Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

kupiłam małe co nie co do kuchni:) bardzo mi się podoba, a szyba no cóż w obecnym piekarniku też taką mam więc czyszczenie opanowane

w sferze marzeń pozostaje mikrofalówka i kawiarka z tej samej serii ale spokojnie metodą małych kroczków i może dam radę kupić....

aktualnie ekipa robi zabudowę poddasza K-G są juz prawie na półmetku ku mojej wielkiej radości jeszcze ciut i wełna zniknie mi z oczu !!!!!!! póżniej wkleję fotki ale słabe bo z komórki (wykończyłam aparat fotograficzny:()

PRZYPOMINAJKA: MAM DO ODDANIA KOTKĘ!!!!

AMW-590-IX-52787-medium.jpg

Edytowane przez Kaśka73

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

małe podsumowanie:

akcja wełna na stelażach zakończona sukcesem straty w ludziach: boli mnie naciągnięty mięsień:), ale dzielnie zbieram się w sobie do układania 2 warstwy wełny 15 na podłodze stryszku czekam tylko na montaż schodów strychowych mam dość skakania po drabinie

Nasza ekipa walczy z k-g pyli i brudzi gorzej niż wełna, mieli skończyć do piątku ale chyba do następnego:), nawet ich nie poganiam niech robią dokładnie, już kończą płytowanie tego co było zrobione przez nas, przed nimi stelaż w przedpokoju nad klatką schodową ok.10mkw więc może dzisiaj to machną?

no i pozostaje duża łazienka.... może by zamurować do niej drzwi i zapomnieć

Zdj?cie0432.jpg

Zdjęcie0433.jpg

Zdjęcie0431.jpg

Zdjęcie0434.jpg

Zdjęcie0441.jpg

Edytowane przez Kaśka73

Jeśli dobrze widzę, to na drugim zdjęciu widać, że przy narożniku obok okna schodzą się krawędzi trzech płyt (i powstaje taki "krzyżyk" z ich połączenia) - w tym miejscu będzie się robić rysa, pęknięcie. U nas tak jest przy drzwiach i pęka :( Powinno być (według lektury) tak, że przy narożniku jest jedna płyta odpowiednio nacięta.

to nie krawędzie trzech płyt to ślad po ołówku:) ja jestem szczegółowa jednostka, a dodatkowo jestem świeżo po wizycie u okulisty i mam dodatkowe -0,25 (to bonus za siedzenie na forum)

Tataraczku już współczuję Twoim przyszłm wykonawcą

mam problemik: jaką dać wysoką ściankę kolankową na powierzchni mi nie zależy (chyba mam nadmiar) ale muszę powiesić grzejnik??! jak macie u siebie proszę się chwalić

Aaaa jak ślad po ołówku, to git :)

Ja ma w ogóle -6, bez szkieł to bym się o własny dom potknęła i nie wiedziała, co się stało :D

Wykonawcom tak nie współczuj - oni śpią spokojnie, a ja już się martwię, że na pewno wszystkiego nie wypatrzę i nie dopilnuję :(

Co do ściany kolankowej, u nas będzie miała 1,1 m (tak jest w projekcie) i pewnie tak zabudujemy, żeby maks miejsca zostawić, (ale u nas będzie podłogówka).

na pewno wszystkiego nie wypatrzę i nie dopilnuję :(

tak już jest z tym budowaniem skupiać nalezy się na konkretach reszta szkoda zdrowia mam teraz niezłą szkołę za płotem " developer z koziej wólki" sprzedał domy byłam mimowolnym świadkiem ich budowy co tam się nie wyrabiało np. strop tak krzywy ze widać gołym okiem, ocieplanie przed więźbą, brak ocieplenia poddasza, tynkowanie w styczniu, murowanie ścian i ocieplanie jednocześnie itp.

no takie numery że nawet na tym forum wzbudziłyby szok a różne rzeczy już tu były

a teraz dumni lokatorzy dokładaja do tego solary, klimatyzacje, rekuperatory i będą szczęsliwie mieszkać w nieświadomości

ps jednej rodzinki to mi autentycznie żal mają najgorszy budynek i dwoje małych dzieci

no i wydało się same okularniki:)

Spirea jestem przed kolejnymi urodzinami więc kwestia wieku to drażliwy temat......

kolejna porcja K-G

jakie parapety? jakie parapety? ta myśl mnie dręczy do tego okna na 4 zdjęciu marzy mi się kamień .......

Zdj?cie0425.jpg

Zdjęcie0426.jpg

Zdjęcie0427.jpg

Zdjęcie0428.jpg

Zdjęcie0429.jpg

Edytowane przez Kaśka73

o to jest myśl takie blaszane michy kupię nastepnym razem z łańcuszkiem cudne:)

kotka szczególnie lubi takie ozdobne szklaneczki z ikei ma ich już kilka na sumieniu, czasami udaje mi się złapać w ostatniej chwili, najpierw słychać jak go przesuwa, ją to chyba bawi jak lecę je złapać, mnie nie....

Karolinie już zapowiedziałam że następny komplet funduje z kieszonkowego moze to ja nauczy że parapet nie jest na kubki:)