest generalnie optymistycznie. Mój majster bardzo się dziś wzbraniał na umówienie roboty w tym roku, ale go godzinę przekonywaliśmy z żoną, że bardzo chcemy w tym roku zrobić fundament. Oby mu się nie odwidziało, bo narzeka na ludzi, pogodę. Wolałby wszystko na wiosnę. A ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.11.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Wow! Rób chociaż jakieś krótkie przerwy technologiczne Kolega też miał takie tempo, a teraz mieszka 5 cm poniżej niż wtedy, kiedy miał gotowy stan zero... Oj, będzie przerwa technologiczna, i to całkiem niezła, do czasu dostarczenia płyt stropowych. Nie kumam, dlaczego majstry u Was nie chcą robic, przecież w dzień jest pond 10 stopni, a ma być nawet koło 13-14... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 14.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znowu napadało i zrobiło się bajoro , załamka totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.11.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znowu napadało i zrobiło się bajoro , załamka totalna. Kto zdecydował aby kopać do końca wykop przy zapowiadanych deszczach? Majster-klepka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 14.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znowu napadało i zrobiło się bajoro , załamka totalna. może zamów pompę (nawet z rurociągiem) - koszt niewielki porównując do baraniny którą niedługo będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 14.11.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 ja , bo nie mogłem się doczekać a teraz klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.11.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znowu napadało i zrobiło się bajoro , załamka totalna. może zamów pompę (nawet z rurociągiem) - koszt niewielki porównując do baraniny którą niedługo będziesz miał Pisałem kloedze wyżej małą podpowiedź ale nie chce słuchac chyba - inaczej nigdy się nie wygrzebie a jak wleje ten beton w błoto to bedzie całkiem "wesoło"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 14.11.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jaka pompa z rurociągiem nie słyszałem nic o tym w betoniarni napewno nie mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.11.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jaka pompa z rurociągiem nie słyszałem nic o tym w betoniarni napewno nie mają . Wypompuj wodę, usuć uplastyczniony grunt (te błotko) i uzupełnij chudym betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 14.11.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 a na jaką odległość może grucha podjechać i ile betonu do wlania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 a na jaką odległość może grucha podjechać i ile betonu do wlania? Aru beton w błoto to jeden z głupszych pomysłów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts