Megana 20.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Kasiu, kicia super :) Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.04.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) elektryka się robi muszę pilnie zaprojektować sobie kuchnię p. elektryk musi wiedzieć co i gdzie chyba się udam do brw nic innego nie przychodzi mi na myśl a tu fotki okien przy dokładnym oglądaniu wyszedł jeden babol montażyści nie wszedzie oderwali okleinę między oknami a prowadnicami do rolet teraz nie da się jej odkleić ale ogólnie okna ok bałam się że będą bardzo ciemne wieczorem troszkę dziwnie się swiatło załamuje przez to że są trzy szyby ale pwenie się przyzwyczaję Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.04.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Kasiu, piękne okna domek ślicznie wygląda przystrojony w nie A co będziesz robić z tarasem, bo widzę, że teraz masz tam piach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 21.04.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Okna super , jeszcze zdjęcia całego domu z oknami poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.04.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Małgosiu tam jeszcze ma być wylewka ale ponieważ nie jest to sprawa pilna to odkładam ją na koniec długiej listy potrzeb budowlanych no i jest jeszcze kwestia czy będą 2 czy 3 stopnie a na gotowo to albo kafle albo taka masa z piaskiem kwarcowym spędziłam dzisiaj 2,5 godziny w studiu mebli kuchennych i wiem tyle co przedtem, elektryk mnie jutro rozstrzela jak mu nie powiem gdzie gniazdka kurcze muszę to jutro załatwićczy ja Wam już pisałam że jestem do piątku samiutka Ania cały tydzień u babci, Karolina na wycieczce szkolnej a Przemo na konferencji ale cisza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Kasiu , od czasu do czasu takie dni są potrzebne Ja dzisiaj miałam troszkę ciszy. Michał na angielskim, Kasia z Kubą na koncercie, w domu tylko ja i śpiąca Megusia Ale właśnie już do domku zmierza małż ............ i dobrze, bo mi już smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 piękniutki domek............cudne okienka..........SUPER!!! ....będę kibicować oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.04.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Kasiu, dopiero dzisiaj zajrzałam do moich komentarzy. Skrzynkę emailową wyczyściłam, podam jeszcze raz mojego emaila : [email protected]. Okna masz śliczne. Bardzo ładny ten kolor. W którym studio kuchennym byłaś? Masz jakąś wizję swojej kuchni? Bo Sławek zakłada teraz elektrykę i zaraz będzie się mnie pytał co i gdzie? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez ania klepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.04.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Śliczne okna !! A i taras duuży !!! A to okno "załamane" to od czego ? jakiego pomieszczenia ? Super fajnie wygląda. Gdzie uderzyłaś do studia kuchennego ? Niebawem mnie też to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 to okno od kuchni są dwie opcje albo pod nim zlew i zmywarka albo siedzisko z poduchami ja skłaniam się do pierwszego wariantu:) Ryska czy to znaczy że tylko mnie elektryk wygonił projektować kuchnię czy co??? byłam w brw bo to chyba najprościej (2,5 h tego nie przewidziałam) ale już plus minus widzę to pomieszczenieaktualnie mam lekki zawał elektryk już kończy i będzie chwila prawdy tzn dowiem się ile!!!! tak tak wiem że powinnam wiedzieć z góry ale jakoś tak wyszło p. mocno polecany na forum jak coś to będzie na Was:) teraz hydraulika na tapecie warto brać materiał z montażem na 7% Vatu czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.04.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Co do okna to też bym się skłaniała do zlewu Mnie elektryk nie wygonił, a szkoda miałabym pretekst zeby jechać SAMA Też czekam na Twoje ile za elektryke. My mamy kompleksowo hydraulike z podłogówką i kotłownią mamy materiał WAVIN czy jakoś tak, no i 7%. Jak będziesz brała sama materiał to US zwróci Ci z 22 do 7 % VAT (za pół roku w najlepszym przypadku) a z robocizną możesz dogadać się "do zapłaty" wtedy zyskach VAT na robociźnie. Ale co ja tu wypisuje ? przecież Ty kończysz budowe - Macie już upatrzone drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.04.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 wczoraj całe popołudnie na budowie, sprzątamy różne deski itd.....dzisiaj będzie to samo mój kręgosłup, elektryka na finiszu...... Ryska ale fajnie że nie jesteś już imported:) co do drzwi to myślałam o cal mają śliczne wzory ale ich kolory są takie że żaden mi nie pasuje do koloru okien, gerda już nie produkuje w palisandrze więc teraz na tapecie: kowalscy.pl boryszew lutostanski masz jeszcze inne? no i oczywiście trzeba je pooglądać bo próbki to zupełnie co innego cal ma dużą ekspozycję w obi na bielanach i w drewnopolu? na krakowskiej też dużo drzwi do pooglądania ja się raczej nie zdecyduję na takie od stolarza bo jakby co to gdzie go później szukać w/s gwarancji napisz mi na priva o ekipie hydraulicznej coś więcej kto to i wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 30.04.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Co Ty masz za kolor okien ?? Ja z drzwiami to mam upatrzone wzory (3) i szukam gdzie taniej kolor mam mieć orzech więc raczej większość producentów taki stosuje. Sprzątanie na budowie to mój wkład w budowanie. Wiem co to znaczy Na razie tylko tak mogę pomóc fizycznie. Później będę wafle smarować czyt. kafelkować. To u Was teraz końcówka elektryki a potem tynki czy hydraulika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.04.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 no to po kolei okna mam w kolorze mahoniowym (bardzo lubię takie czerwono-rude kolorki ) a jakie wzory drzwi???? ja na budowie ciągle coś sprzątam, układam, grabię staram się pomagać na ile mogę a później to malowanie, tapetowanie, ba nawet gładzie ale kafle... no zaimponowałaś mi elektryk dzisiaj skończył mam wszystkie możliwe kable: TV, telefon, domofon, komputer, rolety, czujnik zmierzchowy, do bramy wjazdowej, uziom, do podbitki, oświetlenie na ogrodzie, alarm, czujnik do szamba. koszty duże... ale pierwszy widok oświetlonego wieczorem domu bezcenny.... do hydrauliki się przymierzamy czekam jeszcze na info od Ani:) dużej łazienki na górze nie robimy brak kasy ale podejścia i tak trzeba zrobić, a ja za chiny nie wiem jak sie tam ustawić? podpowiedzcie kto robi ładne aranżacje??? w połowie miesiąca tynki czyli dość ambitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 01.05.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 no to po kolei okna mam w kolorze mahoniowym (bardzo lubię takie czerwono-rude kolorki ) a jakie wzory drzwi???? ja na budowie ciągle coś sprzątam, układam, grabię staram się pomagać na ile mogę a później to malowanie, tapetowanie, ba nawet gładzie ale kafle... no zaimponowałaś mi elektryk dzisiaj skończył mam wszystkie możliwe kable: TV, telefon, domofon, komputer, rolety, czujnik zmierzchowy, do bramy wjazdowej, uziom, do podbitki, oświetlenie na ogrodzie, alarm, czujnik do szamba. koszty duże... ale pierwszy widok oświetlonego wieczorem domu bezcenny.... do hydrauliki się przymierzamy czekam jeszcze na info od Ani:) dużej łazienki na górze nie robimy brak kasy ale podejścia i tak trzeba zrobić, a ja za chiny nie wiem jak sie tam ustawić? podpowiedzcie kto robi ładne aranżacje??? w połowie miesiąca tynki czyli dość ambitnie Co do drewna to w sumie wszystko co drewnianie podoba mi się. Gładzie dla mnie sa trudniejsze niż kafelowanie. Więcej nierówności widać przy gładziach I jak koszt elektryki ? Napisz na PW. U nas zamiast czujnika szamba ma być mąż z laserem Z tą łazienką u góry to normanlie trafiłaś w 10 robimy tak samo mamy projekt własny - prosty standardowy. Teraz czekają nas wylewka, drzwi, parapety wew., kafelki, kuchnia meble itd. czas nas goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.05.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Kasiu, czytam Twoje zmagania z kolorami i cieszę się , że już to wszystko za mną, więc życzę Ci powodzenia w dopasowaniu wszystkich kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 01.05.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 U nas zamiast czujnika szamba ma być mąż z laserem ( Chcecie czujnik za 1-10zł? Cytat: "w gornej scianie zrobiłem otwor o sr. 25mm, do niego wsadzilem rure ( pionowo) z PCV o dł. 50cm. W tej rurze przesuwa sie druga rura z PCV ( o sr. 23mm i dł. 1m ) na ktorej koncu jest plastikowy plywak ze spluczki. Kiedy poziom szamba wzrasta, rura sie wysuwa do gory, kiedy jest niski, rura opada. Dla zabawy na rurce mam podzialke i widze kiedy nalezy juz "zanurkowac" pompą. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.05.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 WITAJ KASIU,wycena poszła na Twojego emaila.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 04.05.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Cześć Kachna Napisałam Ci ze 2 dni temu PW i chyba nie doszło?? %^&*(^% z tym forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.05.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Pokasujcie nadmiar wiadomości ze skrzynek (nadawcza, odbiorcza, "imported" i co tam jeszcze jest) - limit chyba łączny na 120szt. W przeciwnym razie wk.... w końcu wyniesiemy się z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts