Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

Polecana przez "sołtysa kierdziołka" od którego kupiliśmy dzialkę :wink: a z nim nie ma lekko tak że kobitka sprawdzona.

A ja myśle czy aby wszystkie zmiany przemyślane, a może jeszcze o czymś nie pomyślałam?!

też tak mamy, cały czas się zastanawiamy, czy aby w realu to co wymyślone, to będzie ok :cry: , a czy okna nie za małe itd itp..............

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam koleżanki,

my też mamy PNB, zbieramy oferty na materiały i zaczynamy z końcem czerwca. Dwie noce nie spałam bo myslałam o oknach w kuchni czy nie za dużo. Znalazłam ładne mebelki do naszego układu kuchni.

Z moją nogą coraz lepiej, chyba w poniedziałek odwołam zabieg (oby nie zapeszyć).

I ja też się przywitam chociaż padam na pyszczek ze zmęczenia i zaraz zaryję nosem w klawiaturkę . Aniu gratuluję PNB super :lol: :lol:

Witam się słonecznie 8)

w domu mały kocioł, właściwie to wszyscy się pakujemy, ale kazdy jedzie w inną stronę :o

ania klepka

no to teraz wiem, że jest jeszcze ktoś kto ma mieć tak duży dom jak ja :wink:

projekt fajny, dobry rozkład pomieszczeń, ile +- masz cenę robociznę ekipy i jaką masz powierzchnię dachu?

Kasiu, w projekcie dokonaliśmy trochę zmian. Inny rozkład ma góra, tj. jeden pokój został zlikwidowany, dzieki temu została powiększona łazienka, zrobiliśmy garderobę i pralnię.

Na dole powiększylismy gabinet o tą wnękę.

Robocizna 42 tys. z dachem (dach 220 m), była tez wycena na 60tys. ale generalnie dach kształtował się w cenie 17-18 tys. (dwuspadowy).

Już czujemy ten początek, przegladanie ofert materiałów itp.

Pozdrawiam

Cześć dziewczynki :)

Aniu, też przymierzaliśmy się do tego projektu, ale kuchnia była z tyłu, a my chcieliśmy z przodu, ale lggie, też mamy :) :) nad garażem :)

Ja to się nie nadaję do szukania materiałów :( Michał trochę się zajmuje wyszukiwaniem, ale na razie to tak tylko informacyjnie.

Byliśmy oglądać dachówki w Budinpolu" ( blisko Nowego Dworu), ale wogóle nie są przygotowani do sprzedaży pokazujemy im dachówkę, która nas interesuje, a Pni nie wie jak się nazywa i pokazuje nam reklamówkę ze zdjęciem 3x3 cm i każe nam sobie wybrać, żenada po prostu żenada. W końcu zrobili nam wycenę dachówek, ale nie tych co chcieliśmy tragedia.

Zaproponowali nam też bloczki - Dla informacji podaję również cenę bloczka betonowego 14/25/38 cm BETARD

- 2,89 zł/szt netto loco budowa - nie wiem po ile są w innych miejscach.

Kasiu, wentylację będziemy mieć grawitacyjną ( cokolwiek to nie znaczy :) )

ja czekam na decyzję administracyjną w/s mojej archeologii a to może trwać do 30 dni

no to czekam jak na wyrok

Jak nie siedzi cały czas, to pogoń budowlańców i faceta od koparki, aby nic nie widział, nawet jak będzie jakaś skorupa 8) U mnie także było stanowisko, wysłałem pismo z podaniem dnia rozpoczęcia robót i czekałem na nich. Z rana lało i facet nie zjawił się, oczywiście humus został ściągnięty. Późnij reszta wykopów - skrzyni ze złotem nie było, kosteczek też :) :lol:

Przeniesione z mojego dziennika :

Kasiu73 - pamiętałam o Twoich ( 18 ) urodzinach - wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjlepszego, dużo zdrowia, uśmiechu, słońca, spełnienia marzeń i szybkiego bezbolesnego wybudowania się. Sto lat Kasiu.

Przesyłamy buziaczki

http://www.systemc.pl/domek/0906/roza.jpg