Kaśka73 14.05.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) zastanawiam się nad sufitem w korytarzu jest długi na 6,35 szeroki 1,2 potrzebuję zabudować parę rurek idących tuż przy ścianie ale to co wymyśliłam nie skraca go optycznie ma ktoś lepszy pomysł?czekam ma opinie ok????????????? na pierwszym zdjeciu ten przedpokój w realu (nie mój niestety) na drugim takie chcę oświetlenie na pozostałych zdjeciach zabudowa k-g którą biore pod uwagę Edytowane 15 Maja 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Przybiegłam od razu po odebraniu wiadomości... no więc wyczytałam gdzieś onegdaj, że długie korytarze wydłuża się optycznie montując światła zamiast na suficie to na ścianach i to chyba jakoś tak na przemian, czyli np. na 1/4 długości z lewej, na 2/4 z prawej, na 3/4 znowu z lewej. Po drugie - zdecydowanie odradzam takie niesymetryczne układy jak na drugim zdjęciu, moim zdaniem wyglądają jakby były zrobione bez planu i pomysłu. Ostatnie zdjęcie też mi się nie podoba, bo zwraca uwagę na to, co moim zdaniem lepiej byłoby ukryć - podkreśla wydłużony kształt korytarza. Osobiście albo zrobiłabym całość obniżoną jednolicie, albo jeśli byłoby za nisko - tak jak na fotkach 3 i 4, ale bez różnicowania kolorystycznego (ciemny na zewnętrznym jeszcze obniża boki, biel na środku jeszcze go podnosi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.05.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 cześć Kasia, dopiero dzisiaj dorwałam się do komputera. Trochę cięzko mi doradzić, bo nie jestem zwolennikiem obniżania sufitów poziomami. Potwierdzam to, co napisała Tatarak, że ostatnia fotka wydłuża. Biorąc pod uwagę, to co napisała na końcu można ewentualnie spróbowac odwrotnego manewru. Zrobić małą przerwę od ścian i tam wpuścić rurkę z ledami. Coś takiego proponowała nam Magda34, więc może podpytaj Ją o szczegóły. Moja siostra ma parterówkę i właśnie długi korytarz. Myslę, że wymiarami może być zblizony do Twojego. Mają oświetlenie boczne po obu stronach ale asymetrycznie, jednak na jednej wysokości. I wygląda bardzo fajnie. Światło jest jednak takie tylko dla komunikacji, przyćmione, niezbyt mocne. Może tez spróbować z obnizonym sufitem i puścić z jednej strony świetlówkę i przykrć to jakąs pleksi. Ktoś na forum ma takie rozwiązania w korytarzu i kuchni. Kuchnię masz tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?99557-Dom-Hani-i-Roberta-projekt-indywidualny. Korytarz niestety nie pamiętam. Mam zdjęcie, ale nie wiem czyje, więc mogę podesłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.05.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 oczywiście skraca się korytarze montując światła nie na suficie tylko na bokach! ten pomysł z pleksi fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.05.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 z sufitem w korytarzu pat dalej nie wiem:( k-g się robią, a właściwie został jeszcze montaż schodów strychowych, ekipa kończy w czwartek, poddasze nabiera kształtu aż miło, muszę szybko kupić panele na podłogę do sypialni Ani i Karo????! dzisiaj zaczyna pracę nasz Złota Rączka mam nadzieję że da sobie radę lista zadań jest długa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Hej, my mieliśmy ciemny sufit na korytarzu i fajnie to wyglądało. Ściany były białe ale korytarz był w innych rozmiarach niz Twój. Czy nie fajnie wyglądałyby na bordowym (mahoniowym ) kolorze te zaproponowane światełka na suficie ? Ściany białe, drzwi, sufit i podłoga mahoniowe - hyyy ? Chyba troszkę mnie poniosło - Dziewczyny u mnie normalka - w pracy mam na 1-wszą zmianę, w domu na 2-gą. Zap...am naokrągło. Mam przejechanego kota (na szczęście nic poważnego sie nie stało) drugi kot gdzieś się zawieruszył (a że to ten prawie dziki więc go specjalnie nie szukamy), dzieci nareszcie nie chorują ( nie licząć żyganka młodszego po sobotnim grilowaniu). Jemy własną rzodkiewke, cynie i begonie majowy śnieg załatwił, a poza tym uwielbiam mieszkać na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.05.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nooo znalazła się zguba Fajnie że dzieci Ci nie chorują, a na wsi fajnie się mieszka. Boże jak ja uwielbiam tą ciszę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Kaśka, a opcja obniżenia całości sufitu nie wchodzi w grę? Ryska, dawno Cię nie było Megana - ja po 5,5 roku na wsi, jak wjeżdżam do wrocka to od razu dostaję bólu głowy, wszystko mi śmierdzi i chcę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Wszystkich i mocno pozdrawiam.Megana i Ryśka to już wieśniary na całego - znają się a sadzeniu itp. Ja też lubię spokój koło naszego wykańczanego domku. Kasiu chciałam wysłać Tobie na priva poniższy tekst ale chyba masz zapchaną skrzynkę. Płytki na podłogę zakupione, wybraliśmy alabastrino 59,8x59,8. Czas pokaże czy był to dobry wybór, trochę się obawiam latania z mopem, ale lubię jasne kolory. Czy kupowaliście już farby? Ja zastanawiam się nad Duluxem, STO i CAPAROLEM? Ceny podobne. My zawsze mieliśmy tapety, więc rozeznania w farbach nie mam. A Wy jakie farby używaliście?pozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.05.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) ja lubię duluxa i nim będziemy malować ale przyznam się że zabieram się za to malowanie jak sójka za morze:) zawsze coś innego jest do zrobienia u mnie tapety też będą ja ogrodowo jestem na odwyku:( tak sobie obiecałam i już ps. skrzynka juz odgruzowana Edytowane 18 Maja 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.05.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja lubię duluxa i nim będziemy malować Polub także grunt duluxa, przy innych lubi po paru miesiącach odłazić. Przy okazji, zdecydowanie polecam farby lateksowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.05.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) o tym że dulux lubi się gryźć z innymi gruntami słyszałam ale nigdy tego u siebie nie zaobserwowałam:) ale pamiętam wczoraj wieczorem dałam popis swojej fobi izolacyjnej (możecie się śmiać ) i tak opisze co mi tam mamy na budowie takiego Kubusia co ma różne rzeczy dokończyć no i kończy np. po zamontowaniu drzwi zewnetrznych trzeba zamontować narozniki z siatka i zaciągnąć klejem no i robi trzeba też wylać "próg" bo jak się okazało budowlańcy zamurowali w tym miejscu sporą drewniana belkę!!! po jej wyrwaniu jest tam dziura (jak mówi moja mama autostrada dla myszy) no i jak zobaczyłam jak się Kubuś za to zabiera to mnie poniosło wyciełam cała piankę którą był uprzejmy tam wcisnąć?! oczysciłam z gruzów dokopałam się do chudziaka okazło sie że plastpapa jest i to cała, czarna folia ta co na chudziaku jest z zapasem to ładnie ją wywinęłam do góry podkleiłam byle czym żeby Kubuś widział że to ma tu być zrobiło się takie korytko , całość odkurzona zagruntowana, Przemek trochę się wkurzał ale pomagał na końcu się smialiśmy, że teraz to sami to sobie zamurujemy, ale nie było już czasu i Kubuś to zamuruje wkońcu pracuje u nas:) ps. cały czas zastanawiam się jeszcze czy to wszystko co mogłam zrobić żeby tam nic nie podciekało no fobia..... i kości bolą Edytowane 19 Maja 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.05.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Kaśka, ja mam w ogóle fobię izolacyjną - najchętniej bym cały dom papą z icopala owinęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.05.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Kaska Ty daj spokoj z tymi obnizanymi sufitami ani to ładne (sorrry) ani tanie, moim zdaniem lepiej kupic za te pieniadze ladne lampy ja z natury jestem przeciwniczka zabudow z gk, ale dalam sie namowic na jedna scianke w salonie, a fuj, do tej pory mam ochote ja rozebrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.05.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja niestety też nie lubię GK, a dom musi mieć swoją wysokość, ale każdy oczywiście robi co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 ale przecież Kaśka ma te rury pod sufitem do zabudowania, przecież sobie ich nie zostawi na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 aaaaaaaaa o rurach nie doczytalam, to obnizyc sufit rowno, bez zadnych wnek i po klopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.05.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ania jakie ty masz schody piękne u mnie są betonowe niestety dzisiaj ekipa od k-g kończy pracę mam nadzieję że wszystko ładnie posprzątane a w związku z tym sufit w przedpokoju musi poczekać macie rację z tą zabudową jeśli się da rurki od kominka pójdą w innym miejscu??? i przedpokój będzie bez zabudowy biorę się teraz ostro za zakupy do łazienki bo oprócz umywalki nie mam jeszcze nic ktoś tu na forum chwalił odpływy z ced' or chyba się na taki skuszę??? do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.05.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 o tym ostatni cały czas myślę w dzień i w nocy (bo również mi się śnią po nocach:)) takie kabiny prysznicowe i takie dekory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts