PAFKA 28.10.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 mam zamiar wykończyć poddasze i mam mały dylemat. Poddasze jest skonstruowane typowo tzn.Patrząc od góry -dachówka,folia paroprzepuszczalna,między krokwiami wełna 15 cm,następnie łaty poprzeczne ,wełna 5cm i folia paroizolacyjna.Mam zamiar dać płyty gk na stelarzu który przymocowany jest do łat normalnymi wieszakami do tego przeznaczonymi.Problem polega na dwóch rzeczach.Po pierwsze czy mogę w przestrzeń włożyć dodatkowo wełnę 10cm bo tyle będzie tam miejsca ale pomimo że folia paroizolacijna będzie powyrzej dodatkowej warstwy wełny.A po drugie jak połączyć płytę ze ścianą otynkowaną zwykłym tynkiem cem-wap jeśli płyta idzie pad kątem do tej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 W swoim projekcie typowym mam też łaty gr 5 cm na krokwiach i na łaty płyty,a ocieplenie wełną 15+5. Na łatach drewn.poszycie podobno pęka dlatego daję stelaż bezpośrednio na krokwie,a wełnę tylko 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts