Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz to ja pracuję jako pomocnik Św. Mikołaja dla 23 przedszkolaków..... no i jeszcze dwójki moich własnych

mam pełne ręce roboty :wink:

zupełnie nie wiem co kupić młodszej córci (ona chce kota),

ze starszą nie było problemu lista życzeń miała 17 punktów na szczęście mogłam sobie wybrać :o

ja mam rabat 35% na okna

Ja się dzisiaj czuję tak jak bym już dostała prezent od Mikołaja bo dostałam korektę faktury za pustaki na 3.500 (niezły prezent) :D

będzie na okna połaciowe 8) 8) 8) (wezmę do łazienki wysokoosiowe tylko nie mówcie mojemu mężowi)

Polecam p. Łukasza ma bardzo dobre ceny i sam zaproponował zwrot a trochę duzo tych pustaków zostało :oops: (to był jedyny zakup w/g wyliczeń z projektu resztę liczę sama)

I w końcu jest wystarczajaco zimno żeby moja ekipa ruszyła :o :D

przyjadą jutro rozszalować domek

w co ja mam się jutro ubrać na inspekcję żebym nie zamarzła na kość kurcze czułam że tak będzie oni na bank lubią marznąć ja nie :wink:

a we wtorek wchodzi cieśla( nie zapeszam)

tak więc 2 ekipy na raz

przyjadą jutro rozszalować domek

w co ja mam się jutro ubrać na inspekcję żebym nie zamarzła na kość kurcze czułam że tak będzie oni na bank lubią marznąć ja nie

proponuje termofor pod grubą kurtką -najepiej puchową :) i na to wszystko jeszcze kożuch :-? na długo nie wystarczy, ale jakieś pół godziny powinnas dać radę :wink:

a we wtorek wchodzi cieśla( nie zapeszam)

tak więc 2 ekipy na raz

na wtorek to samo, tylko postaw namiot żeby sie schowac przed mroźnym wiatrem, cieśla tak szybko nie skończy :(

nic innego do głowy mi nie przychodzi ....

w co ja mam się jutro ubrać na inspekcję żebym nie zamarzła na kość kurcze czułam że tak będzie oni na bank lubią marznąć ja nie :wink:

Mam takie samo zmartwienie :wink:

Posiadasz na stanie jakiś wełniany sweterek?

Ja już uplanowałam warstwy "na cebulke", bo mnie też jutro koczowanie na budowie czeka.

Trzymam kciuki za jutro i pojutrze :p

Aguś

ja się zapakuję w kurtkę i spodnie narciarskie, buciki tzw. w góry :roll:

ale to i tak mało

ps może piersiówkę też :roll:

Termosik herbatki z prądem? :D

Zacytuje pewien kawał z forum ogrzewania, jakoś tak to było:

- Ile zużywasz węgla?

- Jeden worek.

- Na dobę?

- Nie na cały sezon!

- Niemożliwe! Jak masz ustawiony piec?

- Piec mam wyłączony, a jak zmarznę to biorę ten worek i chodzę tak długo aż się zagrzeje :D

Oooo kogo moje oczy widzą :o

Avatar nowy jakiś i nie poznałam :lol:

Znaczy elewacja zrobiła się sama Tomku?? :wink:

A teraz takie pytanie ni z gruszki, ni z..

Czy ja dobrze pamiętam, że kleiłeś swoje okna dachowe szczelnie z membraną taśmą?? Bo mój małż kochany mówi, że na tym poddaszu to nic nieee trzeeba. Wełnę się tylko rozpakuje i gotowe :lol:

Kasia jak wyskoczysz ekipie z flaszką piersiówką, to pomyślą że oni też mogą :wink:

A może oni tak lubią zimną aurę dla "rozgrzewaczy"? :wink:

Oooo kogo moje oczy widzą :o

Avatar nowy jakiś i nie poznałam :lol:

Znaczy elewacja zrobiła się sama Tomku?? :wink:

A teraz takie pytanie ni z gruszki, ni z..

Czy ja dobrze pamiętam, że kleiłeś swoje okna dachowe szczelnie z membraną taśmą?? Bo mój małż kochany mówi, że na tym poddaszu to nic nieee trzeeba. Wełnę się tylko rozpakuje i gotowe :lol:

Aga ja cały czas na podglądzie, tylko pisać nie zawsze się chce:) Jest parę dzienników które śledzę (taki z maltańczykiem też :)), parę wątków na "zrób to sam" itp działach i ciągle kombinujemy skąd wziąć złoto na skończenie domu ;) Czekanie paru miesięcy na zwrot VATu nas nie ominie... :) Na razie odpoczywam, majstruje przy piecu, montuje jakieś lampki itp. Zaraz po świętach robię schody wewnętrzne wraz z ich punktowym i automatycznym oświetleniem :)

Przy oknach ma być wszystko szczelne i baaardzo dobrze ocieplone, albo będzie później przemarzać. Okno rzeczywiście łączyłem z folią taśmą, gdzieś to wyczytałem i teraz tak naprawdę nie pamiętam powodów. Ale jak się nie znam, to komuś musiałem uwierzyć ;)

ps. zajrzyj do mnie do dziennika to się dowiesz kto zrobił elewację :D Dużo czytania nie ma jak zwykle :)