Kaśka73 01.10.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Plan co do ocieplania jest taki A wprowadzamy się mieszkamy jedną zimę i oceniamy czy trzeba ocieplać dajemy wełnę B nie ocieplamy wcale ściany zewnętrzne "są" na 38 cm grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ja bym wzięła gotowe my mamy dom z monolita o gr 42cm,więc też bez ocieplenia(chociaż chodzi mi to po głowie,ale prostują mnie,mówiąc,ze zaparzę dom) i mamy gotowe nadproża, Musisz się tylko zastanowić,ćzy czasami nie będziesz chciała mieć rolet na oknach,bo na to trzeba wziąć poprawkę planując nadproża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 zapomniałam się spytać,będziecie używali kleju czy zwykłej zaprawy do murowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.10.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 no zaprawa ciepła orginalna, dostałam b.dobrą ofertę 21,22 za worek a możesz mi wyjaśnić o co chodzi z tymi roletami, bo już coś mi się obiło o uszy o kurde jak ja mam zamówić te nadproża w kosztorysie mam takie coś 4*[0,9*2+1,2*2+2,4+2,4+1,5+2,2] szyfry były dobre na wojnie CO TO JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 no zaprawa ciepła orginalna, dostałam b.dobrą ofertę 21,22 za worek a możesz mi wyjaśnić o co chodzi z tymi roletami, bo już coś mi się obiło o uszy o kurde jak ja mam zamówić te nadproża w kosztorysie mam takie coś 4*[0,9*2+1,2*2+2,4+2,4+1,5+2,2] szyfry były dobre na wojnie CO TO JEST planując rolety trzeba zostawić miejsca na nie przy nadprożach,jeżeli czcesz aby były schowane,mało widoczne rzeczywiście szyfrem pisane,podejrzewam,że ,nie lepiej nic nie podejrzewać i iść z tym do sklepu ,oni się na tym znają . nie wiem co prawda jakie wymiary w szerokości ma Poratherm,Leier ma takie,że na szerokość monolita potrzebowałam 3 nadproży,a na scianki działowe 1 nadproże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.10.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 z tymi nadprozami to tak zrobię sama tego nie rozszyfruję tzn wiem że na ściany nośne po 4 szt więc to jest ta czwórka z przodu póżniej to są chyba wymiary poszczególnych otworów niektóre razy dwa ale i tak coś mi nie gra mało tego wychodzi że nie nad każdym oknem albo drzwiami jest nadproże czy taka "kaseta"na rolety ma standardowy rozmiar czy w każdej firmie inaczej? jeśli tak to spokojnie jeśli nie to powinnam wybrać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 nie pomogę,bo nie wiem ,spróbuj znaleźć coś na forum jak na coś trafię to podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.10.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 rzuciłam okiem na artykuły o roletach tego jest na dłuuugie czytanie może w sobotę póki co akcja ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 jest tego sporo to fakt,ja właśnie wałkuję inst.odgromową czyli od poniedziałku,Twoje mury pną się do góry życzę pogody i jak najmniej nerwów oraz wpadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Kasiu, mam pytanie. Czemu w najfajniejszym miejscu chcesz zlewozmywak mieć?Zamierzasz w nowym domku cały czas myć garyNa dodatek zamierzasz pewnie mieć zmywarkę, więc może fajniej robić jakieś jedzonko przy tym oknieTo tylko moje przemyślenia i zlewu nie będzie pod oknem, ( zachlapane szyby wodą, lub zupą . Moja kierowniczka opowiadała, jak to jej garnek wyleciał z rąk z resztkami zupy i ..................... leciała ze szmatą myjąc szyby okna i przestrzegała mnie, żebym nie robiła zlewu pod oknem )Ale to Twój dom i zrobisz jak uważasz i jak będzie Ci wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.10.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 cześć dorwałam się do internetu hura...... Małgosiu w mieszkaniu też mam zlewozmywak pod oknem tylko okno proste co z Twoją podłogówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.10.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 cześć dorwałam się do internetu hura...... Małgosiu w mieszkaniu też mam zlewozmywak pod oknem tylko okno proste co z Twoją podłogówką? Zlewozmywak - widzę, że to już kwestia przyzwyczajenia :). Podłogówka na razie czeka na wyjaśnienie Jutro Michał musi się dowiedzieć jaki jest koszt pianki , która byłaby użyta zamiast styropianu ( pianka cieńsza od styropianu, wówczas zmieściłaby się jak trzeba). Może jutro się coś się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.10.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Małgosiu to trzymam kciuki!!!! Mam niezły numer z zaprawą zamówiłam Porotherm TM na telefon, zapłaciłam, przywieźli, ok cała zadowolona jedno z glowy w innych hurtowniach nie mieli od ręki na poniedziałek może jadę dzisiaj na budowę a tam stoi Baumit TherrmoMortel 50 myślałam że budowy pomyliłam materiał taki sam, inna firma, cena porównywalna ale czuję się dziwnie bardzo...oszukana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.10.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 dziwne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.10.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Małgosiu to trzymam kciuki!!!! Mam niezły numer z zaprawą zamówiłam Porotherm TM na telefon, zapłaciłam, przywieźli, ok cała zadowolona jedno z glowy w innych hurtowniach nie mieli od ręki na poniedziałek może jadę dzisiaj na budowę a tam stoi Baumit TherrmoMortel 50 myślałam że budowy pomyliłam materiał taki sam, inna firma, cena porównywalna ale czuję się dziwnie bardzo... oszukana? No i co zrobiłaś z tym materiałem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.10.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 A nic jest tyle spraw do załatwienia że ta jest jedną z wielu, murarze murują= kleją? z niej, aż miło : mam już połowę parteru ale serio to ja bym się bała swoim klientom zrobić taki numer i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 A nic jest tyle spraw do załatwienia że ta jest jedną z wielu, murarze murują= kleją? z niej, aż miło : mam już połowę parteru ale serio to ja bym się bała swoim klientom zrobić taki numer i tyle Najważniejsze, że się nadają i że budowa idzie do przodu Kasiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.10.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Małgosiu i reszta budujących dziewczyn które do mnie zaglądają - byle do przodu bo my dzielne kobotki som ja mam jutro dzień zakupowy tzn. nie że ciuchy i buty tylko materiał na budowę i organizacyjny co by dzieci z głodu nie zeszły i Mąż też + małe sprzątanie= dezynfekcja?!? i 1.000.000 inntch spraw tzw drobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.10.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 witaj Kasiu i co z nadprożami,na jakie się zdecydowałaś a komin z czego będzie z ceramiki czy murowany z cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.10.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 hej! nadproża z ceramiki, komin od kominka ma być Schindel ale zamienię go na jakiś mniej kosztowny( leier, plewa IBF) mam jeszcze 2 inne z którymi nie wiem co zrobić jeden chyba zostanie drugi nie czekam na opinię speca od rekuperacji ale z cegły murować nie będziemy mam 2 dni przestoju na budowie ekipa zażyczyła sobie pustaka 1/2 a w hurtownachi brak no i czekamy na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts