Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękne łacenie ! Gratulacje !

Tak, te 10 dni pogody (ja myśle o wyższej temperaturze) spokojnie by nas urządziło, a tu rano dzisiaj -6 :(

Jaką dachówkę będziecie mieć ? (bo nie pamiętam :oops: ) Okna już wybrane ? Naszą ekipę co nam montowała okna spokojnie mogę polecać, dostawcę okien też :D

to nie był mój dobry dzień (chyba jakieś licho mnie pod kusiło) nasz zaprzyjaźniony koparkowy dzisiaj był zarobiony po pachy :evil:

zamówiłam innego za rozwiezienie 10 palet dachówki policzył sobie 150 pln :evil: i tak na pierwszy rzut oka ze 20 szt dachówek rozbitych :cry:

Kasiu, to ten koparkowy rozbił te dachówki?

Bo jak nie, to rób zdjęcia i proś o wymianę :roll:

Małgosiu to koparkowy :evil:

Mam już pół dachu na dachu "prawie na gotowo" bo nie dowieźli mi jeszcze klamr do gąsiorów, ogólnie coś hurtownia jest zakręcona jak słoik na zimę a tu wiosna już.....

zamówiłam 4 okna 3 przywieźli 1 później :o

ale idziemy do przodu a i kupiłam klinkier na kominy bardzo jestem ciekawa jak się zgra z dachówką :roll: no i ekipa muruje,

murują również ścianki działowe na poddaszu tak że robota idzie pełną parą

A my będziemy dzisiaj malować deskę czołową to już drugie podejście bo kolory na wzornikach ni jak nie mają sie do prawdy może tym razem się uda 8)

ale się dzisiaj napracowałam no padam....

dekarze chyba założyli że jak leży snieg to można śmiecić na max i już nie dawało się spokojnie przejść wokół domu ale dałam radę

co do dachówki to ostatecznie mamy z Ruppceramika Opal antracytowa

http://www.monier.pl/uploads/pics/opal_main.jpg

no a Przemek dzielnie malował dechy tym razem wyszły dużo lepiej ale co do koloru to się nie wypowiem pożyjemy zobaczymy przemalujemy jakby co :roll:

czwarta :wink:

wychodzi na to że dzisiaj będzie ten wyjatkowy dzień i nie bede na budowie

ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, kiedyś pojechałam o 20 aż nadzór sąsiedzki zadzwonił z inf. ktoś jest na waszej budowie i pytaniem: czy mam pogonić :oops:

I bardzo wżna informacja moja ekipa już nas opuszcza :cry: (ale wrócą na ocieplanie)

Edytowane przez Kaśka73

nie najlepsze zdjecie tzn. zakurzone ale innego nie ma w czwartek podobno dach będzie w całości

http://images48.fotosik.pl/264/139bc5674d64a8e8med.jpg

Nie, no zdjęcie rewelacyjne ! Conajmniej jakby latem robione - ehh tęskno mi do tego ciepełka na dworze :roll: Pogoda coraz lepsza :D

Mówisz, że w czwartek ?? Przegonicie nas :D

Klinkier pasuje, tylko nie rób białych fug, właśnie takie szare są najlepsze :D

Kociak fajny, fajne ma futerko. Ja coraz częściej zastanawiam się nad kociakiem :roll: tylko nie mam pojęcia czy teraz czy jak już będziemy na wsi :-?

zrobiłam sobie dzisiaj dzień dziecka w końcu jestem swoim szefem od 2 m- cy :wink: to mi wolno chyba

liczymy na nowo strop i albo to nic takiego albo mamy problem

akcja dach zakończona trzeba się "przegrupować" na normalny tryb

tak się wczoraj k..wiłam z oknami że aż :evil: niby miałam sobie wybrać inny kolor bo w moim juz nie robią we wzorniku z 14 kolorów no to przebieram i jest ok podoba mi się merantii ale przytomnie się pytam jak drzwi wejściowe czy dopasuję.... no nie bardzo ups

zapaliła mi się kontrolka i pytam a co z kolorem rolet?? no też nie ma to po jaką cholere proponować np.okna meranti+rolety mahoń+prowadnice merantii

jak by to kurde wyglądało i jeszcze w podtekście że marudzę a ja tylko nie jestem daltonistką

tak naprawdę wybór jest w czterech podstawowych opcjach złoty dąb, orzech, ciemny dąb i mahoń i przy mahoniu zostanę

staram się ogarnąć mieszkanie z naciskiem na staram

rano walczyłam z plamami po bejcy na kożuszku (zawsze się gdzieś usmaruję) teraz się suszy zobaczymy :roll: jak wyschnie

jeszcze dzisiaj czeka mnie wywiadówka kurcze mam wybrać gimnazjum dla Karolci :o

a wieczorkiem do sauny z kumpelą

zrobiłam sobie dzisiaj dzień dziecka w końcu jestem swoim szefem od 2 m- cy :wink: to mi wolno chyba

No jasne że wolno, nawet szybko i trzeba !

liczymy na nowo strop i albo to nic takiego albo mamy problem

akcja dach zakończona trzeba się "przegrupować" na normalny tryb

Nie kumam czegoś dach macie a liczycie strop ??

tak się wczoraj k..wiłam z oknami że aż :evil: niby miałam sobie wybrać inny kolor bo w moim juz nie robią we wzorniku z 14 kolorów no to przebieram i jest ok podoba mi się merantii ale przytomnie się pytam jak drzwi wejściowe czy dopasuję.... no nie bardzo ups

zapaliła mi się kontrolka i pytam a co z kolorem rolet?? no też nie ma to po jaką cholere proponować np.okna meranti+rolety mahoń+prowadnice merantii

jak by to kurde wyglądało i jeszcze w podtekście że marudzę a ja tylko nie jestem daltonistką

tak naprawdę wybór jest w czterech podstawowych opcjach złoty dąb, orzech, ciemny dąb i mahoń i przy mahoniu zostanę

I wybrałaś jednolitość okien/prowadnic/rolet ? Robią się ?

Ja z tych co im coś czas zżera :o Czasem zaglądam ale juz pisać to nie często mi sie zdarza.

Co u Was teraz na tapecie ??