Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

Aga ja cały czas na podglądzie, tylko pisać nie zawsze się chce:)

Znam to doskonale..

ciągle kombinujemy skąd wziąć złoto na skończenie domu ;) Czekanie paru miesięcy na zwrot VATu nas nie ominie... :) Na razie odpoczywam, majstruje przy piecu, montuje jakieś lampki itp. Zaraz po świętach robię schody wewnętrzne wraz z ich punktowym i automatycznym oświetleniem :)

Fajne takie schody podświetlone :o

My będziemy kombinować przez następnych kilka lat. Szczególnie, że na 5 osobową rodzinę dysponujemy materacem 90x200 sztuk 1, łóżkiem piętrowym bez materaców... No może jeszcze mamy kuchenkę elektryczną wolno-stojącą, która nie zmieści się do kuchni w domku, i inny sprzęt agd nie potrzebujący wymiany na nowszy model. I... to by było na tyle. Więc ciesz się, że zbierasz powoli na lampki i inne bajery :lol:

ps. zajrzyj do mnie do dziennika to się dowiesz kto zrobił elewację :D Dużo czytania nie ma jak zwykle :)

No przecież pisałam, że elewacja sama się zrobiła... Ty tylko zapłaciłeś :lol:

Ja powzięłam śmiertelnie poważne postanowienie - nie wpuszczać już na budowę żadnych ekip. I słowa dotrzymam. Zaproszę tylko elektryka, bo porządny z niego koleś, a mamy jeszcze osprzęt do zamocowania. Tylko jego głowa ogarnie te niuanse, bo mąż mi raczej osiwieje na tych 10 krzyżowych :wink:

Tak szczerze... Marzy mi się nowa budowa, a zostawienie tej w pizdu :lol:

Już ja bym wiedziała, co i jak :p

Pozdrawiam cieplutko

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wróciłam d...a mi zmarzła :wink:

Ekipa murarzy rozszalowuje jak leci i murują schody

Cieśla robi jakąś ścieme nie będzie rozładowywał więźby ręcznie ok jego sprawa, zamówil sobe dźwig ale postawił warunek więźba ma przyjechać dwoma samochodami jeden po drugim i po paczkowana jeszcze drugie auto to byśmy wynajęli ekstra ale pakowac więźbę :o tak to chyba tylko w ERZE

No przecież pisałam, że elewacja sama się zrobiła... Ty tylko zapłaciłeś :lol:

Ja powzięłam śmiertelnie poważne postanowienie - nie wpuszczać już na budowę żadnych ekip. I słowa dotrzymam.

Nawet mi nie mów... Na skończenie wybraliśmy z kredytówki na złodziejskich warunkach :evil: Kryzys kuźwa... :evil: Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę nocami łazienki kleić u ludków... ;)

Oj widzę Aga że Ci wyobraźnia zaszalała :D Kuchnie przerobiłem za 400zł, to na schody więcej nie dam :) Chce wkuć 5 punktów świetlnych (z 15zł/szt), do tego dwa czujniki ruchu (z 7zł/szt), na stopnice i podstopnice tnę "dechy" z 25mm OSB (mam) i albo pójdzie na całość wykładzina, albo w najlepszym wypadku coś a'la deska trójwarstwowa lub tani parkiet :) Na tym etapie nie zależy mi już na jakimś super nie-wiadomo-co na schodach :)

[: Kryzys kuźwa... :evil: Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę nocami łazienki kleić u ludków... ;)

To poproszę o zapisanie mnie w kolejce oczekujących :roll: :D

też mi się to marzy :roll: tylko na ścianach chciałabym tynk chropowaty pasami układany?robiony np.o szerokości 1m w odstępach co 3 stopnie,a na bokach tych pasów z tynku były by halogeny skierowane w górę

Kryzys kuźwa... :evil: Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę nocami łazienki kleić u ludków... ;)

To poproszę o zapisanie mnie w kolejce oczekujących :roll: :D

Uważaj, bo jak dziura w kieszenie się sama nie zatka, to od stycznia będę spełniał swoje groźby :)

ps i gratuluje :)

A u mnie jutro zaczną robić dach..... :lol:

A u mnie jutro zaczną robić dach..... :lol:

Dalej trzymam kciuki :D

postawił warunek więźba ma przyjechać dwoma samochodami jeden po drugim i po paczkowana jeszcze drugie auto to byśmy wynajęli ekstra ale pakowac więźbę tak to chyba tylko w ERZE

hmm.... zapakowana w folię strecz, sznurkiem snopowiązałkowym czy tasiemką z kokardkami i papierem w mikołaje ? jasno określił się jak ma być zapakowana ?

Może tak ?

http://img175.imageshack.us/ifs/8488/img522/4/prezent2aj7.gif

:lol:

Wróciłam d...a mi zmarzła :wink:

Ekipa murarzy rozszalowuje jak leci i murują schody

Cieśla robi jakąś ścieme nie będzie rozładowywał więźby ręcznie ok jego sprawa, zamówil sobe dźwig ale postawił warunek więźba ma przyjechać dwoma samochodami jeden po drugim i po paczkowana jeszcze drugie auto to byśmy wynajęli ekstra ale pakowac więźbę :o tak to chyba tylko w ERZE

niektóre tartaki pakują więźbę :o

gdy zamawialiśmy resztę więźby w innym tartaku,to przyjechała powiązana taśmami osobno np krokwie,osobno łaty,kontrłaty ,deska okapowa i pakowanie było w cenie więźby :roll: