Kaśka73 14.10.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ale miałam pracowity dzieńw południe zawiozłam kwiaty dla p. przedszkolanek, później byłam z Karoliną u alergologa, później po wpis w dzienniku budowy u archeologa i jeszcze zamówiłam strop a w tzw międzyczasie rozwiązuję zagadkę z wentylacją naszego domu co lekko opóźnia mi zakup kominów i ewentualnie pustaków wentylacyjnych,jeśli ktoś się na tym zna to proszę o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 a o co chodzi z tą wentylacją no i kiedy uzupełnisz w końcu dziennik,ile można czekać dobrze ,że wkleiłaś chociaż to 1 zdjęcie i ci nieco widać super Twoi murarze prą do przodu ,oby pogoda Wam dopisywała,trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.10.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Hejz wentylacją to w skrócie chodzi o to że w projekcie mam grawitacyjną a chcemy mieć mechaniczną nie robiliśmy jeszcze projektu niestety, a teraz doszliśmy do momentu budowy kominów i kanałów wentylacyjnych i trzeba wiedzieć co murowaćjeśli zobaczysz na rzucie w dzienniku to mamy aż 3 kominy jeden wentylacyjny i ten jest na pewno do skasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 my będziemy mieć grawitacyjną,więc nie pomogę,ale trzymam kciuki i daj znać jak cos postanowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.10.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Dzieńdoberek Ja pierniczę, że co??!! Masz ściany już?? A ja mieszkam 10 minut drogi spacerkiem od Twojej budowy i nic o tym nie wiem??! Muszę się poprawić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.10.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Aga od Ciebie do mnie jest ok 12km w linii prostej, 12 minut mówisz szybka jesteś Aga czy jest już jakiś ? termin przeprowazdzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.10.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kasiu, jakby bloki mi nie zasłaniały, widziałabym Twoją budowę z balkonu Termin przeprowadzki jest już oficjalnie ustalony. Jest to dokładnie w dniu, kiedy będzie prąd Reszta mnie nie interesuje, bo na zagruntowanych wylewkach już mieszkać nam się zdarzyło Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.10.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Aga no to bardzo mocno, gorąco i serdecznie trzymam kciuki za godzinę zero robisz parapetówkę??? u nas "prund" po 4. 11 tłumaczyłam matołkom że zimno ale cóż chcieli z masłem no to mają z masłem.. śniegiem ale gazownia to za przeproszeniem nam bąka puściła rozwalili jedyną drogę dojazdową, milion razy utwardzaną nie chcecie wiedzieć co mówił facet który przywiózł strop nie chcecie wiedzieć co mówił facet którt przywiózł komin co jutro powie facet od stempli..... co jutro powie facet od desek szalunkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 ale gazownia to za przeproszeniem nam bąka puściła rozwalili jedyną drogę dojazdową, milion razy utwardzaną nie chcecie wiedzieć co mówił facet który przywiózł strop nie chcecie wiedzieć co mówił facet którt przywiózł komin co jutro powie facet od stempli..... co jutro powie facet od desek szalunkowych... Może rzuć coś na tą drogę, jakiegoś frezu asfaltowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.10.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ja się rzucę na pana z gazowni..... droga w/g umowy ma być po zakończeniu prac przywrócona do stanu pierwoynego na koszt wykonawcy gazociągu. dzisiaj już o 7 był pierwszy telefon pt. pani a jak ja mam tam wjechać.... jeszcze dechy i chyba jednak pustaki wentylacyjne wczoraj cały dzień wysłuchiwałam jaka to wentylacja mechaniczna jest dobra albo jaka zła i mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.10.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 U nas też tam gdzie były wkopane rury od wody wszystko się zapada , a błoto takie się zrobiło, że nawet na budowę nie próbowaliśmy wjeżdżać, bo nie byłoby jak wyjechać. Kasiu, wnętrza wklejone są śliczne, ale jak samemu się nie umie zrobić, to straszną kasę za te wszystkie pierdoły ( półeczki, oświetlenia, nie wspomnę o mebelkach ) trzeba byłoby zapłacić - ewentualnie drugi kredyt na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.10.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 do nas nie da się wjechać to co było rozkopane jeszcze rozjeździły samochody wożące materiał (rozładowany jak popadnie) a deszcz zrobił swoje no i mamy bajoro a la Sarbinowo ekipa jutro nie przyjedzie dopiero od wtorku musimy na łeb na szyję utwardzać droge bo beton nie wjedzie jak się nie dogadamy z wykonawcą gazu to dostaniemy po kieszeni niestety tylko niech już nie pada to ruszymy z tego dołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.10.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witaj!! bardzo podoba mi sie ten kamień na ścianie!! wnętrze wydaje sie przez to takie "charakterne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.10.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Chrakterna to byłam dzisiaj ja i mój mąż musieliśmy przełożyć z drogi dojazdowej na działkę 150 szt stempli bo pan nam uprzejmie przywiózł był i wywalił wprost na drogę w błoto, a że ekipy niet nie było komu tego zrobić (wraca jutro) nie było nawet jak wjechać ani myśleć o utwardzaniu to ... rękawy zakasane i do pracy fajny urlop, ale plecki mnie bolą jutro ruszamy ze stropem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.10.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Chrakterna to byłam dzisiaj ja i mój mąż musieliśmy przełożyć z drogi dojazdowej na działkę 150 szt stempli bo pan nam uprzejmie przywiózł był i wywalił wprost na drogę w błoto, a że ekipy niet nie było komu tego zrobić (wraca jutro) nie było nawet jak wjechać ani myśleć o utwardzaniu to ... rękawy zakasane i do pracy fajny urlop, ale plecki mnie bolą jutro ruszamy ze stropem Kasiu, nam drogę zrobił Mariusz, bardzo szybko i nie tragicznie drogo, sam załatwiał wszystkie materiały. Może Cię poratuję telefonem??? Chyba, że sami chcecie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.10.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 drogę niby ma naprawić gazownia ale jak znam życie to Gosiu to napisz mi na priva co i jak na wszelki wypadek a z tą gazownią to jest ciekawe u nas już "zrobili" = rozwalili drogę i nie ma ich zniknęli u innych nie robią a to sąsiadom się śpieszyło bo już mieszkają a nie nam my chcielismy na samym końcu jak zwieziemy materiał i zalejemy strop ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.10.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 już strop super ,zastanawia mnie tylko gdzie są te obiecane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.10.2009 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 w sprawie zdjęć u nas znowu leje ekipa uciekła o 15 ale nad garażem już ułozone bekli i pustaki, muszę dokupić stal bo mamy strop jak na bunkier i braknie stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 to się nieźle nadźwigaliście a w sprawie pogody....ma sie polepszyc w tym tygodniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.10.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a w sprawie mojego gruzu...... zrobić pagórki??? a w jaki sposób??? pomysł brzmi nieźle, tylko jak to zrobić??? ...bo cos z tym gruzem musze zrobić wrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts