kala67 27.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam!! ja wczoraj caaaaaaały dzień sprzatałam na działce dziś chodze połamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.09.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Kasiu ta cena 38.000 to z dachem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Działka posprzątana, tak z grubsza, poplamiłam sobie ulubione jeansy dysperbitem pracy naprawdę jest sporo koparkę udało mi się zamówić tak jak było w planach na jutro rano, to będziemy zasypywać fundamenty jeszcze muszę przypilnować dostawę materiału na ściany i załatwić HDS jedna firma sama nie rozładowuje ale za to ma dobre ceny U mojej Karoliny wykluła się grypa jelitowa mam nadzieję że tylko u niej Zmykam bo jutro od rana na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.09.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Działka posprzątana, tak z grubsza, poplamiłam sobie ulubione jeansy dysperbitem pracy naprawdę jest sporo koparkę udało mi się zamówić tak jak było w planach na jutro rano, to będziemy zasypywać fundamenty jeszcze muszę przypilnować dostawę materiału na ściany i załatwić HDS jedna firma sama nie rozładowuje ale za to ma dobre ceny U mojej Karoliny wykluła się grypa jelitowa mam nadzieję że tylko u niej Zmykam bo jutro od rana na budowę. To życzę zdrowia i nie zarażać się proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ja w sprawie foli,nam położyli kubełkami na zewnątrz,wykonawca po zwróceniu uwagi stwierdził,że to obojętne jak jest polożona,bo niewiele pomoże u nas gdy mamy wysoki poziom wód gruntowych . Jednak to cały czas nie dawało mi spokoju i w sierpniu odkopaliśmy wszystko położyliśmy papę na ścianę fundamentową,wcześniej 2x smarując ją i na to folia kubełkowa poprawnie położona kubełkami do muru. Kaśka 73 nie daj sobie dmuchać w kaszę,bo będziesz miała podwójny koszt i podwójną robotę,gdy nie położą tego od razu tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 dzien dobry Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Kaśka chodziło Ci o izolację poziomą czy pionową fundamentów? Ładny dom będziesz miała,szkoda tylko,że mało zdjęć i wpisów w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 już jestem dziękuję za pozdrowienia i za porady wróciłam z budowy, jutro wielkie zalewanie, ale dopiero o 16 , dzisiaj dzień pod hasłem kanalizacja i zagęszczanie piasku poszło 200ton jutro tylko folia, siatka i beton. kamlotek chodziło mi o izolację pionową, miło słyszeć że będę miała ładny domek obiecuję że dziennik będzie i będę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 do nas weszło ok 320 ton. ciężko w to było uwierzyć,że taki mały dom,a tyle pospóły potrzebował a w sprawie izolacji,to jaką masz glębę na której będzie stał dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 badana przez geologa gliny i piaski woda głęboko wiem wiem przesadzam z izolacją ale ja z tych co na zimne lubią dmuchać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.09.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 badana przez geologa gliny i piaski woda głęboko wiem wiem przesadzam z izolacją ale ja z tych co na zimne lubią dmuchać.... I słusznie, dmuchaj Kasiu, bo później to tylko dodatkowa robota i kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 i kłopoty... a ja po budowie planuję tylko only leżeć na hamaku lub w basenie z drinkiem z palemką i już..... tzn odpoczywać. Czy Wy też jesteście takie zmęczone ja się tak czuję jakbym sama budowała...!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 i kłopoty... a ja po budowie planuję tylko only leżeć na hamaku lub w basenie z drinkiem z palemką i już..... tzn odpoczywać. Czy Wy też jesteście takie zmęczone ja się tak czuję jakbym sama budowała...!? Też i spadam do wyrka - do jutra ( a ciężki dzień przed nami) papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam. No założenia mamy te same Folię kubełkąwą mamy denkami kubełków w styropian. (tak wiem, że styropian będzie "podziurkowany") AQUASTYRU mamy 10 cm. Dysperbit - to ta chol... maź też mam ją wszędzie i nie da się sprać Nawet jest na synka piżamce no oczywiście ciuchy po dyspericie do wywalenia. Może masz Kasiu jakiś sposób na dysperbit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.09.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 pisałam Wam wczoraj dużego posta co i jak ale mi go wcięło a nie miałam siły pisać drugi raz na budowie byłam od 9 30 do 19 30 tak wiem że było ciemno i lało na max beton spóźnił się o 2 h i zaczęliśmy o 18 deszcz też tak czy inaczej osiągnęliśmy wymarzone ZERO teraz kupuję materiał naściany, mam nadzieję że ekipa wróci wtorek dal im nieźle popalić no i mamy studnię (rewelacyjna firma) POLECAM teraz muszę szybko popracować ( w pracy) od poniedziałku ruszamy ze ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Kasiu, gratulacje teraz ściany i pójdą równie szybko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 i ja gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Gratuluję stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.10.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dziękuję jak to miło że cieszycie się razem ze mną wczoraj bylo podlewanie betonu a dzisiaj sam się podleje = deszcz jutro dostawa pustaków Porotherm 38 i 25 47 i 12 palet one się chyba nie zmieszczą na mojej działce albo dom za duży albo działka za mała cały czas zastanawiam się nad oryginalnymi nadprożami porotherma i dalej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 A będziesz ocieplała,bo słyszałam,że oryginalne,są tak zrobione,ze nie trzeba ocieplać,a wylewane nadproża będziesz musiała zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts