Filippo 27.01.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Mam możliwość zamontowania wentylarora elektrycznego w ścianie lub w suficie podwieszanym. Wentylator jest w okolicach WC. W suficie byłby nad WC. Moja ekipa wykończeniowa twierdzi, że zamontowany w suficie będzie "mocniej" słychać i oni nie biorą odpowiedzialności za hałas z tak zamontowanego wentylatora. Na ścianie mówią, że będzie mniej słychać, jednak ściana będzie bardzo ciemna, a wentylatory są zazwyczaj białe i pierwsze co będzie się rzucać po wejściu do łazienki to biały wentylator na ciemnej płytce. Jakie są Wasze doświadczenia z montowania wentylatorów w sufitach podwieszanych? Moze polecicie jakiś rodzaj wentylatorów, który wydaje minimalne hałasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 27.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Po pierwsze wydaje mi się, że istnieją nie tylko białe wentylatory!!! Na pewno można znaleźć jakieś ciemniejsze (choć większej gamy kolorów to nie widziałam ) A po drugie. Oczywiście fajniej jest jak wszystko jest idealnie dopasowane, ale kiedy wchodzę do łazienki to nie zastanawiam się czy kolor wentylatora pasuje do reszty. Uznaje go po prostu za element konieczny w łazience - czasem nawet nie zauważam, że tam jest... Zawsze możesz też nie kłaść kafelków do samej góry tylko np. 20 cm niżej i biały wentylator zamontować na tym kawałku, który będzie biały jak sufit (o ile będzie biały) - u nas tak jest Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 27.01.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Oczywiście, że są nie tylko białe. poniżej przykładhttp://www.otopr.pl/pr/wentylatory-venucci-silver--funkcjonalnosc-i-estetyka,art,2114.html#W łazienkach u siebie mam i w suficie i na ścianie. Nie słyszę różnicy w głośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 27.01.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Wentylatory są w różnych kolorach, ja mam np. standardowo biały a w drugiej łazience chromowany.Wydaje mi się ,że wentylator musi być zamontowany w miejscu gdzie jest komin, czyli na ścianie.Ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 27.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja mam wentylator w suficie podwieszanym i jest trochę głośniejszy niż gdy był w ścianie. Kupiłam zwykły biały i malarz pomalował na kolor sufitu. Nie ma więc kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Mam możliwość zamontowania wentylarora elektrycznego w ścianie lub w suficie podwieszanym. Wentylator jest w okolicach WC. W suficie byłby nad WC. Moja ekipa wykończeniowa twierdzi, że zamontowany w suficie będzie "mocniej" słychać i oni nie biorą odpowiedzialności za hałas z tak zamontowanego wentylatora. Na ścianie mówią, że będzie mniej słychać, jednak ściana będzie bardzo ciemna, a wentylatory są zazwyczaj białe i pierwsze co będzie się rzucać po wejściu do łazienki to biały wentylator na ciemnej płytce. Jakie są Wasze doświadczenia z montowania wentylatorów w sufitach podwieszanych? Moze polecicie jakiś rodzaj wentylatorów, który wydaje minimalne hałasy? Montaż jest dowolny. Hałas zależeć będzie między innymi od mocowania. Jeśli brak koloru to za 10zł kup puszkę sprayu w wybranym kolorze i pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Do łazienek są dobre z higrostatem, które same uruchomią się po przekroczeniu zadanej wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Do łazienek są dobre z higrostatem, które same uruchomią się po przekroczeniu zadanej wilgotności. Ale w toalecie używamy ich nie tylko do odprowadzenia wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Była mowa, o ile się nie mylę o wentylatorze łazienkowym Jak każdy wentylator odprowadza również wilgoć, więc chyba szkodliwie działać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Do łazienek są dobre z higrostatem, które same uruchomią się po przekroczeniu zadanej wilgotności. Ale w toalecie używamy ich nie tylko do odprowadzenia wilgoci Zobacz na temat wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Do łazienek są dobre z higrostatem, które same uruchomią się po przekroczeniu zadanej wilgotności. Ooo, ja taki mam,super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jaki masz, my mamy Dospela, ale jeszcze nie mieszkamy, więc wypróbowane tylko za pomocą czajnika z parującą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Też Dospela,ja żeby sprawdzic to zrobiłam w łazience saunę odkręcając gorącą wodę pod prysznicem ,działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Napisz proszę, czy możesz go też włączać niezależnie od stopnia wilgotności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 27.01.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Odnalazłem w kolorze srebrnym wentylatory SILENT SILVER.. podobno są baardzo ciche.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.01.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Napisz proszę, czy możesz go też włączać niezależnie od stopnia wilgotności Z tego co wiem to tak,jak były te siarczyste mrozy to zatkaliśmy wszystkie otwory no i wiatrak aby nie gwizdało zimnem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 30.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 filipo - słuchaj ekipy!!!! u mnie w firmie jest zamontowany w suficie podwieszanym i huczy jak w blaszanej beczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts