Kaśka73 08.03.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 no ja też jestem w szoku i to ciężkim już od tygodnia problem ze stropem całowicie zaćmił radość z dachu czekam na opinię konstruktora nasz strop był przeprojektowywany i jak się okazuje kiepsko konstruktor jak zmieniał strop zaznaczył dodatkowe słupy nośne na rzucie stropu szt.5 i podobno zrobił dodatkowy szczegółowy projekt słupów pionowy ale architektka p.Kamila go nie włączyła do dokumentacj zniknął, nie naniosła tych słupów również na rzut fundamentów i parteru i w projekcie ich nie ma i poprostu ich nie ma w realu KB też nic nie zauważył, że coś nie tak z projektem na moje pytanie o te słupy odpowiedział mi że gdyby miały być to by były w całym projekcie i tak sobie po wizycie na budowie kolegi budowlańca dostaliśmy ataku serca że mamy spieprzony strop a teraz czekamy na obliczenia Ryska u nas też problemy z dachówką były brakło okapowych i kalenicowych po 40 szt obdzwoniłam wszystkie hurtownie w okolicy i dokupiłam za to podstawowej została mi cała paleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.03.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 a dzieje się coś z stropem,coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.03.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 czekam na opinię konstruktora nasz strop był przeprojektowywany i jak się okazuje kiepsko To trzymam kciuki za pomyślne wiadomości. Pisz jak cos będziesz wiedzieć. U nas jakbyśmy posłuchali dekarzy co mówili na początku to zostalibyśmy z trzema paletami dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 14.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 nie najlepsze zdjecie tzn. zakurzone ale innego nie ma w czwartek podobno dach będzie w całości http://images48.fotosik.pl/264/139bc5674d64a8e8med.jpg zdjęcie rewelacja, normalnie lato i jeszcze jedno zdjęcie ale już zupełnie inny temat http://images36.fotosik.pl/151/e2080e1899953b34med.jpg A kociak wypisz wymaluj moja Gizmucha Aż moje dzieci pytały kiedy je wkleiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.03.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A to mój nowy obiekt pożądania jak ją zobaczyłam to muszę taką mieć kolor pasuje mi świetnie i wogóle jakość wykonania http://www.allegro.pl/item896588626_normstahl_brama_antywlam_naped_lodz_sieradz.html inna sprawa że jakoś się nie mogę dogadać za ile mam 2 różne wyceny z montażem bez rabatu konkrety po pomiarze (po obejrzeniu domu, mnie, czy mojego auta ) cena 5050 cena 5500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.03.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a ta Wasza brama to jakaś nadwymiarowa czy jak, ja tez mam bramę z tej firmy ale za 3700 z automatem i montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.03.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 o ile pamiętam to typowa 2375 x 2125 Bea ja nie wiem gdzie ty takie ceny wyszukujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.03.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Moja kosztowała 5800 - przepłaciłam ale szer 4500 , to może i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.03.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ze stropem wszystko ok bardzo mi ulżyło w/g obliczeń jest dobrze i już musimy tylko poprawić jedno b. duże nadproże bo jest mocno obciążone tak więc czeka nas zakup hebów i ich montaż oraz rozkuć i zrobić od nowa słupki w wieńcach bo są spieprzone ( mój KB jest chyba ślepy) tak więc szykują się dodatkowe duże koszty (konstruktor już zostawił fakturę) zaczynam się zastanawiac kogo wziąć za dupę KB czy projektantkę a wogóle jak to jest że z słupami betonowymi czy bez i tak jest ok były potrzebne czy nie był czy w budownictwie też wszystko jest relatywne zawsze myślałam że to nauka ścisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Kasia a wogóle jak to jest że z słupami betonowymi czy bez i tak jest ok były potrzebne czy nie był czy w budownictwie też wszystko jest relatywne zawsze myślałam że to nauka ścisła Ja też tak myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ze stropem wszystko ok bardzo dobra wiadomość i pewnie było duuuże UFFFFF musimy tylko poprawić jedno b. duże nadproże bo jest mocno obciążone tak więc czeka nas zakup hebów Jakbyś miała zamiar kupować HEB-a w P.W. CENTROSTAL-WROCŁAW SA 50-950 Wrocław ul. Pełczyńska 4 to pytaj z jakiej dostawy. U nas różnica w dostawie wyniosła ponad 8%. Jak pytałam o ceny to podawali mniejszą a jak kupowałam to sprzedali po wyższej potem korygowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.03.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 o Centrostalu będę pamiętać na budowie szaleństwo skuwają słupki w ścianach kolankowych mamy jakąś super ekipę do zadań precyzyjnych mam liste zakupową robocizna + matriał około 2.000+1.500 i mam wrażenie że KB nas unika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 o Centrostalu będę pamiętać na budowie szaleństwo skuwają słupki w ścianach kolankowych mamy jakąś super ekipę do zadań precyzyjnych mam liste zakupową robocizna + matriał około 2.000+1.500 i mam wrażenie że KB nas unika A to nic nowego, nasza też jak był problem z dachem, to pojechała na wczasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Cześć, napomknę tylko o małym nieoficjalnym spotkaniu Forumowym we Wrocławiu. Zapraszam do moich koment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.03.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 wpadlam sie szybciutko przywitac i zostawic buziaka od Heli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.03.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Aniu coś mi się widzi że wracasz do formy ucałuj Helenke od cioci Kasi Afroduta jestem chetna na spotkanko Wczoraj nie pojechałam do mamy całe popołudnie sprzątałam budowę można uznać że 1/3 jest zrobiona a kregosłup to mi uszami wychodzi Ekipa się uwija ścianki kolankowe rokute (cały gruz niestety mam wysypany w miejscu gdzie ma być szambo ) zazbrojone na nowo, jeszcze śruby, klej beton stal, 2 kubiki B25 szalunki i będą jak miały być uczciwie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 21.03.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Wpisałam na listę pod szanownym numerem 7 Zapraszam, lista otwarta Wrocław II połowa kwietnia, Nieoficjalne spotkanie ludków forumowych Już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 21.03.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Wpisana pod szanownym numerem 7 Lista Otwarta na Spotkanie Forumowych Ludków Wrocław II połowa kwietnia w moich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.03.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Afrodyta miło mi bardzo No więc słupki w ściankach kolankowych zrobione = naprawione a dzisiaj wieczorem spotykam się z elektrykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.03.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Afrodyta miło mi bardzo No więc słupki w ściankach kolankowych zrobione = naprawione a dzisiaj wieczorem spotykam się z elektrykiem Co za elektryk będzie Ci robił elektrykę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts