Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

no ja też jestem w szoku i to ciężkim już od tygodnia problem ze stropem całowicie zaćmił radość z dachu

czekam na opinię konstruktora nasz strop był przeprojektowywany i jak się okazuje kiepsko

konstruktor jak zmieniał strop zaznaczył dodatkowe słupy nośne na rzucie stropu szt.5 i podobno zrobił dodatkowy szczegółowy projekt słupów pionowy

ale architektka p.Kamila go nie włączyła do dokumentacj zniknął, nie naniosła tych słupów również na rzut fundamentów i parteru i w projekcie ich nie ma i poprostu ich nie ma w realu :o

KB też nic nie zauważył, że coś nie tak z projektem na moje pytanie o te słupy odpowiedział mi że gdyby miały być to by były w całym projekcie

i tak sobie po wizycie na budowie kolegi budowlańca dostaliśmy ataku serca że mamy spieprzony strop a teraz czekamy na obliczenia :cry:

Ryska u nas też problemy z dachówką były brakło okapowych i kalenicowych po 40 szt obdzwoniłam wszystkie hurtownie w okolicy i dokupiłam za to podstawowej została mi cała paleta :o

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czekam na opinię konstruktora nasz strop był przeprojektowywany i jak się okazuje kiepsko

To trzymam kciuki za pomyślne wiadomości. Pisz jak cos będziesz wiedzieć.

U nas jakbyśmy posłuchali dekarzy co mówili na początku to zostalibyśmy z trzema paletami dachówek :o

nie najlepsze zdjecie tzn. zakurzone ale innego nie ma w czwartek podobno dach będzie w całości

http://images48.fotosik.pl/264/139bc5674d64a8e8med.jpg

zdjęcie rewelacja, normalnie lato

i jeszcze jedno zdjęcie ale już zupełnie inny temat :wink:

http://images36.fotosik.pl/151/e2080e1899953b34med.jpg

A kociak wypisz wymaluj moja Gizmucha :D Aż moje dzieci pytały kiedy je wkleiłam :wink:

A to mój nowy obiekt pożądania jak ją zobaczyłam to muszę taką mieć :oops: :wink: kolor pasuje mi świetnie i wogóle jakość wykonania

http://www.allegro.pl/item896588626_normstahl_brama_antywlam_naped_lodz_sieradz.html

inna sprawa że jakoś się nie mogę dogadać za ile mam 2 różne wyceny z montażem bez rabatu konkrety po pomiarze (po obejrzeniu domu, mnie, czy mojego auta :D )

cena 5050

cena 5500

ze stropem wszystko ok :D :D :D bardzo mi ulżyło

w/g obliczeń jest dobrze i już

musimy tylko poprawić jedno b. duże nadproże bo jest mocno obciążone tak więc czeka nas zakup hebów i ich montaż oraz rozkuć :evil: i zrobić od nowa słupki w wieńcach bo są spieprzone ( mój KB jest chyba ślepy)

tak więc szykują się dodatkowe duże koszty (konstruktor już zostawił fakturę) zaczynam się zastanawiac kogo wziąć za dupę KB czy projektantkę

a wogóle jak to jest że z słupami betonowymi czy bez i tak jest ok

były potrzebne czy nie był czy w budownictwie też wszystko jest relatywne zawsze myślałam że to nauka ścisła :wink:

ze stropem wszystko ok
bardzo dobra wiadomość :D i pewnie było duuuże UFFFFF :D

musimy tylko poprawić jedno b. duże nadproże bo jest mocno obciążone tak więc czeka nas zakup hebów

Jakbyś miała zamiar kupować HEB-a w P.W. CENTROSTAL-WROCŁAW SA

50-950 Wrocław ul. Pełczyńska 4 to pytaj z jakiej dostawy. U nas różnica w dostawie wyniosła ponad 8%. Jak pytałam o ceny to podawali mniejszą a jak kupowałam to sprzedali po wyższej :evil: potem korygowali :D

o Centrostalu będę pamiętać :o

na budowie szaleństwo skuwają słupki w ścianach kolankowych mamy jakąś super ekipę do zadań precyzyjnych mam liste zakupową robocizna + matriał około 2.000+1.500 :evil:

i mam wrażenie :wink: że KB nas unika

A to nic nowego, nasza też jak był problem z dachem, to pojechała na wczasy :lol: :lol: :lol:

Aniu coś mi się widzi że wracasz do formy :D ucałuj Helenke od cioci Kasi :wink:

Afroduta jestem chetna na spotkanko

Wczoraj nie pojechałam do mamy całe popołudnie sprzątałam budowę można uznać że 1/3 jest zrobiona a kregosłup to mi uszami wychodzi

Ekipa się uwija ścianki kolankowe rokute (cały gruz niestety mam wysypany w miejscu gdzie ma być szambo :evil: :evil: :evil: ) zazbrojone na nowo, jeszcze śruby, klej beton stal, 2 kubiki B25 szalunki i będą jak miały być uczciwie zrobione :D